VIRUMAA NAISTE TUGIKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 116 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

VIRUMAA NAISTE TUGIKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 116 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Virumaa Naiste Tugikeskus (VNT) pakub alates 2013. aastast Lääne-Virumaal kompleksteenust naistevastase vägivalla ohvritele. Kompleksteenus tähendab seda, et ohvrile võimaldatakse sõltuvalt tema vajadustest erinevaid teenusi, sh majutus, kriisinõustamine, juhtumipõhine nõustamine, psühholoogiline nõustamine või psühhoteraapia, juriidiline nõustamine jne.

2022.a. pakkus Virumaa Naiste Tugikeskus riiklikku naiste tugikeskuse teenust Lääne-Virumaal,

Sotsiaalkindlustusametiga sõlmitud halduslepingu alusel.

Enamuses abistati oma maakonna naisi, kuid meie poole pöörduti ka teistest maakondadest.

Ööpäevaringselt oli avatud VNT valvetelefon nr 5629 7745 ning töötajad olid valmis pakkuma esmast kriisinõustamist ja võtma inimesi majutusele. Majutust pakutakse Rakvere linnas. VNT vastas ohvritele e-mailidele virunaistekeskus@gmail.com ja samuti oli võimalik suhelda meiega

FB vahendusel.

Kõik tugikeskuse poolt pakutud teenused olid naistevastase vägivalla ohvritele ja nendega kaasas olevatele lastele tasuta.

2022.a abistati 86 naistevastase vägivalla ohvrit ning nende lapsi, majutust vajas 5 naist ja 3 last, kokku 231 ööd.

Pöördumiste arv on viimastel aastatel kasvanud, naised on muutunud julgemaks abi küsimisel.

Samas on näha muutusi kogetud vägivalla vormide osas, st enamus pöördujatest (84%) on kogenud vaimset vägivalda ning kasvanud on nende naiste arv, kes on kogenud majanduslikku vägivalda (44%).

Abi osutati ka Ukraina sõjapõgenikest naistele, kes olid Eestis kogenud lähisuhte vägivalda.

Samuti abistati inimkaubanduse ohvrit.

VNT sai 2022. aastal annetusi ja sihtotstarbelisi toetusi summas 64 727,- eurot, sh riigieelarve eraldisi.

Palgafond kokku 2022. aastal oli 36 308,- eurot. Juhatuse liikmetele tasu ei makstud. Palju tööd (sh ööpäevaringse valve tagamisel, lastega tegelemine, majutusüksuse koristamine, ohvrite abistamine transpordiga jne) tehakse vabatahtlikkuse alusel.

2023. aastal jätkab VNT kuni 30.11.2023.a kompleksteenuse pakkumist Lääne-Virumaal naistevastase vägivalla ohvritele Sotsiaalkindlustusametiga sõlmitud halduslepingu alusel: esmane kriisinõustamine, juhtumipõhine nõustamine, majutus, õigusnõustamine ja psühhoteraapia.

Lisaks jätkame emadega teenusel kaasas olevatele lastele psühhoteraapia võimaldamist.

Rohkem infot on võimalik leida VNT kodulehelt http://www.virunaistetugi.ee ja FB lehelt Facebook

Merle Albrant

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.