Elektripäike OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 335 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga aga komment

Elektripäike OÜ hetkeolukord

Juba 335 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Ettevõte asutati 2020 aastal eesmärgiga toota päikeseenergiast elektrienergiat.

2022 aasta jaanuaris alustas ettevõte Narva parkide opereerimisega ja augustis 2022 Vana Karu parkidega.

Elektripäike OÜ tegevus on hooajaline, sõltudes päikeseparkides elektri genereerimisest. Seega suurem käive on suveperioodil. Ettevõtte laenude tagasimaksegraafikud on sõltuvuses eeldatava käibega. Ettevõtte elektrimüügilepingud on seotud Nordpooli elektribörsi hinnastamisega, millele lisandub Eesti riigi poolt makstav taastuvenergia dotatsioon. Taastuvenergia dotatsiooni periood on seotud Nordpooli elektrihindadega ja ettevõtte eeldatava kasumlikkusega. Täpsemat seost võib uurida Eleringi koduleheküljelt. Seega ettevõtte tulud on seotud

Nordpooli elektrihindadega, kuid maksevõime on toetatud läbi taastuvenergia dotatsiooni. Elektrihindade kõikumine ei ohusta oluliselt ettevõtte laenude teenindamist.

2022 aastal teenitud tegevuskasumi arvel kaeti 2022 aasta jooksul negatiivne netovara (seisuga 31.12.2021). Ettevõte täitis Coop panga laenude eritingimused, seega puudub laenude tagasikutsumise risk. Ettevõtte tegevuse tulemusena vastab Elektripäike OÜ omakapital aruande koostamise kuupäeva seisuga Äriseadustiku nõuetele.

2022 aastal töötajaid ei olnud, tööjõukulu oli 0. Juhatuse liikmed eraldi tasu juhatuse liikme kohustiste täitmise eest ei ole saanud. Juhatuse liikmetele ei maksta nendega lepingu lõpetamisel ega tagasikutsumisel hüvitist.

Ettevõtte tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. Ettevõtte poolt võetud pangalaenude intressimäära üheks osaks on 6kuu Euribor. Ettevõtte äriplaanis ja võimalikes riskistsenaariumides on arvestatud intressi tõusudega ja need ei mõjutanud oluliselt ettevõtte maksevõimet.

Narva, Saku ja Pärnu elektriparkides ei ole planeeritud suuremaid investeeringuid, ettevõtte tegeleb olemasolevate päikeseparkide ekspluatatsiooni kindluse tõstmise ja igapäevase opereerimisega. Ettevõte uurib salvestustehnoloogiate kasutusvõimalusi.

Ettevõtte suhtarvud on järgmised: 31.12.2022 31.12.2021

Lühiajaliste kohustiste 1,70 0,07 kattekordaja (kordades)

ROA(%) 8,20% -0,08%

ROE(%) 101.05% 80,03%

Suhtarvude arvestamiseks on kasutatud järgmised valemid:

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) = käibevara / lühiajalised kohustised

ROA(%) = puhaskasum (-kahjum) / varad kokku x 100

ROE(%) = puhaskasum (-kahjum) /omakapital kokku x 100

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.