KATARIINA GILD MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 332 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommente

KATARIINA GILD MTÜ hetkeolukord

Juba 332 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Katariina Gildi stuudiogaleriid on tegutsenud aastaringselt Tallinna vanalinnas asuvates ruumides. Talveperioodil on stuudiogaleriid pühapäeviti suletud, suveperioodil aga avatud 7 päeva nädalas.

Katariina Gildi tarbekunsti ja disaini stuudiogaleriides on pidevalt eksponeeritud kaasaegset disaini- ja tarbekunstiga tegelevate 18 kunstniku autorilooming, mida on võimalik külastada stuudiogaleriides kunstinautimiseks, aga samuti ka kaasa osta. Katariina Gildis stuudiogaleriides kohalviibivad kunstnikud ja disainerid valmistavad kohapeal oma loomingut, selle protsessiga on võimalik igal külastajal tutvuda, samuti saada vajadusel infot selle protsessi kohta ning tutvuda kaasaegsete kunstike ja disaineritega otse nende stuudiotes. Stuudiogaleriides korraldatud töötubades on võimalus isiklikult kogeda materjale ning valmistada ise disainiobjekte professionaalse kunstniku juhendamisel (kursused, töötoad).

Katariina Gildis on korraldatud aastal 2022 erinevaid näituseprojekte.

28.03.-10.04 toimus Katariina kirikus tekstiilikunstnike Ene Parsi ja Anni Kreemi juubelinäitus „Sõrmkübaratrikk“, Ene ja Anni 150

Märtsis avati Nahakunstistuudio Minigaleriis legendaarse nahakunstniku Naima Suude näitus “Kadunud templid ja linnad“ tema 90. juubeli tähistamiseks.

Mai/juuni avati Vanalinna Päevade raames Bremeni tornis näitus „Vangistatud mõtted“, näitusel oli esitatud 19 Katariina Gildi kunstnikelt disaini- ja kunstiobjekti. Näituse korraldamiseks torn koristati ja veeti välja mitukümmend kilo prahti ja sodi. Näitus leidis erakordselt positiivset tagasisidet erialakolleegidelt. Näituse kujundas Pille Kivihall.

Vanalinna Päevade ajal toimusid Katariina Gildi stuudiogaleriides näitused teemal „Erakordsed lood ja tööd“, tutvustati imelisi tehnikaid ning nende saavutamislugusi. Nahakunstistuudio esitles Minigaleriis Elo-Reet Järve loomingut koos tema tööriistadega. Projekt sai teoks koostöös

Eesti Kunstnike Liiduga. Kaire Tali stuudios tutvustati gobelääntehnikat, esitletud oli ka näitusetöö „Autoportree“. Tekstiilitöödes oli välja nõelpistetehnikas „Taskurätikud Kalabuginalt“.

Septembris toimus Katariina Gildi tekstiilikunstniku Kaire Tali kureerimisel ühisnäitus „Lood“ Katariina Kultuurikirikus Vanalinnas. 25.

juubelinäituse korraldamine nihkus edasi aastast 2020 seoses pandeemiaga aastasse 2022. Näitus oli väga edukas, publiku tähelepanu ja vastukaja olid äärmiselt positiivsed, külastatavus aktiivne ning ületas ootuste piire. Katariina Gildi kunstnikest osales näitusel 19 kunstnikku, näituse kujundas Madis Liplap.

Katariina Gild osales koostöös Hopneri Majaga „Tallinna vanalinna muinasjutulised hoovid ja tänavad“ linnaruumiobjektiga „Ööbik“ H. Chr.

Anderseni muinasjutu järgi. Objekti idee töögrupp Pille Kivihall ja Merle Suurkask, objekti teostusgrupp Ene Pars ja Ene Mellov.

Katariina Gildi kunstnikud korraldasid aastaringselt giidituure gruppidele, turistidele ja huvilistele; tutvustasid õpilastele ja lasteaia lastele tarbekunsti/disaini erialasid. Katariina Gild oli praktikabaasiks eriala tudengitele (Kuressaare Ametikool, Pallas, koostöö ERASMUS programmiga). Gildis töötasid Ukraina kunstnikud, praktiseerisid Ukraina Kultuurikeskuse vabatahtlikud, teostati varjevõrke Ukrainale.

Katariina kunstnikud osalesid aktiivselt erialaliitude juhatuste töös ja näitustegevustes.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.