NEXTCLINICS ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 304 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga komment

NEXTCLINICS ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 304 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Nextclinics Estonia OÜ (“Ettevõte”) on 2019 loodud ettevõte, mis kuulub Nextclinics International GmbH (“Emaettevõte”) gruppi. Nextclinics

International GmbH on üks Euroopa suurimaid lastetuse raviga tegelevaid tervishoiuasutusi, kuhu kuulub 20 IVF-kliinikut ja 8 laborit kokku kaheksas erinevas riigis (Saksamaa, Austria, Itaalia, Hispaania, Šveits, Eesti, Tšehhi, Portugal). Nextclinics Estonia OÜ-le kuulub 100% osalus

Eestis tegutsevas tütarettevõttes BioEximi OÜ.

Nextclinics Estonia OÜ peamiseks tegevusalaks on IVF-raviks mõeldud raviasutuse ruumide ja vastava meditsiinitehnika rent tütarettevõttele

BioEximi OÜ ning tütarettevõtte arendustegevus. Ruumidesse tehtud investeeringud, meditsiinitehnika ning olemasolevate töötajate arvuga on võimalik suurendada tütarettevõtte tegevusmahte hinnanguliselt kuni kaks korda. Raviprotseduuride arv ei ole tsüklilise iseloomuga, osaliselt mõjutab seda meditsiinitöötajate puhkuste graafik.

Tütarettevõtte majandustegevust mõjutas aruandeaasta alguses Covid-19 viiruse levik, mis mõjutas nii kohaliku kui välispatsientide raviprotseduuride arvu ning omatöötajate töövõimekust. Lisaks mõjutas välispatsientide visiitide arvu negatiivselt 2022 veebruaris alanud sõjategevus Ukrainas. Selle tulemusena vähenes tütarettevõtte likviidsus ja vaba käibekapital, mis mõjutas rendimaksete õigeaegset laekumist ning tekitas ettevõttele käibevahendite puudujäägi. Puudujääki finantseeriti täiendava laenuga emaettevõttelt summas 425 000 eurot, mida kasutati tütarettevõtte vabatahliku reservkapitali suurendamiseks. Emaettevõte plaanib jätkuvalt toetada ettevõtte käibekapitali võimalikku puudujääki tulevikus, samuti muudeti aruandeaastal emaettevõttelt võetud laenulepingute põhiosad kui ka tasumata intressimaksed pikaajaliseks kohustuseks. Kõik pikaajalised laenukohustused on grupiga seotud, seega finantsriskide maandamise jaoks eraldi meetmeid kasutusele pole võetud, seda pole plaanis teha ka tulevikus.

Eesti kõrge inflatsioonitase ning meditsiinitöötajate palgasurve mõjutavad jätkuvalt tütarettevõtte majandustegevust, mis omakorda mõjutab negatiivselt rendimaksete õigeaegaset tasumist.

Ettevõttes on kaks juhatuse liiget ja üks lepinguline töötaja. Aruandeaastal investeeriti kokku 115 560 eurot (31.12.2021:598 984 eurot), millest peamise osa moodustas kaameratega varustatud inkubaator EmbryoScope (Vitrolife). Muid olulisi uurimis- ja arendustegevusega seotud investeeringuid aruandeaastal ettevõte ei teinud. Tulevikus on plaanis investeerida veel kaasaegsesse tehnoloogiasse, et tagada tütarettevõttes regiooni parimat tingimused lastetuse ravis.

2022 aasta lõpus oli omakapitali suuruseks 5 295 eurot (31.12.2021: -175 014 eurot). Emaettevõte konventeeris aruandeperioodil laenukohustise summas 320 000 eurot (2021: 180 000 eurot) ettevõtte vabatahtlikku reservkapitali. 2022. aastal kaeti vabatahtliku reservkapitali arvelt kahjumit kokku summas 357 514 eurot.

Juhatuse poolt koostatud järgneva kolme aasta (2023-2025) strateegilise plaani kohaselt plaanitakse tütarettevõtte BioEximi OÜ erapatsientide ja biopanganduse olulist tegevusmahtude kasvu, mis tagaks Nextclinics Estonia OÜ ja BioEximi OÜ jätkusuutlikkuse ja kasumlikkuse kasvu järgnevatel aastatel.

Finantssuhtarvud: 2022 2021

Müügikäibe puhasrentaablus % (Aruandeaasta kasum/kahjum -88,1 -258,8 /müügitulu *100)

Koguvara puhasrentaablus % (Aruandeaasta kasum/kahjum -5,4 -8,7 /koguvara * 100)

Lühiajaliste kohustuste katte kordaja (kordades) 3,4 0,2 (Käibevara/lühiajalised kohustused)

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.