EESTI MAASIKAKASVATAJATE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 724 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI MAASIKAKASVATAJATE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 724 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Eesti Maasikakasvatajate Liit on kantud Harju Maakohtu registriosakonda 23.01.2006.aastal Ühingu tegevuse eesmärgiks on Eesti maasika tarbimise populariseerimine, marjakasvatamise ja turustamise koordineerimine ning oma liikmete ameti- ja erialaste huvide kaitse. Selle saavutamiseks Ühing muuhulgas: korraldab marjakasvatus- ja turustusalaseid koolitusi; töötab välja kvaliteedinõuded, leidmaks ühiseid turustamisvõimalusi; korraldab muud tegevust, mis on vajalik ühingu liikmete üldhuvide esindamiseks või kaitseks või Ühingu eesmärgi täitmiseks. Asutamisidee maasikakasvatajaid ühendavast organisatsioonist on olnud mitmeid aastaid. Loomiseni jõuti alles 2005 aasta lõpul kui oli mitu korda kokkusaadud ja läbi vaieldud organisatsiooni eesmärgid ja tegevused. Arutluse all oli ka ühise turustamissüsteemi loomine aga sellele olid paljud kasvtajad vastu kuna kasvatajate toodangu kvaliteet ja toodangu kogused on erinevad. Seetõttu läbi suurte vaidluste sõnastasime koostöö eesmärgid: Koostöös korrastada turgu, et ei müüdaks teiste riikide kaupa Eestimaise sildi all.Teha koostööd marja kvaliteedi tõstmisel. Ühingu liikmeteks võivad olla Eesti füüsilised ja juriidilised isikud, kes tegelevad marjakasvatuse või turustamisega, soovivad aidata kaasa Ühingu eesmärkidega kooskõlas olevale tegevusele, tunnistavad Ühingu põhikirja ja vastavad selles toodud nõuetele. Liidu liikmeteks on maasikakasvatajad, kelle eesmärk on arendada maasikakasvatust pikaajaliselt edasi ja kes on nõus selle arengu nimel tegema ka tööd ja investeeringuid. Eesti maasikakasvatus on viimase kümne aasta jooksul teinud läbi kiire arengu. Palju on investeeritud kasvatustesse.

Kui eelmise sajandi viimastel aastakümnetel tegeleti peamiselt tööstusmarja kasvatamisega siis viimse kolme aasta jooksul on suuremad investeeringu läinud lauamarja kasvatamisesse. Klientide liikumisega kaubanduskeskustesse on järjest enam suurenemas kaubanduskeskustes müüdava lauamarja osakaal. Tööstusmarja järjest enam kasvatatakse Hiinas ja Marokos kus tööjõukulud on väiksemad. Seetõttu on Eesti marjakasvatuse tulevik seotud ainult kvaliteetse lauamarja kasvatamisega. Värske marja kasvatamise osas on suur potentsiaal, kuna iga aastaga on maasika kasvatamise periood pikenenud. Eestis on palju erinevaid keskmisel tasemel väikesi marjakasvatajaid. Tootmiskulude kasvuga on paljud kasvatajad sattunud raskesse olukorda,kus tuleb valida kas tootmine lõpetada või koostöös teiste kasvatajatega leida lisaturustamisallikaid, investeerida uutesse sortidesse ja investeerida kasvatamisesse. Kasvatajatel puudub võimalus töötajaid pikaks perioodi tööle rakendada, kuna on puudunud kindlus turu osas, mis on tööjõu puuduse olukorras muutunud suurimaks probleemiks. Suur probleem kasvatajate jaoks on ka Poola marja müük Eesti marja sildi all. Selle vastu pole suutnud keegi võidelda. Meie edu võti peab olema mitte odav hind vaid paremad tootmissüsteemid, mis tagavad kvaliteetsema marja. Samuti maasika kasulikkusest informeeritud ja terve tarbija on meie tuleviku edu võti!

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.