JÕGEVAMAA PENSIONÄRIDE ÜHENDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 532 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 18 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

JÕGEVAMAA PENSIONÄRIDE ÜHENDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 532 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 18 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Jõgevamaa Pensionäride Ühenduse 2022.a.

tegevusaruanne

MTÜ Jõgevamaa Pensionäride Ühenduse põhikirjalisteks ülesanneteks on eakate ühistegevuse, teabe- ja õppepäevade korraldamine, vanurite abistamine, abivajavate vanurite selgitamine ja abistamine.

Tegutseme volinike koosolekul kinnitatud tegevuskava ja kulupõhise eelarve alusel.

Ühendus on Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu liige, selle volikogusse on meie ühendusest valitud kaks liiget. Ühenduse juhatuse esimees on ka EPÜL juhatuse liige.

2022.a. lahkus meie hulgast kauaaegne juhatuse esimees Heino Ilves. Volinike koosolekul novembris valiti uueks juhatuse liikmeks Mati Kepp, kes juhatuse koosolekul valiti ka juhatuse esimeheks. Kahjuks puudus üle poole aasta Jõgevamaa Pensionäride

Ühendusel ametlik esindaja EPÜL juhatuses.

Ühendus teeb koostööd maakonna kohalike omavalitsustega, Riigikogu liikmetega ja teiste vabariigis tegutsevate eakate organisatsioonidega. Maakonnast kuulub Ühendusse 15 haruorganisatsiooni, liikmete üldarvuga 1501 liiget.

Ühenduse kõrgemaks organiks on haruorganisatsioonidest valitud volinike koosolek.

Volinike arvuks on iga 25 liikme kohta üks volinik, kokku 62 volinikku. Volinike koosolekute vahelisel ajal juhib Ühenduse tegevust kolmeks aastaks valitav 7-liikmeline juhatus.

Volinike koosolek kutsutakse kokku reeglina kord aastas. Volikogu kinnitab tegevuskava, eelarve, aruanded, valitakse juhatus, revident ja otsustatakse muud olulised küsimused.

Juhatuse koosolekud toimuvad kord kvartalis. Juhatus korraldab Ühenduse raamatupidamist, aruandlust ja muud tegevust vastavalt põhikirjale. Raamatupidajaga on sõlmitud käsundusleping. Volinike koosolekud ja juhatuse koosolekud on protokollitud, dokumente säilitatakse juhatuse ruumides. 2022.a. osutasime tasuta õigusabi selle soovijatele juhatuse ruumides Jõgeva linnas, telefoni ja e-posti teel.

Aruandeaastal Sotsiaalministeerium EPÜL-le riigieelarvest toetusi ei eraldanud. Küll on

Sotsiaalministeerium projektipõhiselt eraldanud 1000 eurot, mida saab sihtotstarbeliselt kasutada eakate esinduskogude idee tutvustamiseks, koolituste läbiviimiseks ja nende esinduskogude moodustamiseks Jõgevamaa omavalitsustes. Leping kehtib 01.12.2022 kuni 01.07.2023.

Lisaks oleme saanud tegevuseks toetust Riigikogu liikmetelt, mida juhatus on jaotanud haruorganisatsioonidele.

Juhatuse liikmetele töötasu ei maksta, nendele hüvitatakse kulutusi kuludokumentide ja avalduse alusel ühistranspordi ning isikliku sõiduauto kasutamisel koosolekutest ja üritustest osavõtmisel. Volinikele tasutakse sõidukulud koosolekul osalemisel samadel alustel. Saadud toetustest tasutakse ka ürituste ruumide rendikulud, teatiste avaldamine ajalehtedes, kantselei- ja postikulud.

Haruorganisatsioonid korraldavad huviringide tegevust, ekskursioone, kontsertite, teatrite ja muuseumide ühiskülastusi. Tegutsevad huviringid on oodatud esinejad eakate üritustel.

Koos tähistatakse sünnipäevi, tähtpäevi. Traditsiooniks on rahvusvahelise eakate päeva tähistamine Jõgeval maakonna keskuses. Osavõturohked on jõulupeod, kohtumised

Riigikogu liikmetega ja omavalitsuse töötajatega. Huviringid saavad tasuta kasutada koolide või kultuurimajade ruume. 2022.a. peale koroonapiirangute lõppemist on aktiivsus jälle suurenenud.

Arvestades riigis tekkinud kriisiolukordi tuleb kindlasti laiendada kõikide haruorganisatsioonide tegevuste teemasid: kriisidega toimetulek, digiteadlikkus, otsida jõukohaseid võimalusi Ukraina toetamiseks. Need teemad eeldavad veelgi rohkem päästeameti, politsei, valla spetsialistide kaasamist ja ka noorema põlvkonna kaasamist

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.