JAHISELTS GUSTAV MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 683 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 1,0 punktiga ja komment

JAHISELTS GUSTAV MTÜ hetkeolukord

Juba 683 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 1,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Jahiselts Gustavil on majandada 21 402 hektari suurune territoorium, millest jahimaid on 21 376 hektarit. Jahiseltsi kuulus jahiaasta lõpus 50 liiget. Jahiselts majandab ka seltsile kuuluvat jahimaja koos kõrvalhoonega.

Aruande perioodil laekus seltsi arvele 10 825 € 1. aastal laekus 12 968 € 2020. aastal laekus 8 623 €. Seega olid laekumised 2022 aastal väiksem kui 2021 a. ja suurem kui 2020 aastal.

Rahaliste vahendite vähemas laekumises on põhjuseks karu küttimine. Samuti on vähenenud sissetulekud lubade müügist, kuna kitsi ja metssigu sai vähem kütitud. Enamus kütitud loomadest sai jahimeestele jagatud kas lihaks või toodeteks.

Kuna rahalisi kohustusi investeeringuteks kinnisvarasse meil sel aastal ei ole, siis oli võimalik ka väiksema rahaga ära majandada. Kulutusi oli sellel aastal 22 760 €. see on 1 535 € rohkem kui mullu, mis oli 21 225 €. PõhJuseks võib pidada üldist teenuste ja materjalide hindade tõusu.

Praegust rahalist seisu võib pidada heaks, pangas on raha üle 5000 euro.

Metssigade arvukus on jätkuvalt madal. Praeguse hinnangu järgi on meie metsades umbes paarkümmend metssiga. Aasta jooksul ei ole leitud ühtegi katkus metssiga. Metskitsede arvukus on näidanud jätkuvat vähenemist. Olulise mõju sellele on avaldanud nii huntide kui ilveste arvukuse kasv. Põtrade küttimise limiidi ületasime 2 loomaga, kuna arvukus näitas tõusmist. Märkima peab siiski, et vasikate arv on kiskjate surve tõttu väike. Küttimisel on mõistlik jälgida kujunenud olukorda ja vastavalt sellele ka küttida. Hirvede arvukus näitas vähenemist ja seega sai neid vähem kütitud

Milliseks kujunevad 2023 jahiaasta limiidid saame teada alles peale jahindus nõukogu koosolekut. Kuna põtrade arv on tõusnud, siis taotlesime ka limiidi suurendamist. Metskitse osas aga limiidi vähendamist.

2022 jahiaastal küttisime järgnevalt: Põtru 17 ; Hirvi 3 ; Metskitsi 79 ; Metssigu 46 ; Karu 1 ; Rebaseid 9 ; Kährikuid 58 ; Metsnugiseid 9 ;

Kopraid 17.

Lisaks kütitud ulukitele hukkus liikluses 1 karu, 1 põder , ning registreeritud sai ka 42 hukkunud metskitse. Usun et neid hukkus liikluses rohkem.

Kütitud ulukite arvudest näeme ,et metskitsi on kütitud vähem. Rebaseid, kährikuid ja metsnugiseid on liiga vähe kütitud, kuigi kährikuid kütiti sel aastal rohkem kui mullu, samuti ei panda minu arvates kõiki kütitud väikeulukeid kirja. Väikekiskjate küttimisele tuleb suhtuda palju tõsisemalt.

Kindlasti on saamas meie metsade nuhtluseks karu, keda on liiga palju. Samuti on kasvanud ilveste ja huntide arvukus. Kahjuks ei mõista keskkonnateenistus seda muret ja jätkuvalt ei lubata rohkem küttida.

Juhatuse liikmetele töötasu pole makstud.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.