LECA EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2044 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 9 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommen

LECA EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 2044 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 9 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Leca Eesti OÜ asub Pärnumaal Häädemeestel ning tegeleb kergkruusplokkide ja kergkruusa tootmisega.

Ettevõtte põhitegevusalaks on tootmistegevus ning kogu plokitoodang müüakse emaettevõttele

Saint-Gobain Eesti AS. Kergkruusa kasutatakse plokitoodete tootmiseks ja müüakse Leca kontserni teistele ettevõtetele.

Tootmistegevus on aastaringne, kuid kõrgperiood on suvel kui ehitustegevuse aktiivsus on suurem.

Saint-Gobain kontsernis, kuhu kuulub ka Leca International, on ettevõtte sotsiaalne vastutus väärtusloome mudeli keskmes. Ettevõte täiustab pidevalt oma nõudeid ärieetika, keskkonna, tervise ja ohutuse osas.

Saint-Gobain pöörab väga suurt tähelepanu oma tegevuses keskkonnamõjudele ja on pühendunud kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamisele, seades eesmärgiks süsinikuneutraalsuse saavutamise aastaks 2050. Kontsern on algatanud ka erinevaid investeerimisprogramme (näiteks Carbon Fund), kus kõigil töötajatel on võimalus esitada oma ettepanekuid ettevõtte keskkonnamõjude vähendamiseks ja investeeringu võitja selgub hääletuse teel.

Covid-19 tekitas kinnisvaraturu aktiviseerumise, mis omakorda väljendus plokkide turunõudluse kasvus.

See omakorda tõi kaasa tooraine (kergkruusa) puuduse ja suutmatuse suurenenud turunõudlust täita.

Selle tulemusena otsustas Leca kontsern taaskäivitada Häädemeeste tehases kergkruusa tootmise, mis 2008. aastal nõudluse vähenemise tõttu seiskus ja investeerida taaskäivitamise projekti 2,5 miljonit eurot.

Kergkruusa pöördahju käivitamisel võeti kasutusele kaasaegne keskkonnasõbralik tehnoloogia.

Fossiilkütuste tarbimine asendatakse järkjärguliselt taastuvatest allikatest pärineva rohelise energiaga.

Saint-Gobain moto on: “Muuta maailm paremaks koduks“ („Making the World a Better Home“).

Leca Eesti OÜ on finantsiliselt väga tugev ning paindlik ja võimeline kiiresti reageerima olukorra muutumisele.

Ukraina-Vene sõjalise konflikti otsest mõju Leca Eesti OÜ-le ei ole, sest ettevõttel ei ole partnereid/tarnijaid

Ukrainas ega ka Venemaal. Tarneahelates märkimisväärseid probleeme ei ole esinenud.

Ootamatu oli 2021. aasta lõpus aset leidnud energia- ja kütusehindade tõus, mis mõjutas ettevõtte tootmiskulusid ja kasumit ning tõi kaasa toorainehindade jätkuva kasvu ja mõjutas kättesaadavust ka aastal 2022.

Müük

Aruandeperioodi müügitulust summas 10 388 tuh.EURi (2021. aastal 8 908 tuh.EURi) moodustas 90% (2021. aastal 100%) plokitoodete müük Eestisse emaettevõttele Saint-Gobain Eesti AS. Müük Eesti, Läti ja

Leedu turule toimus emaettevõtte Saint-Gobain Eesti AS kaudu. Kergkruusa müüdi Leca kontserni ettevõtetele Rootsi, Leetu ja Soome.

Finantsülevaade

Leca Eesti OÜ aruandeperioodi kasum oli 88 tuh.EURi, sisaldades dividendi väljamaksmisest tekkinud tulumaksu kulu 107 tuh.EURi, ning vähenedes eelmise perioodiga võrreldes 583 tuh.EURi võrra.

Peamiselt avaldas tulemusele negatiivset mõju energia- ja toorainekulude suurenemine. Samuti kergkruusatehase taaskäivitamise edasilükkumine 2 kuu võrra seoses keskkonnakompleksloa menetluse venimisega. Sellest tingituna tekkis toorainepuudus kõrgperioodil, mida ei suudetud kontsernisiseste tarnetega koheselt katta.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

LECA EESTI OÜ-s rabati tööd nii, et sabad sõlmes

2017. aastal asutatud  LECA EESTI OÜ  on sündinud väga eriliste tähtede seisuga, sest juba esimesel tegutsemisaastal oli ettevõtte käive imeilus 8,5 miljonit eu
ssb.ee
2017. aastal asutatud LECA EESTI OÜ on sündinud väga eriliste tähtede seisuga, sest juba esimesel tegutsemisaastal oli ettevõtte käive imeilus 8,5 miljonit eurot. Asutatud 2017. aasta mais Töötajate arv 2017. aasta lõpus: 11 inimest Käive 2017. aastal: 8,5 miljonit eurot Juhid:  Torben Ludvig Dyrberg , Antonio Bruno Frederik Bressan , Mart Arro ,  Thierry Claude Maxime Lambert LECA EESTI OÜ tegeleb betoonist ehitustoodete valmistamisega. Ettevõtte omanik on SAINT-GOBAIN EHITUSTOOTED AS , mis on tegutsenud juba aastast 1996.  Emafirma käive oli 2017. aasta üle 50

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.