JAAGUMÄE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2232 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommen

JAAGUMÄE OÜ hetkeolukord

Juba 2232 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Jaagumäe OÜ on ettevõte, mis on registreeritud 25.01.2017 a.

Majandustegevus algas praktiliselt 01.novembrist 2017.a. kui FIE Mart Timmi lõpetas tegutsemise füüsilisest isikust ettevõtjana ja andis oma varud ja varad, nõuded ja kohustused ning töötajad üle Jaagumäe OÜ -le kes jätkab tegutsemist samades valdkondades - segapõllumajandusega.

2022 a. Jaagumäe OÜ müügitulu oli 5120727 eurot.

2023 a. jätkab Jaagumäe OÜ segapõllumajandusega - kasvatab teravilja, rapsi, kartulit ja köögivilja. Samuti tegeleb jätkuvalt seakasvatusega.

Jaagumäe OÜ juhatus on üheliikmeline ja temale juhatuse tasu makstud ei ole.

Peamised suhtarvud: 2021 2022

Puhasrentaablus % 14,84 25,45 (puhaskasum : müügitulu x 100)

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 8,75 13,86 (käibevara : lühiajalised kohustused)

ROA % 8,17 13,29 (puhaskasum : varad kokku x 100)

ROE % 8,68 13,80 (puhaskasum : omakapital kokku x 100)

Jaagumäe OÜ järgib keskkonnasõbralike majandamise nõudeid, seeläbi kaitstes ning parandades bioloogilist ja maastikulist mitmekesisust.

Keskkonna hoidmiseks on ettevõttes kasutusel kaasaegne masinapark ja tootmisviis. Ettevõtte on teinud vajalikke investeeringuid keskkonnahoidu. Aastal 2021 ehitati kaetud vedelsõnnikuhoidla väärtuses 106 837 eurot, et vähendada ammoniaagi lendumist. Samuti peame oluliseks kohaliku maaelu edendamist ning seetõttu teeme tihedat koostööd kohaliku omavalitsusega ja piirkonna teiste ettevõtetega.

Jaagumäe OÜ-s töötab aastaringselt keskmiselt 70 töötajat. Anname tööd suurele hulgale inimestel, sealhulgas ka Ukrainlastele, pakkudes neile võimalusel ka elukohta. Ettevõttes võimaldame noortel sooritada koolipraktikat, mille põhieesmärgiks on suurendada noorte huvi põllumajanduse vastu. Ettevõtte üheks suurimaks probleemiks on motiveeritud ja pikaajaliste tööliste leidmine.

Põllumajandussektori 2022. a. ülevaate kohaselt oli kokkuvõttes stabiilne aasta. Taimekasvatuses Kagu-Eesti piirkonnas võib 2022 aasta ilmastikust tingitud saagiga rahule jääda. 2022 aasta müügitulu kasvu panustas peamiselt saaduste hinnatõus, kuna koguste kasv jäi riigiliselt pigem tagasihoidlikuks.

Seakasvatuses liha hind tõusis võrreldes 2021 aastaga, kuid kõrged teravilja- ja söödahinnad koos kõrgete energiahindadega märkimisväärset kasumit ei toonud.

2022 aastal investeerisime põhivarasse kokku 771 tuhat eurot, millest põllumaa ost väärtuses 349 tuhat eurot ja masinatesse investeering 342 tuhat eurot. 2023 aastal plaanime tehnika uuendamist ja uue teraviljalao ehitust, mille hinnanguline maksumus võib kujuneda 170 tuhat eurot.

Jaagumäe OÜ jätkab taimekasvatus tootmisega ja seakasvatusega samades mahtudes.

2023 aastal rakendab Jaagumäe OÜ kõiki vajalikke meetmeid, et jätkata majandustegevust ja kaitsta oma inimesi. 24. veebruaril 2022 alanud sõjaline konflikt Venemaa ja Ukraina vahel mõjutas Jaagumäe OÜ-d eelkõige väetiste ostuhinna kallinemisega ja varasema teravilja ning rapsi müügi tagasihoidliku hinnafikseeringuga. Üldiselt 2022 aasta oli täis ettenägematust aga sellest on välja tuldud positiivse tulemiga. Jaagumäe

OÜ 2022 majandusaasta aruande koostamise perioodil pole ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske.

Tarmo Timmi

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.