VEHO BALTICS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2942 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommen

VEHO BALTICS OÜ hetkeolukord

Juba 2942 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Veho Baltics (edaspidi Veho Baltics) asutati septembris 2019 ning ettevõtte omanikuks on Soome automüügikontsern Veho Oy Ab.

Ettevõtte põhitegevusaladeks on Mercedes-Benz sõiduautode, tarbesõidukite, veokite, busside ja vastavate varuosade maale toomine ning nende edasimüük jaemüügiettevõtetele Eestis, Lätis ja Leedus.

Veho Baltics omandas 2019. aastal AS-i Silberauto automüügi äritegevuse koos kõikide kehtivate müügi- ja müügijärgse teeninduse lepingutega ning nendega kaasnevate varade ja kohustustega Eestis ja Leedus ning tegutseb Mercedes-Benz’i sõidukite maaletoojana eelmainitud riikides.

Tehinguga omandati lisaks Silberauto Eesti AS, Silberauto UAB ning Silwi Autoehituse AS. Veho Baltics tegutseb maaletooja organisatsioonina ning AS Veho (endine ärinimi Silberauto Eesti AS) ja Veho Lietuva UAB (Silberauto UAB) on jaemüügiettevõtted. 2021. aastal omandas Veho

Baltics´i tütarettevõte Veho SIA Lätis Mercedes-Benz maaletooja ja jaemüügiettevõte Domenikss SIA koos nende kasutatud autode müügiüksusega Baltijas Auto Centrs SIA. Alates 2022. aasta lõpust kannab Läti ettevõte samuti Veho nime. Antud tehinguga on lõpule viidud

Mercedes-Benz kaubamärgi täieliku esindusõiguse saavutamise protsess kolmes Baltikumi riigis.

2022. aasta algusest toimub Veho Grupi maaletoomise organisatsiooni juhtimine tsentraalselt, millesse kuulub neli Mercedes Benz General

Distributor staatusega riiki – Soome, Eesti, Läti ja Leedu. Üksuse töötajad asuvad peamiselt Soomes ja Eestis. Jaemüügiettevõtted kõikides riikides tegutsevad eraldiseisvate äriüksustena ning raporteerivad otse Grupi juhtkonnale. Lisaks juhtimisstruktuuri muudatustele on käivitatud ka äriprotsesside ning -mõõdikute ja juhtimisaruandluse harmoniseerimine, mis on planeeritud läbi viia 2023. aasta lõpuks.

Aruandeperioodi lõpu seisuga kajastuvad tütarettevõtted bilansis finantsinvesteeringuna soetusmaksumuses 34 mln. eurot (32 mln. eurot 31.12.2021). 2022. aastal tehti tütarettevõtte Veho AS-i omakapitali sissemakse summas 2 mln. eurot. Muudesse põhivaradesse investeeriti 2022. aastal 0,1 mln. eurot (2021. aastal investeeringuid ei olnud).

2022. aasta majandustulemused

Veho Baltics´i müügikäive 2022. aastal oli 472 mln. eurot (354 mln. eurot 2021.a.). Aruandeperioodil tõi Veho Baltics maale ja müüs 981 sõiduautot (2021: 791 tk); 1161 tarbesõidukit (2021: 709 tk) ning 4357 raskeveokit (2021: 3708 tk). Müügikäive kasvas 33% ning brutomarginaal kasvas 1,1 pp (4,4% 2022. a; 3,3% 2021.a.) võrreldes 2021. aastaga, mis tulenes nii suuremast hulgast sõidukite müügist kui sõidukite keskmise hinna kasvust.

2022. aasta uute sõidukite edukat müügitulemust toetasid jätkuvalt tugev nõudlus kvaliteetsete autode järele kõikides tootekategooriates, vaatamata sellele, et maailma autotööstust tervikuna mõjutasid negatiivselt järgmised tegurid: (cid:127) erinevate komponentide tarnekriis, mille tulemusena tehased piirasid uute sõidukite tootmismahtusid; (cid:127) raskused logistikasektoris - rahvusvaheliste vedude kallinemine; veoteenuste defitsiit ning vaheladude ülekoormus.

Eelmainitust tulenevalt oli äärmiselt keeruline prognoosida sõidukite tarnete tähtaegu ning pidada kinni klientidele antud lubadustest. Ettevõtte äritegevus uute sõidukite puhul on eelkõige mõjutatud autotootjate võimekusest tarnida sõidukid lubatud tähtaegadel, millest tulenevalt võib kuude lõikes esineda majandustulemustes tsüklilisust.

Ettevõtte majandusaasta puhaskasumiks kujunes 11,2 mln. eurot (4,7 mln. 2021. aastal) ning puhaskasumi marginaal oli 2,4% (2021: 1,3%).

Ettevõtte tegevuskulude kasv tulenes infotehnoloogia kulude kasvust seoses infrastruktuuri uuendamise ning majandustarkvara vahetamise projektiga.

2022. aastal töötas ettevõttes keskmiselt 61 töötajat (52 töötajat 2021.a.). Tööjõukulud kokku koos sotsiaalmaksudega olid 3,4 mln. eurot (2,8 mln. eurot 2021.a.). Aruandeperioodil oli ettevõtte juhatuses kaks liiget, kelle tasud kokku olid 0,4 mln. eurot (0,5 mln. eurot 2021. a.).

2022. aastal viidi ellu järgmised strateegilised eesmärgid: (cid:127) Käivitati Veho Grupiülene organisatsioonimudel, kus Baltikumi ja Soome maaletoomine integreeriti ühte organisatsiooni. Muudatuse eesmärgiks on ühtse juhtkonna struktuuri kaudu ettevõtte ressursside parem juhtimine, turgudeülese efektiivsuse ja sünergia saavutamine ning ühtsete mõõdikute, protsesside ning standardite järgimine. Eesmärk on rakendada Soome turul õpitud kogemusi kliendirahulolu, protsesside efektiivsuse ja juhtimispõhimõtete paremaks haldamiseks Baltikumis.

(cid:127) Alustati Grupi standarditele vastavate infosüsteemide juurutamise projekti, mille käigus asendatakse kõik ettevõttes kasutatavad äri- ja majandustarkvarad 2023. aasta lõpuks.

(cid:127) COVID-19 pandeemiast tingitud autosektori tootmiskriisi negatiivsete mõjude ja riskide hajutamine ning müügimahtude kasumlik kasvatamine.

(cid:127) Imporditavate sõiduautode ja tarbesõidukite Baltikumi logistika ja ladustamise tsentraliseerimine Paldiskisse, Eestis.

Finantseerimistegevus

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.