KALAMATA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Oliivid on rohkem kui lihtsalt Kreeka köögi põhikomponent; need on sümbol riigi rikkalikust ajaloost ja kultuuripärandist. Austatud juba muinasajast, on oliivid

Kuidas jõuavad Teie lauale Kreeka oliivid?

Oliivid on rohkem kui lihtsalt Kreeka köögi põhikomponent; need on sümbol riigi rikkalikust ajaloost ja kultuuripärandist. Austatud juba muinasajast, on oliivid olnud lahutamatu osa Kreeka elust, olles toidu, ravimi ja isegi valuuta allikaks. Oliivipuu on nii oluline, et seda seostatakse sageli rahu ja tarkusega ning öeldakse, et Ateena linn sai nime jumalanna Athena järgi, kes pakkus inimestele oliivipuud.

Kreekas kasvab mitmesuguseid oliive, igaühel oma ainulaadne maitseprofiil ja kulinaarne kasutus. Kõige kuulsamad on Kalamata, Halkidiki, Amfissa ja Throumba oliivid. Need oliivid varieeruvad suuruse, värvi ja maitse poolest ning neid kasutatakse kõiges alates salatitest kuni määrdeteni ja looduslike kosmeetikatoodeteni.

Kasvatamise protsess

Kreeka oliivide teekond algab täiusliku asukoha hoolika valimisega. Oliivipuud õitsevad Vahemere kliimas, kus on kuumad, kuivad suved ja leebemad talved. Samuti on oluline maastik, kuna oliivipuud kasvavad hästi hästi drenaažiga, kivisel pinnasel.

Oliivipuu istutamine on pikaajaline investeering, kuna puudel kulub vilja kandmiseks aastaid. Kasvatajad peavad olema kannatlikud ja tähelepanelikud, regulaarselt puid pügades ja hooldades, et tagada nende tervis ja tootlikkus.

Kreeka ainulaadne terroir, mida iseloomustavad selle konkreetne kliima ja mullatingimused, aitavad kaasa Kreeka oliivide eristuvale maitsele. Need tegurid, kombineerituna traditsiooniliste põllumajandustavadega, loovad oliivid, mille maitse on mujal raske jäljendada.

Oliivide koristamine

Kui on aeg koristada, siis paljud Kreeka oliivitootjad sõltuvad endiselt traditsioonilistest meetoditest. See hõlmab sageli käsitsi korjamist või puude õrna raputamist, et koguda küpsed oliivid kahjustamata.

Kuigi traditsioonilisi meetodeid hinnatakse, on kasutusele võetud ka kaasaegsed tehnikad, et suurendada efektiivsust. Mehhaanilised koristajad suudavad nüüd teha paljude käte töö, võimaldades kiiremat koristust, säilitades samal ajal oliivide kvaliteedi.

Koristuse ajastus on kriitiline, kuna see mõjutab oliivide maitset ja kvaliteeti. Liiga vara või liiga hilja koristamine võib põhjustada oliive, mis on kas liiga mõrud või liiga küpsed.

Koristusest tootmiseni

Koristatud oliivid puhastatakse ja sorteeritakse. See samm on oluline, et eemaldada lehed, oksad või kahjustatud oliivid, mis võivad mõjutada lõpptoote kvaliteeti.

Enne tarbimist peavad oliivid läbima marineerimisprotsessi, et eemaldada nende loomulik mõrudus. Seda saab teha mitmel viisil, sealhulgas soolvees marineerimine, kuivmarineerimine või veemarineerimine. Fermentatsioon võib olla kaasatud, mis edasi arendab oliivide maitseid.

Oliiviõli tootmise järgmine samm on oliivide pressimine, et ekstraheerida õli. Seda saab teha traditsiooniliste kiviveskite või kaasaegsete tsentrifuugide abil. Kasutatav meetod mängib olulist rolli õli lõplikus maitses ja kvaliteedis.

Pakendamine ja kvaliteedi tagamine

Pärast töötlemist pakendatakse oliivid, et säilitada nende värskust ja maitset. See hõlmab sageli nende hermeetilist sulgemist õhukindlates anumates, mõnikord kaitsegaasidega, et pikendada säilivusaega.

Kvaliteedi tagamine on ülioluline ja selle osa on tagada, et tooted oleksid õigesti märgistatud teabega nende päritolu, tootmiskuupäeva ja partii numbri kohta. Jälgitavus võimaldab tarbijatel täpselt teada, kust nende oliivid pärinevad, ja tagab, et nad saavad ehtsa toote.

