VÄÄNA SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 381 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja komment

VÄÄNA SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 381 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 50 korda.

Tegevusaruanne 2022

1. SISSEJUHATUS

Vääna Selts MTÜ asutati 2010.aastal ja seltsi tegevuse eesmärgiks on Vääna kandi seltsielu taaselustamine; looduse ja kultuuripärandi säilitamine; kandi harmoonilisele arengule kaasaaitamine, sealhulgas rahvakultuuri edendamine; sotsiaalse, majandusliku ja kultuurilise infrastruktuuri edendamine ning piirkonna elanike huvide esindamine ja kaitsmine. Seda kõike tihedas koostöös Harku vallaga ning järgides piirkondlikke arengukavasid, kandi elanike prioriteete ja MTÜ Vääna Seltsi arengukava 2023 – 2027.

2. KAASAMINE JA INFOVAHETUS

Kindel siht on hoida Vääna seltsimaja perekeskse keskusena ning püüame mitmekülgsete tegevustega liita erinevaid põlvkondi ja kaasata uusi kogukonna liikmeid. Vääna Seltsi sihtgrupiks on Vääna kandi elanikud (1232 inimest 2022.a. augusti seisuga). Seltsi juhatusse kuulub 3 füüsilist isikut ja aktiivseid liikmeid on 39 ehk suurenenud viimase poole aasta jooksul 9 liikme võrra, huvi seltsi tegevuse vastu suureneb pidevalt ja uute liikmete/elanike kaasatus on märkimisväärselt suurenenud.

2022 aastal moodustus Vääna Seltsi juures 12 liikmeline aktiivgrupp, kes oma vabatahtliku tööga on panustanud märkimisväärselt seltsi tegemistesse, nendest enamus on ka Vääna Seltsi liikmed. See omakorda annanb kogukonnale suuremat vastutust, kaasa rääkimist ja ühiste otsuste tegemist kandipõhise arengu edasiviimiseks. Lisaks annab see suurema võimaluse avaldada oma arvamust ja panustada erinevate kultuurisündmuste ja tegevuste organiseerimisel.

Infovahetus toimub peamiselt kodulehe www.vaanaseltsimaja.ee , Facebooki lehekülje Vääna seltsimaja ja google groupi vahendusel. FB lehe jälgijate arv on pidevalt kasvutrendis, hetkel juba 1081 jälgijat.

3. OSALEMINE JA KOOSTÖÖ 2022.a. olulisemad ühistegemised: 1) 1.mai koristustalgud Vääna külas ja sellega piirnevatel aladel. Harku valla abiga sai kogutud prügi toimetatud selleks ettenähtud kohta.

2) Mõttetalgud Vääna kandi külade arengukava 2023-2027 loomiseks. Arengukava sai valmis ja kinnitatud novembris, tutvuda saab http://vaanaseltsimaja.ee/meist/arengukava-2023-2027/ 3) Vääna vabatahtlikute aktiivgrupi moodustamine 4) Vääna küla naabrivalve piirkonna moodustamine 5) Kaasava eelarve konkursil osalemine, “Välijõusaal Väänasse”. Jäime teiseks Muraste ja Vääna-Jõesuu ühisprojekti järel.

6) Alustati projektiga kangastelgede soetamiseks Vääna seltsimajja, mille enamus rahastus tuleb kohaliku omaalgatuse programmist (KOP) meede "Investeeringud ja kogukonnateenuste arendamine", 10 % on seltsi omarahastus. Projekt viiakse lõpuni aastal 2023.

7)Vääna seltsimaja köögi renoveerimine õppeköögiks ja suure saali põranda väljavahetus ning maja akende ja uste renoveerimine Harku valla toetusel.

8)Vääna seltsimaja digiklaveri soetamine summas 1450.00 eurot. Oma panuse andsid selleks Vääna seltsimaja laulukoor "Kõla" liikmed, kogutud annetused ja seltsi omaosalus.

2022.aastal käis Vääna Seltsi poolt korraldatud üritustelt, huviringidest, koosolekutelt läbi umbes 2300 inimest nii meie vallast kui mujalt.

Külastajaid kaugemalt oli nii Keila vallast, Saue vallast, Jõelähtme vallast ning Tallinnast.

Täispikka 2022.a. tegevuskava saate lugeda siit: https://docs.google.com/document/d/1MRYePQlmFXi3NjB58KW8TMCkKt6svLMSvoNF4Zei9_I/edit?usp=sharing

KOKKUVÕTE

Vääna Seltsi liikmed ja kogukonna vabatahtlikud on kõik vähemal või rohkemal määral panustanud külaseltsi arengusse. Meie hallatav kogukonnakeskus on täisväärtuslik partner Harku vallale ja Vääna Mõisakoolile, Huvitegevuse ja Noorsootöö SA-le ning kogukonnale kvaliteetse vaba aja veetmise teenuse pakkuja. Lisaks tegime aktiivselt koostööd teiste Harku valla juhtivate kodanikuühendustega, suurim ühisprojekt oli traditsiooniline Harku valla Avatud külade nädala läbiviimine.

2023 on plaan jätkata sama tegevusega ning kaasata ettevõtmistesse uusi kodanikke. Lisaks on plaanis algatada mitmeid uusi ürituste traditsioone ning teha koostööd paikkonna ettevõtjatega, kaasates neid oma kogukonna tegemistesse.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.