RAPLAMAA NOORED MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 378 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommente

RAPLAMAA NOORED MTÜ hetkeolukord

Juba 378 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Organisatsioonist

MTÜ RAPLAMAA NOORED on loodud 2001 aasta alguses. Raplamaa Noored on avalikes huvides mittetulundusühinguna tegutsev heategevuslik ühendus, mis koondab Raplamaa ja sellega seotud vabatahtlikke noori.Organisatsioon on loodud eesmärgiga aktiviseerida

Raplamaa noori, suurendada noorte omaalgatuslikkust ehk teisisõnu virisemise asemel TEGUTSEDA! Meie sloganiks on “LIHTSATE ASJADE

VÕLU” Propageerime koostegemist, mängulusti ja aktiivset ellusuhtumist.

16 aastase tegevusega on meie organisatsioon end tõestanud mitmeti. Üheks oluliseks aspektiks peame ise seda, et meie organisatsiooni esindajad on kaasatud mitmetesse otsustuskogudesse.

Meie poolt kavandatud ja elluviidud projektides on kaasa löönud pea kuussada vabatahtlikku, projektides osalemisrõõmu on maitsnud juba paar tuhat (ja sutsuke pealegi) last ja noort lisaks pea 10 000 täiskasvanut. Tänaseks oleme ellu viinud liikuva mänguväljaku projekti “Mäng on väikese inimese töö” juba 20-l suvel, kus igal aastal on nädala jooksul sel mänguväljakul korraga 130 last ja 40-60 vabatahtlikku noort. Oleme lustinud üheskoos paljude lastega igal aastal juulikuu kuumal nädalal Tohisoo mõisa parki võluvitsaväel kerkinud mängumaailmas. Igal aastal liitub meie tegevusega ca 20 uut vabatahtlikku. MÄNGU- ja MUUSIKAUSKU olevat rahvast on palju. Ja see teeb häädmeelt.

Oleme korraldanud mängu- ja noorsootööalaseid koolitusi nii noortele, noorsootöötajatele, lasteaiaõpetajatele jt. Meie vabathtlikud on koolitusi läbi viinud nii Eestis (koostöös Rahvakultuurikeskusega ja Rapla, Pärnu ning Harju Maavalitsustega, lisaks koostöö erinevate maakondade arendus- ja ettevõtluskeskustega), Soomes (Nurmijärvil) Rahvusvahelised noorsoovahetusprojektid projektid on toonud Raplamaale noori

Hispaaniast, Saksamaalt, Soomest, Sloveeniast, Rumeeniast, Lätist. Meie noorte teed on viinud neid Belgiasse, Itaaliasse, Prantsusmaale,

Sloveeniasse, Maltale, Austriasse, Soome, Saksamaale, Itaaliasse, Hispaaniasse, Equadori jm. Ellu on viidud terviseedenduslikke projekte (näiteks “sport@virtual.net “ ning “alkoholism= lastehaigus?”), aga ka keskonnaalaseid (“Raha ei kõlba süüa”).

Lisaks on meie MTÜ käivitanud ühe segakoori tegevuse (Kapa Kohila Kammerkoor), mille tegevust kureerime tänaseni. Oleme ehitanud kohaliku omaalgatusprogrammi toel spordiväljakuid kossu mängimiseks ja skatepargis mõned atraktsioonid teatud trikkide sooritamiseks. Koos on juba aastaid korraldatud volbritalguid ja tehtud muid looduskeskkonda parendavaid projekte.Ehitasime maakonna ainukese sise-skatehalli, mida külastab aastas üle 200 noore trikitaja ning mille tegevuse koordineerimine ja omandus on üle antud Kohila vallavalitsusele ja noortekeskusele.

MTÜ Raplamaa Noored käivitas ka kostüümilaenutus „Nööp“ tegevuse. Nööp on tugimas erinevaid ettevõtmisi Kohila vallas ja mujalgi.

Kostüümide laenutuste hinnad on sümboolsed ja aitavad tasuda kostüümide korrastamise ning uuendamiste kulutusi. Kasumit see tegevus kaasa ei too.

2022 aastal jätkasime mitmete oma traditsiooniliste tegevustega

Üks tuntumaid noortele suunatud projekte on meie vallas tegutsev Loovuslabor - mille meeskonnaliikmete tegevuse eesmärk on toetada inimeste loovuse arendamise protsessi, pakkudes erinevaid kogemis-, avastamis-, leiutamis- ja uurimisvõimalusi. Asendades "saavutustele" suunatud orientatsiooni "rikastamisele" suunatud mõtteviisiga.

Loovuslabor on paik, kus kohtub teadmine ja teadmisjanu. Kus võid välja mõelda ning teha midagi uut, seniolematut. Labor on koht, kus oled vaba oma loomingus. Võid julgelt teistest eristuda. Loovuslabor on paik, kus igaüks ise otsustab, millises "katses" ta osaleb, millised on selle "katse" komponendid, saavutuse valem ja protsessi tulem. Loovuslabor ei asu omaette hoones vaid toimib selleks katseks või tegevuseks sobivaimas paigas Loovuslabori "katsed" ehk tegevused on kavandatud huvi äratamiseks, st tegevustel on kindel ajaline formaat, milles määratletud algus, lõpp, maht ning toimumise intervall. Loovuslabori iga tegevus lõpeb teatud tulemiga (laborant ja katsetaja lepivad selle kokku) ja võimaldab sisendit järgmisesse tegevusse ehk katsesse.

Katsetama on oodatud kõik huvilised. Sõltumata east, elukohast, senisest kogemusest ja haridustasemest. Meil toimusid mitmed erinevad katsetused, tegevust jätkas teatrilabor, muusikalabor, nikerduslabor, filmilabor, gourmetlabor.

Mäng on väikese inimese töö „Kaardipaki kuningriigid“. Meie tegevuse üheks keskseks eesmärgiks oli ka sel korral pakkuda lastele teatritegemise kogemust. Seejuures on tähtis see, et me ei eelda eelnevat lavakogemust. Pakkusime võimalust MÄNGIDA SUURES

ETENDUSES eri vanuses olevatel inimestel koos, seda üheskoos luues.

Eesmärgina püstitatud mängida üheskoos erinevaid rolle – olla osa milleski suures. Vabaõhu etendus õnnestus väga hästi, andes võimaluse igal suurel ja väikesel mängulisel end proovile panna ja päris, päris tsirkuse moodi etendusel üles astuda.

Teise eesmärgina püstitatud väljakutse oli meil kujundada laste mänguharjumus mängimaks õues. Pakkusime võimalust MÄNGIDA eri vanuses olevatel inimestel koos, kasutades mängu ülesehitamiseks oma kujutlusvõimet, ja loovust. Mängisime taiplikkust ja tähelepanelikkust nõudvat maastikumängu ”Kapteni kuld”, aga ka ketikulli, Värvikulli, köiejuppi, 12 pulka, Lips läbi, Kotisikku ning pimesikku jm grupiga mängitavaid mänge.

Võime öelda, et projekt MÄNG ON VÄIKESE INIMESE TÖÖ – 2022elluviimise läbi täitsime endale püstitatud eesmärgi.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.