TALLINN, NARVA MNT 19 // 21 // 23 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 861 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

TALLINN, NARVA MNT 19 // 21 // 23 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 861 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Narva mnt 19/21/23 Korteriühistu tegevuse põhisuunad 2022.a. olid kinnitatud ühistu üldkoosoleku otsustega 19.05.2022.a.

KÜ Narva mnt 19/21/23 majandas end põhilises osas majanduskavas näidatud kontrollnumbrite raames.

Ühistu rahavood olid sujuvad ja ühistul makseraskusi ei tekkinud. Võlglaste osakaal aasta lõpu seisuga oluliselt vähenes võrreldes eelmise aastaga. Aasta lõpus oli tähtaja ületanud võlgnevus 8113 eurot, millest ühistu liikmete võlg oli 5433 ja ühistu äripartnerite võlg 2680 eurot.

Ühistu tulem jäi majanduskava piiridesse ehk 3573 eurot. Aasta lõpuks oli kogunenud majandustegevuse ülejääki 31 264 eurot. Sellest 30 000 eurot palub juhatus üldkoosoleku luba suunata 2023.a. remondifondi. Sellel vastavalt on koostatud ka uus majanduskava.

Ühistu liikmete maksekoormus oli endiselt kõrge seoses kõrgete energiahindadega.

Remonditööd

Ühistu majade tehniline seisukord on hea, kuid mõned üksikud ehitiste osad vajavad jooksvat uuendamist. Suuremad probleemid ja ootamatud kulutused olid seotud kanalitorustiku lagunemistega kolmes püstikus ja sellest tingitud avariide tagajärgede likvideerimisega.

Teostasime katusel lagunenud puittreppide uuendamise, kuna viga saamise oht oli väga akuutne. Jätkusid Narva mnt 23 elumaja katuse läbijooksude kohtuuringud, mis endiselt täpsemat vastust meile ei andnud ning selleks aastaks on kavas suurema osa katusekatte avamine.

Teostasime suuremahulise kergklaasidega akende hoolduse ja tihendite vahetuse.

Esifassaadi osas toimus rida avariilisi remonte äripindade aknaplekkide ja piirdeliistude väljavahetamiseks ning lagunenud trepiosade uuendamiseks.

Remondifondi reservi jäi aasta lõpuks 9765 eurot.

2023.a. majanduskava

Majandustegevuse halduse ja hoolduse tariifide muutmine 2023.a. ei ole kavas. Renditulud jäävad endisele tasemele. On kavas väike kulutuste kasv koristajate palkadele. Kokku on kavas korrashoiukulusid tõsta ca 1600 euro võrra ootamatute kulude katmiseks. Ühistu reservid selleks on piisavad.

Majandustegevuse ülejäägi kasv on uueks aastaks kavandatud konservatiivselt sarnaselt eelmiset aastatega ca 3000 eurot. Majandustegevuse aastatega kogunenud ülejäägist 30 000 eurot kavatseme viia remondifondi, et katta vajalikke kulutusi.

Remonditöid koos pangalaenu kuludega on kavas ligi 98 000 euro ulatuses, millest laenukulu on on hoogsalt tõusmas tasemele ca 63 000 eurot.

Remondifondi lõppjäägina on kavandatud ca 26 000 eurot. Kokku on aasta lõpuks kõigi reservide jääk ca 30 000 eurot. Suurematest remonditöödest on kavas 1-2 veepüstiku vahetus, katuselekete ekspertiis ja parandus, ventilatsioonisüsteemi väikeremondid, väiksemad tööd küttesüsteemi parendamiseks. Püüame lõpule viia ka esifassaadi projekti koos päikesepaneelide projektiga.

Ühistul oli 3 palgalist töötajat (koristajad, majahoidjad). Ühistu juhtimise ja raamatupidamise teenus osteti sisse.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.