EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU LÜGANUSE RISTIJA JOHANNESE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 302 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU LÜGANUSE RISTIJA JOHANNESE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 302 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

EELK Lüganuse Ristija Johannese Kogudus on jätkuvalt tegutsev. Koguduse liikmete arv aasta 2022 seisuga oli 453 inimest, nendest annetajaliikmeid 111 ja täiskogu liikmete arv 83. Koguduse liikmeskond on vanuseliselt üle keskea kuid nii jõulu jumalateenistus kui ka kirikuelu viimasel ajal on Lüganusel viidanud ka noorema liikmeskonna juurdetulekule.

Aastal 2022 teenis kogudust jätkuvalt diakon Ulvar Kullerkupp.

Kogudus on end püüdnud rohkem avada ka kogukonnale, korraldanud kirikus mitmeid kontserte ning võimaldanud kogudusemaja kasutada ka kogukonnale oluliste koosviibimiste ja koosolekute korraldamiseks. Meil on hea meel tõdeda,et inimesed on harjumas sellega,et kogudusemaja on kogukonna jaoks avatud.

Koguduse annetajaliikmete arv on vähenenud, vanemad inimesed kaovad ära ja noori on kirikusse keerulisem saada. Oleme siiski väga õnnelikud,et suutsime tänu pühapäevakooli õpetaja Kärt Riivese aktiivsele tööle, alustada laste pühapäevakooli ja laulukooriga, mida juhtis Inge

Kasesalk. Ka lõime väikese täiskasvanute kirikukoori, käisime Viljanid Koraalifestivalil, esinesime jõulude ajal ja plaanime uusi esinemisi.

Kogudus on väike aga tubli ja aktiivne, diakon Ulvar Kullerkupp on toonud endaga mitmeid nooremaid inimesi kirikusse. Korraldasime kirikus ka paar kontserti, emadepäeval ja jõulude ajal, mis osutusid väga populaarseks. Kontsert jumalateenistusel esines emadepäeval Jassi Zahharov ja

Margus Kappel ning Jõulukontserdil perekond Vaiglad. Jõulukontserdiga esinesid veel Lüganuse kooli lapsed ja Kohtla Järve Riigigümnaasiumi koor. Jõulu ajal toimus kirikus ka traditsiooniline advendiküünla süütamine.

Lüganuse Ristija Johannese Kogudus on osaline ka "Teeliste Kirikud" ja "Kirikute öö" programmis, mil kirikus esines Helin-Mari Arder. Püüame ka suvisel ajal hoida kirikut avatuna kui selle vastu külalistel huvi on.

Aastal 2022 viisime läbi 28 leeriõpetuse tundi, 42 piiblitundi, tegime 12 kodukülastust, 55 pühapäevast- ja pühade jumalateenistust ja lisaks sellele 11 täiendavat jumalateenistust ja palvust. Armulauaga jumalateenistusi oli aastal 2022 kokku 50, väljapool kirikuhoonet toimus 2 jumalateenistust.

Kõikidel jumalateenistustel, talitlustel ja kiriklikel üritustel osalenud inimeste arv kokku: 1688. Pühapäevade ja pühade pea-/ja põhijumalateenistustest osavõtnud inimeste keskmine arv on 22 inimest. Armulauale võetud inimeste arv 551.

Lüganuse kirikuhoone ja pastoraat on heas seisukorras, kiriku ümbrus ja pastoraadi aed on hooldatud. Kogudus on jätkuvalt tegutsev ja jagab oma tegemistest kogukonnale ja huvilistele informatsiooni nii Facebooki kaudu kui ka Lüganuse Vallalehes ning pastoraadi hoone ja kiriku välisukse juures oleval infotahvlil.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.