EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU RISTI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 576 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU RISTI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 576 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (edaspidi EELK) on vaba rahvakirik, millel on enesekorraldamise ning omavalitsemise õigus. EELK eesmärk ja ülesanne on Jumala Sõna kuulutamine ja sakramentide jagamine ning sellest tulenevalt koguduste elava usu ning armastuse edendamine, usulise, kõlbelise, haridusliku ja kasvatusliku töö tegemine, diakoonia- ehk hoolekandetöö ja misjonitöö korraldamine. EELK tervikuna ja kõik

EELK kogudused, kaasaarvatud EELK Risti kogudus, on registreeritud ühise põhikirja alusel, kusjuures kogudused on EELK sees iseseisvad juriidilised isikud.

EELK Risti koguduse tööd korraldab 5-liikmeline juhatus koos koguduse õpetajaga, kes on juhatuse liige ex officio. Juhatuse tööd juhib juhatuse esimees Anneli Pärlin.

Iseseisvat ettevõtlust majandustegevuse valdkonnas kogudusel ei ole. Kogudusele kuulub 47,5 ha maad ja metsa.

2022. aasta lõpu seisuga oli koguduse hingekirjas 956 inimest, neist leeriõnnistuse saanud täisealisi 580. Oma liikmeannetuse tegi 405 inimest.

Kogudus kasvab aasta-aastalt, selle liikmeskond on viimase 15 aastaga neljakordistunud. Lisaks liikmete ning töösse kaasatud vabatahtlike arvulisele kasvule on laienenud ka tegevusampluaa.

Toimus kaks leerikursust ning koguduse liitus leeriõnnistamise kaudu 18 inimest, kellest paljud on aktiivselt kogudusetöösse lülitunud. Ristimisi oli 19. Matuseid oli 24.

Läbi mitmekümne aasta on koguduse üheks eelisarendatavaks valdkonnaks diakoonia- ehk hoolekandetöö, sh puudustkannatavate perede toetamine ja sotsiaalne integreerimine, toidu- ja riideabi jagamine meie Sõbra toas, mis samuti toimib vabatahtlike abiga. See töö võttis 2022.

aastal meie kõigi jaoks ootamatu pöörde, sest koos ülejäänud maailmaga elasime südamest kaasa Ukraina rahva võitlusele oma vabaduse eest.

Kogudus andis aasta jooksul peavarju 25 sõjapõgenikule, kellest 18 on jäänud püsivalt koguduse hoole alla. 16 ukrainlast elab kogudusele kuuluvad Risti vanas koolimajas, 2 oleme mahutanud elama kogudusemaja II korrusele. See ootamatu töö on koguduselt nõudnud ja nõuab jätkuvalt kõvasti ressurssi nii raha kui ka vabatahtliku töö ning esemeliste annetuste näol. Ukraina sõjapõgenike jaoks on tehtud ka rohkelt annetusi.

Sõjapõgenike majutamiseks renoveerisime ja ehitasime uuesti üles neli vana koolimaja ahju ning pliidi maksumusega ligi 20 tuhat eurot. Muud remonttööd teostasime suuremalt jaolt vabatahtlike abiga.

Pöörame jätkuvalt suurt rõhku teadliku, aktiivse kodanikkonna kasvatamisele, püüdes toetada noorte omaalgatust ja arusaamist vabatahtlikkusest kui eluviisist. Aasta jooksul toimus 6 mininoortekat ehk teismelistele mõeldud nädalavahetuse laagrit.

Koostöös MTÜ-ga Vaikuse lapsed toetab kogudus perinataalselt lapse kaotanud peresid, koordineerides ja teostades üle-eestilist leinatööd.

Kirikaias olev Vaikuse laste rahupaigas toimetame sünnituse eel, ajal ja järel surnud laste matuseid. Ühtlasi on see mälestuspaigaks peredele, kellel pole olnud võimalust oma surnud last matta.

EELK Risti koguduse tegemisi kajastatakse veebilehel www.ristikirik.ee ja Facebookis ,,Risti kirik’’, samuti on loodud koguduse Instagrami konto.

Jumalateenistused on otseülekandes ning ka järelvaadatavana jälgitavad nii kodulehel kui ka FB-s.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kevadtalgud Risti kirikaias ja kirikus

Kevad on käes, aga kevad ei saa tulla ilma talguteta! Risti koguduse kevadtalgud toimuvad tänavu laupäeval, 4. mail. Oled südamest oodatud vahemikus 10–16. Tule
ristikirik.ee

Ülevaade Risti koguduse (majandus)elust 2023

Hea Risti koguduse liige ja toetaja! Järgnev kiri on Sulle. Selle kirjaga anname Sulle ülevaate Risti koguduse majanduselust ning tulevikuplaanidest, et Sa teak
ristikirik.ee

Tule Sõbra toa väljamüügile!

Millal: laupäeval, 27. aprillil kell 11–16 Kus: Harju-Risti vana koolimaja hoovis/majas Risti kogudus teeb koos vahvate vabatahtlikega Majanduskoolist Sõbra toa
ristikirik.ee

Ülestõusmispüha jutlus. Kurjusel, sõdadel, hädal ja viletsusel ei ole viimset sõna

„Ülestõusmispüha tuletab meelde, et meil on Jumal, kes tuleb inimese juurde ka läbi halli kivi. Ja Tema tahe on, et meil oleks elu. Elu, milles on valgust ja rõ
ristikirik.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.