COGNITECH OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 335 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteerit

COGNITECH OÜ hetkeolukord

Juba 335 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Cognitech OÜ on Eesti seaduste alusel asutatud eraomandis olev osaühing. 2022. aastal muutis Cognitech oma äristrateegiat. Virtuaalse varaga kauplemise asemel asutati koos partneritega sidusettevõte. Sidusettevõte vastutab virtuaalsete varadega kauplemise ja kasumi teenimise eest. Cognitech OÜ kasutab oma varalist kapitali arendamaks algoritmilisi süsteeme krüptovaluutade vahetamiseks. Cognitech OÜ ei paku teenuseid kolmantatele osapooltele ega avalikkusele ning ei paku investeerimisteenuseid ega finantsnõustamist. Eelnevat arvestades ei pea ettevõte omama lube ja/või litsentse, sealhulgas puudub krüptovaluutateenuse pakkuja litsentsi hankimise kohustus. Cognitech OÜ kaupleb eranditult krüptovaradega, mis ei ole väärtpaberid ega muul viisil reguleeritud kaup.

Olulisemad majandusaasta jooksul tehtud ja lähitulevikus planeeritud investeeringud 2022. aastal lõpetas Cognitech algoritmilise kauplemistegevuse. 2022. aasta novembris seisis FTX börs silmitsi finantsraskuste ja likviidsusprobleemideganing esitati pankrotiavaldus. Cognitech hoiustas oma algoritmilise kauplemise vara FTX virtuaalses varabörsis.

Pankrotimenetlusest tulenevalt ei ole Cognitechi FTX-i börsil hoitavad varad kättesaadavad. Pankrotimenetlus on käimas ja Cognitech OÜ osaleb aktiivselt menetluses, et varad tagasi saada.

2022. aastal sattusid raskustesse finantsasutused Silvergate Bank ja Signature Bank, kellega Cognitechil oli pangasuhe. Mainitud finantsasutustega on koostöö lõppenud.

Ettevõtte struktuur

Cognitech OÜ asutati 2020. aastal. Lucijan Pes on ettevõtte ainuosanik. Juhatuse liikmed on Federico Marchese ja Lucijan Pes. Vakhtang

Chkhenkeli vastavusdirektor ja Navid Bamdad Rosha andmeteadlane. Teadus- ja arendustegevust, finantsplaneerimist, kolmandate isikute suhtlust, finantstehinguid ja muid tegevusi juhitakse ettevõttesiseselt. Cognitech OÜ tellib mitmeid teenuseid allhanke korras kolmandatelt osapooltelt, nagu näiteks välismaiste seaduste järgimine, Eesti seaduste ja määruste järgimine, raamatupidamine, audit, kohalik ja rahvusvaheline maksukuulekus jne.

Finantsriskide juhtimine

Krediidirisk:

Cognitech OÜ krediidirisk on võimendusega kauplemine börsidel. Riskijuhtimine toimub börsi likvideerimissüsteemi, patenteeritud algoritmiliste süsteemide ja pideva madala võimenduse säilitamise kaudu.

Likviidsusrisk:

Cognitech OÜ hoiab rahareserve, et tagada teatud likviidsus nii partnerite kui ka töötajatega seoses. Rahareservid on jaotatud erinevate kommertspankade vahel.

Tururisk:

Cognitech OÜ jääb turuneutraalseks krüptovaluuta tuletisinstrumentide lühikeseks muutmise kaudu. Ettevõte investeerib teadus- ja arendustegevusse ning rakendab erinevaid kauplemistaktikaid.

Valuutarisk:

Cognitech OÜ hoiab oma reserve USA dollarites, mis on hetkel kõige stabiilsema ja madalama riskiga valuuta. Cognitech OÜ jälgib vahetuskursse, USA riigikassa tegevust ja asjakohaseid globaalseid arenguid. Cognitech OÜ uurib aktiivselt mitmekesistamise võimalusi erinevates valuutades, nagu EURO, Šveitsi frank jne.

Intressimäära risk:

Cognitech OÜ-l ei ole vara, mis on intressimääradest otseselt mõjutatavad. Väidetavalt mõjutavad intressimäärad krüptovarasid makromajanduslikul tasandil, kuid Cognitech OÜ poolt omaks võetud algoritmiline turuneutraalsus leevendab intressimäärade kõikumise mõju.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.