ABRUKA KÜLASELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 453 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

ABRUKA KÜLASELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 453 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Abruka Külaseltsi tegevuse eesmärkideks on Abruka külaelu edendamine (külavanema ülesandeid kandes), Abruka ajaloolis-koduloolise pärandi kogumine, säilitamine, uurimine, Abruka unikaalse looduskoosluse säilitamine ja populariseerimine, samuti elukeskkonna säilitamine ja inimlikustamine, selle kõige põhjal muuseumi ja selle juurde kuuluvate hoonete rajamine ning korrashoidmine. Tegevuste hulka kuulub ka kultuuriürituste korraldamine, kirjastustegevuse, turismi, infokommunikatsiooni ja reklaamsuveniiride alaste tegevuste arendamine.

2023. aasta oli seltsile tegus. Jätkati tavapäraste tegevustega nagu Abruka Majas muuseumi ja kohviku pidamine, kevadtalgute ja suvise külapäeva korraldamine ning tähtpäevade (jaanipäev, taasiseseisvuspäev) tähistamine. Toimusid traditsiooniline Tuulikute välkmaleturniir ja lastelaager. Uue sündmusena toimus üle-eestilise saunapäeva tähistamine. Lisaks aitas AKS kaasa saare teiste ürituste korraldusele nagu sadamakontserdid ja Abruka kabeli pühitsemine.

Korraldati juba teine Abruka meremaraton, kajakkidel läbitav pea 40 km pikkune toitlustuspunktidega varustatud rada Kuressaare lossipargi rannast ümber Väike-Tulpe ja Abruka saare tagasi Kuressaarde. Meremaratonist kujuneb loodetavasti uus pikaajaline traditsioon.

Toimus aktiivne mängimine 2021. aastal rahastatud ja 2022. aastal valminud discgolfi rajal.

2022. aastal alustati muuseumi uute infostendide ja välja paigaldatavate "Abruka ajaloo akende" projektiga, mis valmivad 2024. aastal.

Abruka Külaseltsi juhatusse kuulusid 2023. aastal Helen Peil, Nele-Triin Lott, Kalle Sõber, Neeme Järvpõld (kuni 25.06.2023), Eva Kips (kuni 25.06.2023), Katrin Moerbeek (alates 25.06.2023), Kaie Terasmaa (alates 25.06.2023).

2023. aasta lõpu seisuga oli Abruka Külaseltsil 55 liiget.

AKS juhatus kinnitab, et mittetulundusühing on majanduslikult ja enda tegevuses jätkusuutlik.

.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.