UWC EESTI ÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 206 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

UWC EESTI ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 206 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühing United World Colleges Eesti Ühing asutati 9.mail aastal 2000. Ühingu põhiline eesmärk on United World Colleges koolide poolt pakutavatele stipendiumitele sobivate kandidaatide leidmine Eesti kooliõpilaste seast. United World Colleges on rahvusvaheline organisatsioon, mille eesmärgiks on hariduse abil ühendada inimesi, riike ja kultuure rahu ning inimkonna jätkusuutlikkuse edendamiseks. 2021 aasta seisuga kuulub UWC võrgustikku kaheksateist rahvusvahelist kooli maailma eri paigus. Nende õppeasutuste eesmärgiks on hariduse abil edendada rahvusvahelist üksteisemõistmist. Koos õppides ja kõrvuti elades kogevad eri rahvustest 16-19 aasta vanused noored väljakutseid, mis arendavad koostööoskust ning kultuuridevahelist mõistmist.

UWC õpilased valitakse nende saavutuste ja isikuomaduste järgi, mitte aga rassi, usu, nahavärvi, ühiskondliku tausta või materiaalse jõukuse alusel. Valdav osa UWC kohti jagatakse välja täisstipendiumitena. Eestist on õpilased United World Colleges liikumises osalenud alates 1992.aastast. Rahalised vahendid stipendiumiteks leiavad UWC liikumisse kuuluvad koolid koostöös õpilaste perede ning riiklike organisatsioonidega. UWC Eesti Ühing valib ja nimetab kandidaadid koolide poolt pakutud kohtadele. Stipendiaatide leidmiseks kuulutab UWC

Eesti Ühing igal aastal välja konkursi, mis on avatud 16-17 aastastele koolinoortele. Konkurssi läbiviimist korraldavad UWC Eesti Ühingu liikmed.

Konkurssi edukalt läbinud kandidaadid esitab UWC Eesti Ühing koolidele, kes annavad lõpliku heakskiidu õpilase vastuvõtmise kohta.

Stipendiumi rahaliste vahenditega katab kool õpilase majutus-, toidu- ja õppimiskulud. UWC Eesti Ühing toetab ka ise võimaluste piires konkurssi edukalt läbinud õpilasi õppe- ja reisikuludega ning jagab mittemateriaalset nõu vanematele vanematepoolse osaluse kogumisel.

Lisaks pakub ühing emotsionaalset tuge ja abi koolidega suhtlemisel juba väljavalitud Eesti stipendiaatidele, kes erinevates UWC koolides õpivad. Ühingu liikmed panustavad ühingu tegevusse vabatahtlikuse alusel. Kogukonna toetamiseks korraldab Ühing üritusi (nt. talve- ja suvepäevad, vilistlastele mõeldud üritused).

2022. aastal valis UWC Eesti Ühing üleeestilise konkurssi käigus välja neli stipendiaati koolidesse ja ühe osaleja UWC lühikursusele: Karel

Kristjan Leedo (South East Asia kolledž Singapuris), Roosi Mai Järviste (Robert Bosch kolledž Saksamaal), Markus Luik (UWC kolledž Costa

Ricas), Roosi Ahas (Red Cross Nordic kolledž Norras) ja Siret Leinasaar (Belgia lühikursus). Eelmisel aastal valitud õpilastest jätkasid õpinguid Annely Freiberg (Dilijan kolledž Armeenias) ja Violetta Vladimirova (ISAK kolledž Jaapanis/ UWC kolledž Tais).

MAJANDUSTEGEVUS: TULUD Ühingu tuludeks olid 2022. majandusaastal vabatahtlikud annetused, kokku 4357 eurot. MAJANDUSTEGEVUS:

KULUD Ühingu kuludeks oli 2022. majandusaastal 1557 eurot välja makstud õpitoetust ja 697 eurot kulusid erinevate teenuste eest.

MAJANUDSTEGEVUS: SIHTOTSTARBELINE ANNETUS Ühing sai 2020 aastal sihtotstarbelise annetuse South East Asia kolledžist

Singapuris; 2022. aastal oli Ühingul seoses selle sihtotstarbelise annetusega veel 64 euro suurune kohustis.

Majandusaasta lõpuks oli Ühingul netovara kokku 3814 eurot.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.