EESTI EVANGEELIUMI KRISTLASTE JA BAPTISTIDE KOGUDUSTE LIIDU VALKLA BAPTISTIKOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 131 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI EVANGEELIUMI KRISTLASTE JA BAPTISTIDE KOGUDUSTE LIIDU VALKLA BAPTISTIKOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 131 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Valkla Baptistikoguduse tegevuse peamised eesmärgid on: 1) levitada Piibli õpetust ja kuulutada evangeeliumi; 2) kasvatada oma liikmeid ja pooldajaid evangeeliumi tundmises ja vaimus; taotleda kristliku elu ja kõlbluse kasvu; ühendada ja kasvatada kristlasi evangeeliumi alusel; 3) rahuldada oma liikmete ja pooldajate vaimseid ja usulisi vajadusi; 4) arendada hoolekannet ja heategevust; 5) igati arendada koostööd teiste kogudustega ja olla kontaktis teiste konfessioonidega; 6) luua kontakte ja arendada koostööd välisriikide usuorganisatsioonidega.

Jumalateenistused, vaimulikud talitused ja tegevus väljaspool kogudust 2022. aasta möödus Valkla Baptistikoguduse jaoks tavapärases rütmis. Reeglina oli igal pühapäeval algusega kell 12 jumalateenistus. Kord kuus käidi koos Hirvli tööpunktis. Sügisest alates toimuvad taas kaks korda kuus pühapäevakooli lastetunnid, mida viib läbi õde Leana Jõe.

Aasta algas ühiste palvekoosolekutega koos Kuusalu Laurentsiuse kogudusega. 13.01 käisid Valkla palvelas Kuusalu kirikuõpetaja Jaanus

Jalakas ja Tallinna Peeteli koguduse õpetaja Aare Luup. 14. jaanuaril osales pastor Aldo Randmaa palvekoosolekul Kuusalu kiriku vanas pastoraadis. Muidugi oli ka teisi koguduseliikmeid.

16. jaanuaril jutlustas Valklas Allan Kroll (Valguse Tee Vabakogudus). 23. jaanuaril osalesid teenistusel Kehra koguduse ülistusmuusikud ning jutluse pidas Helen Haas (Tartu Ülikool, Kehra kogudus).

27. märtsil teenisid ülistuse ja sõnaga Mart, Heli ja Hanna Kerli Metsala Valguse tee Vabakogudusest, mis oli ka 2022. aastal Valkla

Baptistikoguduse kõige sagedasem koostööpartner. Sama koosseis külastas Valkla kogudust ka 2. oktoobril, siis olid kaasas veel ka Nathan ja

Kristiina Metsala.

Samast kogudusest käisid 2022. aastal kokku neljal korral Valklas Pühakirja (2Jh) selgitamas ka Margit Prantsus ja Hedi Kull.

Ülestõusmispühade jumalateenistus 17. aprillil tõi palvelasse ka pühapäevakoolilapsed. Piiblist loeti ülestõusmislugu, õues veeretati pühademune ning aiast otsiti kompvekke. Lõpuks toimus aasta esimene piknik.

26. juunil käis Valklas laulmas meesansambel Beati, mida juhendab Elva Baptistikoguduse pastor Margus Kask.

24. juulil tähistas kogudus oma 128. aastapäeva. Muusikaga teenis Kehra ülistusansambel ja jutluse pidas Eesti Kaitseväe peakaplan Ago

Lilleorg.

2022. aastal oli meie eestpalvekoguduseks Narva-Jõesuu kogudus Taassünd. Kuna 2022. aasta alguses algas sõda Ukrainas, oli meil huvitav palvetada just venekeelse koguduse eest. Septembrikuus (25.09) õnnestus Valkla koguduse liikmetel käia eestpalvekogudusel külas, osalesime jumalateenistusel, kus kõik tõlgiti vene keelest eesti keelde ja vastupidi, pastor Aldo Randmaa jutlustas rahust. Pärast teenistust toimus osadus toidu, jutuajamise ja ekskursiooniga. Käisime ka Narvas.

Alates 2022. aasta sügisest on regulaarselt (kord kuus) Valklas jutlustamas käinud Dejan Adam, endine misjonär Kosovos ja praegu Kehra kooliõpetaja.

Jõulukuus pidasime 18.12 advendihommikut lastega ja saime osa jõululauast. Jõuluõhtu jumalateenistusel 24.12 laulsid taas Andres Jäätma ja

Daniel Reinaru, jõulujutluse pidas pastor Aldo Randmaa. 26. detsembril andis Hirvlis Kabaku talu palvetoas tubli kontserdi ansambel eluallikas – pillimängu ja koorilauluga.

Majandustegevus

Koguduse tegevust finantseeritakse kogutud annetustest ja saadud toetustest. Aruandeaastal oli kogutud annetuste summa 13 131 eurot (2021.

a 9 738 eurot), mida on 35% enam kui möödunud aruandeaastal. Saadi jätkuvalt 2 000 eurot sihtotstarbelist toetust tegevuskuludeks kohalikult omavalitsuselt (2021. a 2 000 eurot). Majandusaasta lõpetati positiivse tulemiga 2 822 eurot (2021. a 389 eurot).

Pastorile arvestati töö- ja puhkustasusid 2 471 eurot (2020. a 2 320 eurot) ning sotsiaal- ja töötuskindlustusmakseid nendelt summas 2 173 eurot (2020. a 2 305 eurot). Isikliku auto töösõitudeks kasutamise hüvitist pastorile aruandeaastal ei makstud (2021. a 61 eurot). Teistele juhatuse liikmetele töötasu ega hüvitisi makstud ei ole.

Kevadel uuendati suures mahus koguduse helitehnikat ning soetati kaasaegne digiklaver, uus helipult ja kõlarid. Projekti kogumaksumuseks kujunes 3 757 eurot (2021. a 0 eurot).

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.