EESTI AJALOOLISED MOOTORJAHID MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 138 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

EESTI AJALOOLISED MOOTORJAHID MTÜ hetkeolukord

Juba 138 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Ajaloolised Mootorjahid MTÜ loodi 2010. aastal. Ühingu eesmärgiks on ajalooliste mootorjahtide taastamine, Eesti mootorpaadiehituse ajaloo ja sellega seotud merekultuuripärandi uurimine ning avalikkusele tutvustamine, samuti turismiteenuste pakkumine ajalooliste mootorjahtidega.

Ühingu põhitegevusteks on Eesti mootorjahtide ja paadiehituse ajaloo uurimine; ajalooliste mootorjahtide omamine ja avalikkusele eksponeerimine, nende restaureerimine ning meresõidukõlbulikuks taastamine ja nendega mereturismitenuste pakkumine.

2011. aastal soetati Rootsist ennesõjaaegne klassikaline mootorjaht Gertrud. Paati eksponeeriti 2011. aastal Tallinna

Merepäevadel Lennusadamas ning huvi selle väga haruldase paadi vastu oli suur. Ühingul on kokkulepe Eesti

Meremuuseumiga, et taastatud paat saab osaks Lennusadama ekspositsioonist ja ta hakkab olema ennesõjaaegse paadiehitusstiili näidiseks, kuna enne sõda olid mootorpaadid nii siin- kui sealpool Läänemerd üsna sarnased.

2012 - 2019. aasta tegevused seisnesid peamiselt oma jõududega paadi juures tehtud remonditöödes ja puulaevade taastamist puudutava info kogumises.

2020-2022. aastal toimus restaureerimistegevuse hoogustumine: paat on oma jõududega kogu sisustusest tühjendatud ning puhastatud soodapritsiga seest ja allpool veeliini väljast. Restaureermist ja remonti vajavad sõlmed on paadiremondile spetsialiseerunud firma poolt kaardistatud, tehtud on mitmeid olulisi parendusi.

2021. aastal viidi paat Pärnumaale, kus teda eksponeeritakse Meremaa sadamas Tõstamaa lähedal koos salapiirituseveo- teemalise mininäitusega, mille tarvis on plakatite trükifailid saadud Viimsi Rannarahva

Muuseumist. Edasised restaureerimistööd ja muu tegevus jätkub samuti Pärnumaal.

Tarmo Kattago

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.