AVEX METALL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 334 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommente

AVEX METALL OÜ hetkeolukord

Juba 334 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Avex Metall OÜ on Eesti kapitalil tegutsev ettevõte. Osakapitali suuruseks 2500 eurot. Avex Metall OÜ omandas 30.12.2021.aastal AS Eesti

Elecsterile kuulunud organisatsiooniliselt terviku osa - mehhaanilise metallitöötluse ja metallide pinnatöötluse osa. Üle tulid ka kõik selle tegevusega seotud õigused ja kohustused, vara ja töötajad. Avex Metall OÜ rendib AS Eesti Elecster kinnisvara omandanud ja seda arendava ettevõtte Lucky Hammerhead OÜ-lt ruume.

Seega on tegemist ettevõtte esimese majandusaastaga, mis kestis 13 kuud.

2022.aasta on olnud ettevõttele paljuski ka muudatuste aasta. Ettevõtte uus juhatus astus ametisse samaaegselt omandamistehingu lõpuleviimisega 30.12.2021. Juhatus on aruandeaastal vaadanud kriitilise pilguga üle tervikvara koosseisus omandatud vara ja müünud või maha kandnud mittevajalikku põhivara ja materjali. Ümberkorraldused jätkuvad.

Tulud, kulud ja kasum, kahjum

Müügitulu oli majandusaastal 3,4 mln eurot. Ühing eksportis 2022. aastal 2,8 mln euro väärtuses metallitöötluse toodangut. Suurimateks ekspordipartneriteks olid Soome Vabariigi ettevõtted 1,0 mln euro suuruse ekspordimahuga ja Rootsi Kuningriik 1,7 mln euroga.

Ühingu majandusaasta kasumiks kujunes 0,4 mln eurot.

Investeeringud

Organisatsioonilise tervikvara ost sisaldas põhivara, jääkmaksumusega 882 tuh. eurot ja immateriaalset põhivara 33 tuh. eurot.

Aruandeperioodil investeeriti immateriaalsesse põhivarasse 18 tuh. eurot.

Personal

Keskmine töötajate arv oli 49 töötajat ja tööjõukulude kogusumma oli 1,3 mln eurot.

Peamised finantsnäitajad

Peamised finantsnäitajad 2022 Arvutamisel kasutatud valemid

Brutokasumimäär (%) 11.87 brutokasum/müügitulu*100

Puhasrentaablus (%) 10.78 puhaskasum/müügitulu*100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) 2,68 käibevara/ lühiajalised kohustused

ROA (%) 23,24 puhaskasum/ varad kokku*100

ROE (%) 99,33 puhaskasum/ omakapital kokku*100

Omakapitali tase 23,40 omakapital / (omakapital + kohustused)* 100

Likviidsuse tase (% 169,88 (käibevara - varud) / lühiajalised kohustused * 100

Valuutakursside ja intressimäärade muutumise risk

Tehingud tarnijate ja klientidega toimuvad valdavalt eurodes, mistõttu on valuutakursi risk madal.

Sõda Euroopas ja energiakriis on põhjustanud globaalse majanduskriisi, millel on mõju kõigile majandussektoritele, seega ka käesoleva ühingu majandustegevusele. Selge on see, et Avex Metall OÜ majandustegevust metallitöötluses mõjutab see olulisel määral – üksjagu ühingu kliente lükkas korduvalt tellimusi edasi, teised vähendasid tellimuste mahtu – kõik see vähendas ühingu tulusid ning kasumlikkust, millele lisas märkimisväärset hoogu ka oluliste sisendmaterjalide erakordne inflatsioon ning energia hindade kasv.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Avex Metall OÜ põhieesmärgiks 2023 aastal on firma turupositsiooni kindlustamine ja arendamine meie põhiturgudel põhjamaades ja Eestis.

Jätkame arengustrateegija väljatöötamist, eesmärgiga määrata meie edasine areng keskpikas perspektiivis. Eesmärgiks on analüüsida, milliste tootmissuundadega jätkame ja milliseid tootmispindu kasutame ja milliseid uusi tegevusvaldkondi kaasame. 2023 aastal suurendame

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.