VÄTTA KÜLADE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 535 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

VÄTTA KÜLADE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 535 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

VÄTTA POOLSAARE KÜLADE ARENGUSELTS asutati 2002. aastal. Eesmärk oli külaelu elujõus hoidmine ja ühistöö taaselustamine maal.

Vätta poolsaar on kauni ja omapärase loodusega poolsaar, kus külaelu on siiski alles hoitud. Seltsi nimigi ütleb, et seltsi tegevus ei puuduta ainult ühte küla, vaid silmas on peetud kogu Vätta poolsaart. Igal aastal korraldatakse külades jaanitulesid, et kaasata külaellu ka nn.

suveelanikke. Ühiselt on ette võetud külateede remontimine, samuti seltsimaja remont ja seltsimaja ümbruse korrastamine.

2007.aastal esitati investeeringutoetuseks avaldus, mis sai ka positiivse lahenduse.

2008.aastal toimus seltsimaja I korruse renoveerimine, tööde teostajaks oli AS Kuressaare Ehitus.

2009.aastal jätkati renoveerimistöödega, teostajaks jällegi AS Kuressaare Ehitus. Sama jätkus ka 2010. aastal, teostajaks AS

Kuressaare Ehitus. 2012. aasta alguses sai renoveerimine PRIA poolt lõplikult kontrollitud ja arveldused teostatud.

2012. aastal esitati toetusetaotlus KOP programmi, mis sai positiivse vastuse. Saadud toetusega vahetati välja amortiseerunud ahi. Kogu töö on tehtud vabatahtlikkuse korras ja juhatuse liikmetele töötasu ei ole makstud. Palgalisi töötajaid ei ole.

2014. aastal kustutati AS Kuressaare Ehituse laenujääk. Toimusid ka väikesed remonttööd Seltsimajas sees. Suurema üritusena toimus Pihtla

Valla Külade päev.

2014. aastal esitati KOPi abihoone ehituse toetuse avaldus, mis sa ka positiivse otsuse. Laekumine detsember 2014, töödega alustatakse jaanuar 2015.

2015. aastal muudeti nime MTÜ Vätta Külade Seltsiks.

2015. aastal sai valmis Seltsimaja abihoone tänu KOP rahastusele. Talgute korras immutati see tõrvaõliga üle. Tänu laekunud annetustele sai hoovile juurde soetatud külakiik.

2017. aastal vabanes majas rendipind, mille arvelt suurendati saali ja tehti köök uue koha peale. 2017. aasta lõpus soetati õhksoojuspump, et sellega 2018 aastal hoida majas sooja ja võidelda niiskusega.

Vätta Külade Seltsi (edaspidi Selts) 2018.a arengusuund peab olema poolsaare inimeste ühendamine ja suurem kaasamine ühistegevusse ning kuna selle üheks tõmbekeskuseks peab olema Seltsi hoone, siis oli hädavajalik kulutuste tegemine maja ja territooriumi seisukorra parendamiseks. 2018 aasta suvel sai parandatud maja välisilmet. Korraldatud sai mitmeid üritusi : Jõulupidu nii suurtele kui väikestele, jaanipäev, perepäev, jõulukuulide valmistamise õpituba, verikäki valmistamise õpituba, lastega piparkoodie küpsetamine, talgupäev, südamenädala matk, kohtumine kohaliku konstaabliga. Üritustel osalesid Seltsi liikmed, Saaremaa elanikud, poolsaarel elavad lapsed. Eesmärgiks oli tutvustada inimestele meie tegemisi ja kaasata neid sellesse. 2018 aastal sai Selts omale uusi liikmeid ja huvilisi.

2019 aastal korraldati erinevaid üritusi - jaanituli, rahvakalendri tähtpäevade tähistamised, Külla-Külla jne. Panustati Seltsimaja tutvustamisele ja tehti investeeringuid majutuse pakkumiseks hoone teisel korrusel.

2020 aastal mõjutas tugevalt Seltsi tegevusi puhkenud COVID-19 pandeemia. Ära jäid erinevate ürituste korraldamised, mistõttu vähenesid ka

Seltsi sissetulekud.

2021 aasta tõi kaasa Vätta Külade Seltsi juhatuse liikmete muudatuse. Sellegi poolest korraldati erinevaid ühistegevusi - jaanipäev, EV taasisesisvumispäeva tähistamine, merereiside õhtu, jõulutoitude õpituba. Veel oli plaanis korraldada erinevaid üritusi (näiteks kogukonnapäev), aga taaskord mõjutas neid tegevusi Covid-19 puhang. Lisaks korraldati mitmeid koosolekuid ja küsitlus, välja selgitamaks, mis on poolsaare murekohad ja milliseid tegevusi rahvas sooviks rohkem näha.

2022 aastal korraldati erinevaid üritusi - jaanituli, rahvakalendri tähtpäevade tähistamised, kiruturg jne. Panustati Seltsimaja tutvustamisele ja tehti täiendusi majutuse pakkumiseks hoone teisel korrusel.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.