Kreeka oliivide tervislikud omadused

Kreeka oliivid on toitainete jõujaam, mis on pakitud tervislike rasvade, antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalidega. Need on Vahemere dieedi võtmeosa, mida tuntakse oma tervislike omaduste poolest.

Oliivide ja oliiviõli regulaarne tarbimine on seotud krooniliste haiguste, nagu südamehaigused ja diabeet, vähenenud riskiga. Neil on ka põletikuvastased omadused ja need aitavad kaasa naha ja juuste tervisele, kui neid kasutatakse looduslikes kosmeetikatoodetes.

Kreeka oliivide toomine Eestisse

Kuna tarbijad muutuvad keskkonnateadlikumaks, suureneb nõudlus jätkusuutlikult hangitud toodete järele. Kreeka oliivid ei ole erand ja eelistus on kasvamas oliividele, mis on toodetud keskkonda ja kohalikke kogukondi austades.

KALAMATA OÜ on uhke, tuues autentsed Kreeka oliivid Eesti turule. Me tagame, et meie tooted on jätkusuutlikult hangitud, kõrgeima kvaliteediga ja pakuvad ehtsat maitsekogemust, mis peegeldab Kreeka rikkalikku kulinaarset pärandit.

Avastage autentne Kreeka maitse KALAMATA OÜ premium valiku Kreeka oliividega, mis on jätkusuutlikult hangitud ja toodud Teie lauale Eestis.

KONTAKT

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

KALAMATA OÜ tegevusaruanne 2022

Ettevõte alustas tegevust 04.03.2019.  Kalamata OÜ sai loodud täitmaks tühja kohta Eesti turul, mis selle firma loomist ka soodustasid. Vaatamata Kreeka köögi p
ssb.ee
Ettevõte alustas tegevust 04.03.2019. Kalamata OÜ sai loodud täitmaks tühja kohta Eesti turul, mis selle firma loomist ka soodustasid. Vaatamata Kreeka köögi populaarsusele kogu maailmas, puudus Eestis praktiliselt võimalus osta sealseid ehedaid toorained. Ettevõte tarnib ehedat Kreeka talukaupa eestlaste toidulauale ühe väga lihtsa printsiibi alusel: too seda, mida tarbib traditsiooniline Kreeka perekond, kus mitu põlvkonda elab koos ühe katuse all ja kus pere ja sõpruskonnaga kokku saades kaetakse laud maa rikkalikule toidukultuurile omasid tavasid järgides. Kalamata OÜ toob kõik oma

Autentse kreeka oliiviõli saladus

Kreeka oliiviõli on maailma köökides ja söögilaudadel hinnatud oma rikkaliku maitse, toitainelise väärtuse ja sügavate kultuuriliste juurte poolest. Kreeka olii
ssb.ee
Kreeka oliiviõli on maailma köökides ja söögilaudadel hinnatud oma rikkaliku maitse, toitainelise väärtuse ja sügavate kultuuriliste juurte poolest. Kreeka oliiviõli lugu on sama vana kui Vahemere mäed ise, kus oliivipuu on olnud elu, tarkuse ja jõukuse sümbol. Oliivipuu on olnud tuhandeid aastaid põimunud Kreeka ajalooga. Muistsed kreeklased kasutasid oliiviõli oma igapäevaelus, mitte ainult toiduainena, vaid ka meditsiinis, kosmeetikas ja usulistel rituaalidel. See oli nii hinnatud, et seda kasutati isegi auhinnana sportlastele antiiksetel olümpiamängudel. Tänapäeval on Kreeka oliiviõli

Feta ziria: avastades kreeka juustude kuningat

Feta Ziria on traditsiooniline Kreeka juust, mis paistab silma piimatoodete maailmas oma rikkaliku maitse ja kõrgekvaliteedilise tootmise poolest. Tuntud oma mu
ssb.ee
Feta Ziria on traditsiooniline Kreeka juust, mis paistab silma piimatoodete maailmas oma rikkaliku maitse ja kõrgekvaliteedilise tootmise poolest. Tuntud oma mureneva tekstuuriga ja terava maitse poolest, on Feta Ziria Kreeka köögi alustala ja juustusõprade poolt sajandeid hinnatud. Feta Ziria juured ulatuvad tagasi antiik-Kreekasse, kus see oli tavaline toit mägipiirkondade elanike seas. Selle nimi on tuletatud kreeka sõnast 'viil', mis on asjakohane, arvestades traditsioonilist viisi, kuidas seda lõigatakse ja serveeritakse. Feta Ziria on teeninud tiitli 'Kreeka juustude kuningas' tänu oma

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.