SETOMAA RAHVAHARIDUSE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 195 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

SETOMAA RAHVAHARIDUSE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 195 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Setomaa Rahvahariduse Selts alustas tegevust tegelikult 2009.aastal, siis kui oli vaja hakata ette valmistama 120 aasta möödumist hariduselu algusest Mikitamäe piirkonnas. Esimene kool siinmail asustati 1890.a. Suure-Usinitsa külas. Registrisse sai MTÜ kantud 22.aprill 2010.a. Tartu Maakohtu registriosakonnas.

Alustati tegevust 3 liikmelise rühmana, praegu on liikmeid 14.

MTÜ Setomaa Rahvahariduse Selts alustas tegevust tegelikult 2009.aastal, siis kui oli vaja hakata ette valmistama 120 aasta möödumist hariduselu algusest Mikitamäe piirkonnas. Esimene kool siinmail asutati 1890.a. Suure-Usinitsa külas. Registrisse sai MTÜ kantud 22.aprill 2010.a. Tartu Maakohtu registriosakonnas.

Alustati tegevust 3 liikmelise rühmana, praegu liikmeid 14.

MTÜ Setomaa Rahvahariduse Seltsi tegevus keerles ümber III hariduskonverentsi ettevalmistamise ja läbiviimisega. Konverents toimus novembris 2012. aastal osavõtjaid oli 41, ettekandeid peeti 9. Anti välja kogumik, mis sisaldas õpilaste omaloomingut ja endiste õpilaste-õpetajate mälestusi kooliaastatest. Jätkus mälestuste kogumine, ees seisab kogumiku II osa ettevalmistamine ja trükkimine.

MTÜ edasine töö ja ning tegevus on seotud Setomaa Haridusmuuseumi rajamisega.

Jätkub traditsioonilise Setomaa Hariduskonverets, 2013 oli see IV.Kestab museaalide registreerimine, kataloogide koostamine.

Korrigeeritud ja täiustatud on Setomaa koolide asukohad kaardil (koostöös Regioga)

Koostatud biliograafiline nimestik Setomaa piirkonna artiklite kohta ajalehes `Postimees`ilmunud 1890-1940.

Koostamisel bibliograafia ajalehes `Setomaa`ilmunud artiklite kohta 1996-2013

Kirjutatud projektid SAP ja Piiriveere Leader taotlus summa 5000€ 2014.a. sisustati Setomaa Haridusmuuseum ning viidi läbi konverents.

2015.a. viidi läbi konverents ja viidi läbi projekt Oma keel on kõige tähtsam ja Kaugelt lähedaseks.

2017.a. viidi läbi harduskonverents,valmis õpik.

2018.a.Eesti 100 juubeliks koguti kokku kodukandi inimestelt sada juttu, viidi läbi hariduskonverents.

2019.a. viidi läbi järjekordne Hariduskonverents, projekti toel anti väja raamatu "Koolielost ja pallost muust" 2.osa. Mikitamäe kooli 130.

tegevusaasta puhul koostati brošüür "Mikitamäe Kool 130". Järgmisel aastal jätkatakse traditsiooniliselt Hariduskonverentsi läbiviimist ning samuti on plaanis ellu kutusuda ja käima lükata Setomaa eakamale elanikkonnale suunatud Väärikate ülikooli asutamine ja sellega seotud tegevused.

2020.a. viisime läbi järjekordse XI Setomaa Hariduskonverentsi ning sai läbi viidud piirkonna lastele kevadine laager, kus tutvuti Setomaa rahvapärase nulga- Saatse nulga ehk rahvapäraselt "Kohopiimä nulgaga", selle eripära ja kultuuriga.Alustasime Väärikate Ülikooli tööga, sai 2 korda kokku, siis tuli keeluaeg. 2021. a. on planeeritud XII Setomaa Hariduskonverents ning taas ka kevad-suvine piirkonna laste keele-kultuurilaage. 2022.a. toimub ka XIII Setomaaa Hariduskonverents.Kavas on jätkata ka Väärikate Ülikooli tööga. Väärikate Ülikooli I lend peaks lõpetama mais 2022.a.

Sügisel 2022.a. alustasime taas Setomaa Eakate Ülikooli tööga, loengud-üritused toimuvad kord kuus. I lennu lõpetas 52 inimest, said ka vastavad tunnistused. Viisime läbi ka XIII Setomaa Hariduskonverentsi, seekord noortekonverentsina.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.