LÄÄNEMAA PUUETEGA INIMESTE KODA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 220 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

LÄÄNEMAA PUUETEGA INIMESTE KODA MTÜ hetkeolukord

Juba 220 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Läänemaa Puuetega Inimeste Koda on katusorganisatsiooniks 13-le Läänemaal tegutsevale puuetega inimeste ühendusele. Meie tegevuse eesmärgiks on olla koostööorganiks erinevate puuetega inimeste probleemidega tegelevate ühiskondlike organisatsioonide, Lääne

Maavalitsuse, Haapsalu Linnavalitsuse, kohalike omavalitsus ja muude valitsusasutuste vahel, kujundada Lääne maakonnas puuetega inimeste poliitikat. Peame tähtsaks osalemist maakonna sotsiaalpoliitika väljatöötamises, lähtudes puuetega inimesi puudutavatest riiklikest tegevusprogrammidest ning puuetega inimestele võrdsete võimaluste andmise standart-reeglitest. Oluliseks pidasime puuetega inimesi puudutavate arengukavade ja projektide väljatöötamist, osalesime ise aktiivselt selles töös, andsime vajadusel seadustele ja muudele õigustloovatele aktide eelnõudele eksperthinnanguid. Tegime koostööd analoogsete puuetega inimeste organisatsioonidega, vahendasime informatsiooni ning kogemusi. Aitasime kaasa puuetega inimestele üld- ja kutsehariduse omandamisele, täiendõppe koordineerimisele.

Analüüsisime ja hindasime puuetega inimeste olukorda, tulemustest tegime järeldused ning püüdsime lahendada esilekerkinud probleemid.

Aitasime kaasa puuetega inimeste suhtes avaliku arvamuse kujundamisele ajakirjanduses ja muudes massiteabevahendites, perioodiliselt teavitades neid oma tegevusest. Tihti külastasime puuetega inimesi nende kodudes ja püüdsime neid igati moraalselt toetada ning abistada.

Tähtsaks olema pidanud puuetega inimeste tööhõivega seotud küsimusi, selleks teeme koostööd Läänemaa Töötukassaga, Läänemaa

Arenduskeskusega ja Haapsalu Kutsehariduskeskusega. Korraldasime palju piirkondlikke üritusi, võtsime osa üleriigilistest seminaridest, õppepäevadest jne. Aktiviseerisime oma tegevust, mille tagajärjel on loodud tingimused uute spetsiifiliste puuetega inimeste organisatsioonide tekkeks. Perioodiliselt toimusid Läänemaa PIK koosolekud, kus koostöös teiste institutsioonidega proovisime lahendada kõik probleemid ja kitsaskohad, mis puudutasid puuetega inimesi. Rahalisi vahendeid maakondlike puuetega inimesi puudutavate arengukavade ja projektide finantseerimiseks hangime hasartmängumaksu seaduses sätestatud toetuste andmise Nõukogult. Töölepingu alusel töötas Läänemaa PIK-s 2022.a. 1 inimene - tegevjuht Jaak Pihlakas. Oma senise tegevuse jooksul on Läänemaa Puuetega Inimeste Koda kasvanud tugevaks organisatsiooniks, millel on kindel koht Läänemaa sotsiaalpoliitikas ning jätkuvalt kaitseme Läänemaa puuetega inimeste huvisid.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.