GOURMANTE BALTICS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 179 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteerit

GOURMANTE BALTICS OÜ hetkeolukord

Juba 179 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Neljandal tegevusaastal kasvatas ettevõte oluliselt käivet, kuid kasumlikkus oli Ukraina sõja tagajärgede tõttu madalam kui eelmisel aastal, mis tõi kaasa toor- ja pakkematerjalide pideva tõusu kogu maailmas.

Täpsemalt: 1. Jaemüük – Koostöö Sanitex Grupi ettevõtetega Eestis, Lätis ja Leedus oli järjekordse aasta edukas, kasvades Gourmante toodete turustamise ja müügiga kõigil kolmel Balti turul. Eriti Eestis, meie seni küpseimal turul, oli suurimaks saavutuseks Itaaliast pärit Gourmante pastatoodete noteerimine Selver & COOP kettides – Sanitexil õnnestus esmakordselt kaubamärk turul pasta kategoorias positsioneerida. Lisaks kasvas Gourmante toodete müük COOPi kaupluseketis oluliselt, tehes COOPist suuruselt teise Gourmante toodete kliendi (pärast Selveri ketti)

Eestis.

2. Horeca müük – Kuigi Sanitex on selles sektoris suurim tegija, ei õnnestunud meil erinevatel põhjustel ühelgi Balti turul kasutusele võtta ühtegi

Horeca pakendis olevat Gourmante toodet. Meie jõupingutused selle müügikanali nimel jätkuvad ja tugevnevad 2023. aastal.

3. Turundustegevused – Ukraina sõjast tulenevate väljakutsete ja madalama kasumlikkuse tõttu sai meie ettevõte toetada vaid väheseid lisaturundustegevusi (näiteks Selveri ajakirjas osalemine ja Gourmante toodete esitlus Gastro Stuudio kulinaarsel üritusel) teadlikkuse tõstmiseks kaubandusspetsialistide ja tarbijate seas. Teisest küljest kavandas ja viis Sanitex iga jaekliendi jaoks läbi korrapärased igakuised poekampaaniad.

4. Veebimüük – meie Vitamiin E Oil toote müük Amazon USA-s oli kogu aasta jooksul madal ressursside nappuse tõttu ning seetõttu, et reklaamis sõltuti välistest teenusepakkujatest, kelle tegevus ei andnud ootuspäraseid tulemusi. Alates 2022. aasta maist liitus meie ettevõte

Titan Networkiga – Amazoni professionaalide kogukonnaga, kellel on laialdased kogemused ja koolitusressursid kõikidel Amazonis äritegevusega seotud teemadel. Tänu tihedale koostööle selle võrgustikuga paraneb meie äritegevus Amazonis 2023. aastal.

5. Välised tegurid – Covid-19 pandeemia põhjustatud häiretele turul eelneva 2 aasta jooksul lisandus 2022. aasta veebruaris alanud sõda

Ukrainas, mis omab pikaajalist mõju kõikidele turgudele. Energiakulude tõus tõi kaasa pakkematerjalide ja tootmiskulude suure hinnatõusu samas kui ka teatud toorained (näiteks päevalilleõli, mida toodetakse peamiselt Ukrainas) muutusid üleöö väga kalliks. Selle tulemusena seisis meie ettevõte silmitsi peaaegu kõigi toodete tarnijate korduva hinnatõusuga. Kuigi tõstsime Sanitexi müügihindu aasta jooksul mitu korda, ei olnud võimalik tõusu täies mahus edasi kanda ja seetõttu tuli osa kuludest ise kanda. Seda ka vältimaks ohtu, et kaubanduskliendid keelduvad meie uusi hindu aktsepteerimast ja eemaldavad meie tooted. Otsustades selle põhjal, et aasta jooksul ei kadunud ühtegi kaubanduspartnerit, oli meie hinnastrateegia õige.

6. Majandustulemused - Finantspoolelt kasvas käive võrreldes eelmise aastaga oluliselt rohkem kui 25%, kuid kasumlikkus oli eelmises punktis selgitatud põhjustel ligi 20% madalam. Sellegipoolest saavutati taas rahuldav kasum, mis võimaldas juba neljandat aastat järjest ettevõtte aktsionäridele dividende välja maksta.

Kokkuvõtteks õnnestus meie ettevõttel Ukraina sõja tõttu järjekordsel väga keerulisel aastal säilitada oma kaubamärgi positsioon turul, vaatamata korduvatele hindade tõstmisele aasta jooksul. Lisaks loodi teisel poolaastal saavutatud sortimendi täiendamise ning novembris ja detsembris toimunud tugevate poekampaaniate kaudu tingimused edasiseks kasvuks 2023. aastal.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.