PRIISLE ÄRIPARK OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 302 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritu

PRIISLE ÄRIPARK OÜ hetkeolukord

Juba 302 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 42 korda.

Tegevusaruanne 2022

Priisle Äripark OÜ omab aadressidel Priisle tee 10, Priisle tee 14, Priisle tee 16, Ussimäe tee 12, Harjumaa asuvaid kinnistuid, mis on antud pikaajalisele üürile.

Kinnistu osteti novembris 2020. aastal.

Peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Müügitulu (EUR) 1 358 143 1 492 884

Puhaskasum / -kahjum (EUR) -11 054 -109 286

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) 0,14 0,27

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: -Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara / lühiajalised kohustused

Finantsriskid

Oma igapäevases tegevuses puutub ettevõte kokku erinevate riskidega, mille juhtimine on oluline ning lahutamatu osa ettevõtte äritegevusest. Ettevõtte võime identifitseerida, mõõta ning kontrollida erinevaid riske on oluliseks sisendiks kasumlikkusele.

Ettevõtte juhtkonna poolt on risk defineeritud kui võimalik negatiivne kõrvalekalle oodatavast finantstulemusest. Peamisteks riskifaktoriteks on tururisk (sh intressirisk), likviidsusrisk ja tegevusrisk. Intressirisk on eelkõige seotud Euribor-i võimaliku kõikumisega ja pankade keskmiste intressimäärade muutumisega. Intressiriski mõju ettevõttele analüüsitakse regulaarselt.

Analüüsi käigus kaalutakse erinevaid võimalusi riskide maandamiseks. Sellisteks võimalusteks on refinantseerimine, olemasolevate positsioonide uuendamine ja alternatiivne finantseerimine.

Tegevuse jätkuvus

Seisuga 31.12.2022 oli ettevõtte omakapital negatiivne ning seetõttu ei olnud vastavuses Äriseadustikus toodud nõuetega. Lisaks ületasid lühiajalised kohustused käibevara. Priisle Äripark OÜ raamatupidamise aastaaruanne on koostatud lähtudes ettevõtte tegevuse jätkuvuse printsiibist ning juhtkonna hinnangul ei tekita negatiivne käibekapital ettevõttele majandusraskusi.

Lühiajaliste kohustuste tasumine on planeeritud järgmise perioodi renditulu arvelt.

Kuigi 31.12.2022 oli ettevõtte omakapital negatiivne, siis on tõenäoline, et järgneval majandusaastal suudetakse omakapital viia vastavusse Äriseadustikus toodud nõuetega läbi kinnisvara õiglase väärtuse ümberhindlusest tekkinud kasumiga ning katta eelnevast perioodis tekkinud kahjum. Täiendavalt on võimalik moodustada vabatahtlik reserv või teha mitterahaline sissemakse omaniku laenu või intressidega.

Tööjõukulud

Ettevõttel ei olnud möödunud majandusaastal töötajaid. Juhatuse liikmele tasusid ei ole makstud.

Vitali Kõllomets

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.