EESTI BIOKÜTUSTE ÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 566 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

EESTI BIOKÜTUSTE ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 566 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

05. mail 1998.a. alustas Tallinnas oma tegevust mittetulundusühing – Eesti Biokütuste Ühing (EBÜ), mille peamisteks tegevusaladeks on: taastuvkütuste alase teadustegevuse, arendustegevuse ja evalveerimise jätkusuutlik arendamine. EBÜ on pikaajaline Euroopa Biomassi

Assotsiatsiooni (AEBIOM) liige.

EBÜ sõlmis Keskkonna Investeeringute Keskusega (KIK) lepingu 2006. aastal ajakirja "Eesti Põlevloodusvarad ja -jäätmed" väljaandmiseks KIKi täielikul toetusel. Seda ajakirja anti välja kuni 2015. aastani. Alates 2015. aastas ilmus ajakiri muudetud pealkirjaga "Põlevad ja mittepõlevad energiaallikad“, ning taotlus esitati ka 2019. aasta numbri koostamiseks,. Selle ajakirja toimetamine ja trükkimine toimub senini 100% KIKi toetusel (v.a 2017. aasta numbri trükkimine toimus EBÜ oma finantseerimisel). 2019/2020 aasta number ilmus 2020. aasta veebruaris. Alates 2020. aastast ei ole KIKil enam olnud avatud Maapõue programmi, mille alt ajakirja väljaandmist toetati ja ajakirja koostamine ja väljaandmine on katkenud.

EBÜ toetas rahaliselt ka magistriõppekava "Hajutatud energiatootmine" ettevalmistamist ja käivitamist Tallinna Tehnikaülikoolis. 2013. aasta sügisel võeti vastu 16 üliõpilast (üks neist EBÜ liikme ASi Tallinna Küte, Eraküte töötaja), 2014. aastal 12 üliõpilast, 2015. aastal 12 üliõpilast ja 2016. aastal 12 üliõpilast. 2017. aastal kaitsesid magistrikraadi 10 üliõpilast. 2017 ja 2018. aastal enam magistriõppekava ei avatud, soovijate vähesuse tõttu, kuid kevadel 2019. kaitsesid 2 tudengit oma magistritöid. EBÜ juhatuse liige Ülo Kask osales TTÜ hajaenergeetika magistriõppe kaitsmiskomisjonis. EBÜ liikmed (füüsilised isikud) on osalenud paljudes bioenergiaalastes projektides, esinenud ettekannetega seminaridel ja konverentsidel ning kirjutanud artikleid ajakirjadesse. Alates 2020. enam selle õppekava lõpetajaid ei ole ja õppekava uuesti avatud ei ole.

Igal aastal on toimunud loengud ja energeetika objektide külastused oma ühingu liikmetele, 2019. aasta juunis toimus EBÜ seminar ja külastuspäev Viljandimaal, 05.06.2019, Balti Biometaan OÜ (Koksvere biogaasijaama) ja AS ESRO (Viljandi hakkpuidul kaugküttekatlamajad).

2020. aastal seoses COVID-19 viiruse pandeemiaga ei olnud kontaktsed kohtumisi enam võimalik korraldada ja planeerida ning 2021 ja 2022.

aastal enam üritusi ei korraldatud.

2022. aastal on EBÜ liige Ain Laidoja osalenud mitmel rahvusvahelisel bioenergia alasel veebiüritusel, kus on tutvustanud ka EBÜd. Ülo Kask esindab EBÜd liikmena MTÜ Eesti Standardikeskuse tehnilises komitees EVS/TK 32 „Korstnad ja elamute tahkekütteseadmed“, Majandus ja

Kommunikatsiooniministeeriumi energeetikanõukogus liikmena, Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014-2020” valdkondliku juhtkomisjoni liikmena (KeM) ja Biometaani Nõukojas (Elering ASi juures;) EBÜ esindajana. Neis on veebipõhised koosolekud jätkunud ka 2021.

aastal. 2022. aastal algas MKMi tellimusel ENMAK2035 uuendamine, kus Ülo Kask osales taastuvenergia töögrupi juhina.

Tegevussuunad ja plaanid on sarnased eelnenud perioodidele. Arengu-ja uurimisväljaminekuid majandusaastal ei olnud ette nähtud.

Küll oli aga aastaks 2022. planeeritud korraldada biokütustealaseid loenguid ühingu liikmetele, ekskursioone ning ühingu esitlemist erinevatel üritustel ja kohtades, ka ajakirjanduse enamat kaasamist, kuid pandeemia tõttu neid ei toimunud. Planeerime neid korraldada 2023. aastal.

Investeeringuid aktsiatesse ei ole tehtud ega plaanita ka 2023. aastaks ning finantseerimine toimub peamiselt liikmete maksudest, lepingulistest töödest ning sponsorite toetustest.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

TEUK 2023

TEUK XXV toimus 9. novembril Tartus. Teemaks oli  Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine Kas taastuvenergia suurem kasutuselevõtt on Eesti majandusar
eby.ee

Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine XXV (TEUK–XXV)

Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine XXV Eesti Maaülikool koostöös Eesti Teadusagentuuri ja Eesti Taastuvenergia Kojaga korraldab iga-aastast taast
eby.ee

okt. 2023 ilmunud Euroopa innovatsiooniteenistuse uudiskirja värske number

Lugupeetud uudiskirja lugejad! Edastame teile oktoobris 2023 ilmunud Euroopa innovatsiooniteenistuse uudiskirja värske numbri.  https://maainfo.ee/index.php?art
eby.ee

Puit Energiaks? 2023, mis toimub 20. septembril Tartus, Eesti Maaülikooli peahoones

Hea puiduenergeetika huviline!     Meil on rõõm kutsuda Teid konverentsile Puit Energiaks? 2023, mis toimub 20. septembril Tartus, Eesti Maaülikooli peahoones. 
eby.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.