Kuidas mesilased toodavad mett: PUNKTIMESI mesindusettevõtte protsess
Mesi on üks maailma vanimaid toiduaineid ja seda on tarbitud juba tuhandeid aastaid. Kuigi mesi on laialdaselt levinud ja tuntud toit, pole paljudel inimestel aimu sellest, kuidas mett tegelikult valmistatakse. Selles artiklis vaatleme üksikasjalikult, kuidas mesilased toodavad mett ja kuidas PUNKTIMESI seda kogub ja pakendab.
Mesi valmistamise protsess algab mesilaste tööst. Mesilased koguvad nektarit lilledest, mis seejärel salvestatakse mesilaste magu. Seejärel tagastavad mesilased oma kaubakoorma pesasse, kus nad hakkavad selle töötlema. Mesilased eemaldavad nektarist liigse vee ja lisaained ning lisavad ensüüme, mis muudavad suhkru lihtsamateks komponentideks. Seda protsessi nimetatakse regurgitatsiooniks.
Kui mesilased on nektari töödelnud, hakkavad nad selle paigutama kärgstruktuuri. Kärgstruktuur koosneb väikestest kuusnurkadest kambritest, kus mesilased hoiavad oma mune ja valmistavad mett. Kui mesilased on kärgstruktuuri paigutanud, lisavad nad sellele uue kihi mesi- ja õietolmukärnaga.
Kui kärgstruktuur on täis mesi- ja õietolmukärnaga, siis on valmis kogumiseks. Mesinikud kasutavad spetsiaalseid tööriistu, et kärje osad ettevaatlikult eemaldada ja seejärel kärjed töödelda, et eemaldada õietolm ja muud lisandid. Seejärel valatakse mesi spetsiaalsetesse anumatesse, kus see jäetakse seisma, et eemaldada üleliigne vesi.
PUNKTIMESI on Eesti mesindusettevõte, mis on spetsialiseerunud kvaliteetse mee tootmisele. Ettevõte kasutab ainult puhtaid ja looduslikke koostisosi ning toodab mett erinevates maitsetes ja sortides. PUNKTIMESI kogub mee oma mesilastelt, kes elavad puhtas ja looduslikus keskkonnas, kus ei kasutata kemikaale ega muid saasteaineid.
Tellige täna ja nautige maitsvat ja tervislikku mett!
Kommentaarid (0)