EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU KIRBLA PÜHA NIKOLAUSE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 62 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 9 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga ja kommentee

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU KIRBLA PÜHA NIKOLAUSE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 62 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 9 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2022

EELK eesmärk on juhtida inimesi pääsemisele ja tõe tundmisele. EELK ülesanne on Jumala Sõna kuulutamine ja sakramentide jagamine ning sellest tulenevalt haridus-, diakoonia- ja misjonitöö tegemine ja muul viisil kristliku usu ja armastuse levitamine, edendamine ja süvendamine. Oma ülesannet täites seisab EELK Jumala loodud elu pühaduse eest ning teenib kõlblust, õiglust ja rahu ühiskonnas ning üksikinimeste elus.

EELK Kirbla Püha Nikolause kogudus kuulub EELK Lääne praostkonda. Koguduse juhtimisorganid on täiskogu, nõukogu ja juhatus. 16.05.2021 valis täiskogu uue seitsmeliikmelise nõukogu. Koguduse nõukogu valib juhatuse esimehe ja liikmed ning revidendi. Koguduse juhatuse esimees valitakse eraldi nõukogu liikmete hulgast. Juhatuse esimehe kandidaadi esitab koguduse õpetaja. Aruandeaastal valiti kolmeliikmeline juhatus ja revident järgmiseks neljaks aastaks. Koguduse igapäevast tööd korraldab juhatus. Alates 2001. aasta veebruarist on koguduse hooldajaõpetaja

EELK Märjamaa koguduse õpetaja Illimar Toomet. Vastavalt EELK põhikirjale kuulub koguduse õpetaja ameti poolest koguduse nõukogusse ja juhatusse.

Jumalateenistused peeti uue käsiraamatu korra kohaselt, jutlused olid kirikukalendri perikoobirea järgi.

Jumalateenistused toimuvad kuu 1. ja 3. pühapäeval. Jumalateenistuse keskmine pikkus oli 60 minutit, jutluse keskmine pikkus 8 minutit. Jumalateenistused toimusid enamasti kirikus. Kalmistupüha jumalateenistuse sõnaosa peeti kiriku kõrval kalmistul, kirikuhoones toimus armulauatalitus. Väljakuulutatud jumalateenistusi jäi ära 2, õpetaja haigestumise tõttu. Jumalateenistusi peeti 19 (2021:18) sh armulauaga jumalateenistusi 18 (2021:16). Armulauale võeti 53 (2021:45) inimest. Kodust armulauda ei jagatud (2021:1). Keskmiselt võttis põhijumalateenistustest osa 5 (2021:4) inimest.

Matuseid oli 1 (2021:2). Kogudusel muusikut ega laulukoori ei ole. Jumalateenistustel lauldakse enamasti ilma pilli saateta. Vileoreli seisukord on halb. Süntesaatorit kasutatakse kalmistupüha ja jõuluõhtu teenistustel. Usuõpetuse tunde ei peetud. Liikmeskonnas suuri muutusi ei ole toimunud. Aruandeaastal oli annetajaliikmeid 13 (2021:12), täiskogu liikmeid 2 (2021:6). Kogudus kasutab infosüsteemi Koguja. Kõigil teenistustel ja ametitalitlustel osales ühtekokku 103 (2021:150) inimest. Juhatuse koosolekuid toimus 3 (2021:3). Nõukogu koosolekuid oli 2 (2021:2). Revisjoni viidi läbi kahel korral. Kogudusel on 51,9 ha põllumajanduslikult kasutatavat maad, mis on renditud kohalikele põllumeestele.

Koguduse ilmikud korraldavad kirikuruumi koristamise enne jumalateenistust, mille eest makstakse töötasu. Täiskogu otsuse alusel ostetakse raamatupidamisteenust juhatuse liikmega seotud juriidiliselt isikult. Vaimuliku teenistustasu koos maksudega maksab kogudus Konsistooriumi arvele. Kogudusetöös osalenud vabatahtlike arv oli 10 (2021:10). Teateid koguduse sündmustest võib lugeda koguduse kodulehelt, teadete tahvlilt ja Lääneranna valla kultuurikalendrist.

