HAIMRE KULTUURISELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 339 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

HAIMRE KULTUURISELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 339 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Haimre Kultuuriseltsi põhikiri kinnitati 21.11.2010. Seltsi tegevuse eesmärkideks on edendada Eesti rahvakultuuri, kohalikku kodu-uurimist, piirkondlikku külaelu, piirkondlikku spordiliikumist ning muinsus-ja loodusväärtuste kaitset Kasti-Haimre piirkonnas. Tegevusse on kaasatud 16 piirkonnas asuvat küla. Kultuuriseltsi kuuluvad olemasolevad külavanemad ja sädeinimesed. Liikmeks astuma on oodatud kõik huvilised.

Seltsi liikmed on ühiselt nõuks võtnud kohalikult esmatähtsate probleemide lahenduse. Koduloomaterjalide hoidmiseks paremate tingimuste loomiseks ehitati 2012.aastal muuseumituba. PRIA toetas projekti summas 7257 eurot.

2014.aasta sügisel esitasime projekti 'Tantsupõrand külaplatsile' KÜSK-ile. Projekti ei rahastatud, kuid tantsupõrand valmis siiski külarahava toetusel 2015.aasta mais. Tantsupõranda ehitamiseks vajaliku materjali ostmiseks kasutasime Kultuuriseltsi arvel olevat raha ja annetusi eraisikutelt ja kohalikelt ettevõtjatelt.

2015.aasta tegemiste hulka jäi veel vastlapäeva tähistamine. Esines Piip ja Tuut lasteteater ning pakuti vastlakukleid. Mais toimus Lastepäev, kus esines

Tallinna SA Nuku etendusega "Kodud". Kõrtsuotsa külasse paigaldati infotahvel, millega tähistati Orgita külakooli asukohta, mille põlengust möödus 2015.aastal 100 aastat. Juulis toimus Haimre küla kokkutulek.

2016.aasta märtsis toimus rahvamajas Piip ja Tuut kogupere külalisetendus „Eluõied“. 23.juulil tähistasime Mõisamaa ja Nihu küla 430.aastapäeva pärimusüritusega Mõisamaa Hiiemäel. Kevadel Leadrile esitatud rahataotlusprojektile „Haimre käsitöötuba“ raha ei eraldatud. Omaosaluseks hoitud raha eest (400 eurot) sai tellitud rahvamaja tegevust kõnetav kalender. Kalendrid said jõulukingiks kõik rahvamaja taidlejad ja rahvamaja tegevust abistanud inimesed.

2017. aasta 24.veebruaril tähistasime Haimre rahvamaja 80-ndat aastapäeva taidlejate kontserdi ja stiilipeoga. Aruandes kirjeldatud üritusi teeme koos rahvamajaga. 5. märtsil toimus lastele Vastlatrall. Kuna õues vastlailma ei olnud, toimus üritus sees. Suures saalis oli batuut, väikses saalis võimalus multifilme vaadata ja köögis vastlakukkleid süüa. Juuni alguses tähistasime Haimre Põhikooli sulgemise 5-ndat aastapäeva vilistlaste kokkutulekugaga. Teemaks oli

Toomas Tiitsu koostatud raamatu “Tagasivaade Haimre koolile” esitlus, mille andis välja kultuuriselts. Nagu ka eelnevatel aastadel korraldasime rahvamaja pargis Jaaniõhtu.

Terve 2018. aasta tähistas kultuuriselts Eesti Vabariigi 100.aastapäeva. Ürituste sarja "Tunne huvi" raames toimus veebruaris vabariigi aastapäeva tähistamine; novembris Piip ja Tuut etendus "Loomad" ning oktoobrist detsembrini tervisliku toidu koolitused Raivo Vokk juhendamisel.

2019. aasta suurimaks projektiks oli Raplamaa harrastusteatrite festival.

2020. aasta koroonapandeemia piirangud panid kultuuri- ja seltsitegevusele oma pitseri. Polnud võimalik jätkata menukate lastediskodega, ei toimunud traditsioonilisi talguid ega jaanipidu. Kultuuriseltsi ja naisansambel Viisitaride ühine juubelipidu tuli edasi lükata. Aasta tähtsündmuseks ja saavutuseks võib pidada Taelamäe Jutuvestja pingi rajamist ning selle avamise puhul korraldatud rahvarohket Pärimuspäeva augustikuus. Tegime algust pärimusallee rajamisega, mis kulgeb Haimre rahvamaja juurest jutuvestja pingi juurde. Sinna istutasime erinevate vahtrasortide istikuid, mis kõik on pühendatud kodukandi kultuurilooliselt olulistele tegelastele ja ühingutele.

2021.aastal toimus taas jaanipidu, vastlapäev. Korraldati lastelaager ning koolitus Lilleniit ja elurikkus aias. Tantsurühm Labajalg sai uued rahvarõivad. Jätkus pärimusallee rajamine, mis läheb edasi ka 2022.aastal.

2022.aastal peeti jaanipäev uues toimumiskohas, Kerli Dello juures. Lastele korraldati halloweeni pidu, vastlapäev ning jõulupidu. Pärimusallee juurde paigaldati pink.

Ühised mõtlemised ja ettevõtmised rikastavad kohalikku elu-olu ja sellele me oma tegevuse rajamegi.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.