Kogudusel on hea läbisaamine ja koostöö Kirbla külaseltsi ja Kirbla Maanaiste Seltsinguga ning Vanamõisa Külade

Ühendus MTÜ-ga. Traditsiooniks on saanud 7. veebruaril Eesti kaitselahingute alguse aastapäeva tähistamine mälestuspalvusega Kirbla kirikus ja 22. septembril vastupanuvõitluse päeva tähistamine mälestushetkega Jüri Uluotsa kalmul Kirbla kirikuaias. Mälestuspalvusel teenis EELK Lääne praostkonna praost Kaido Saak ja kõneles Eesti

Vabadusvõitlejate Liidu juhatuse esimees Tiit Põder, millele järgnes mälestushetk Jüri Uluotsa kalmul Kirbla kirikuaias, mälestuspärgade ja küünalde asetamine ning mälestuskõned. Eesti kaitselahingute alguse aastapäeva aitasid korraldada Läänemaa Vabadusvõitlejate Ühendus, Eesti Vabadusvõitluse ja Vastupanuliikumise Mälestusliit, Eesti

Endiste Metsavendade Liit ja EELK Lääne praostkond. Vastupanuvõitluse päeval toimus mälestushetk Eesti Vabariigi peaminister Vabariigi Presidendi ülesandeis Jüri Uluotsa kalmul Kirbla kirikuaias. Mälestuspalvuse pidas EELK Lääne praostkonna praost Kaido Saak. Mälestuspalvuste korraldamise eestvedaja on Eesti Vabadusvõitlejate Liidu Läänemaa ühenduse juhatuse esimees Heiki Magnus.

Kogudusel on head suhted sõpruskogudusega Ulvilas (Soome). Ulvila kogudus on andnud rahalist toetust koguduse tegevuseks 2022.a 3 134 (2021:2 036) eurot. Aruande aastal jõudis lõpuni koroonaviiruse levikust tulenevate piirangute tõttu venima jäänud kiriku akendele automaatika paigaldamistööde lõpetamine, milleks kulus 2 280 eurot. Kiriku akende projekti maksumus kokku oli 14 105 eurot, milleks laekus annetusi 11 414 eurot. Omafinantseeringu summa oli 2 691 eurot. Eraisikutelt laekus annetusi 3 835 eurot, sõpruskoguduselt 6 755 eurot, korjanduskarbist, jõululaada õnneloosist ja kohvikutepäeva tuludest kokku 824 eurot. 2021. aastal alustatud kirikukellade projektile on annetusi laekunud bilansipäeva seisuga 11 215 eurot (2021:10 912). Kellade ostmisele Sakasamaalt koos Kirblasse transportimisega on kulunud 10 613 eurot. Kirikukellade projekti annetuste jääk on 602 eurot. Aruandeaastal laekus Muinsuskaitseametilt altarimaali konserveerimistöödeks toetus summas 3 340 eurot, omafinantseeringu summa 380 eurot. Tööde tegemise aeg on 2023. aasta. Lääneranna vallavalitsuselt laekus tegevusteotust 246 eurot. 2023. aastal jätkame annetuste kogumist kiriku remondiks ja kellade helistamismasina ning paigaldamiskulude katmiseks.

Erilisemad sündmused: 07. veebruar – Eesti kaitselahingute alguse aastapäeva tähistamine mälestuspalvusega; 19. juuni – kalmistupüha jumalateenistus; 22. september - Vastupanuvõitluse päeva mälestushetk Jüri Uluotsa kalmul Kirbla kirikuaias; 24. detsember – Püha Jõuluõhtu jumalateenistus.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.