TULEVIKUHARIDUSE PIRN MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 125 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TULEVIKUHARIDUSE PIRN MTÜ hetkeolukord

Juba 125 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Tulevikuhariduse PIRN (edaspidi: PIRN) asutati 2012.a järgmiste põhikirjaliste eesmärkidega: (cid:127) rääkida kaasa ning panustada Eesti ühiskonna haridusvaldkonna arengusse läbi oskusteabe kogumise, vahetamise ja jagamise, nõustamise ja koolitustegevuse; (cid:127) tegutseda haridusuuendust toetaval viisil ja avalikes huvides.

PIRNi asutati 2012.a nelja Tartu Ülikooli eetikakeskuse väärtusarenduse nõustaja ja -koolitaja, Tiia Lister, Margus Saks,

Argo Buinevitš ja Liina Vaher poolt eesmärgiga luua meeskond koolide ning lasteaedade koolitamiseks ja nõustamiseks väärtuspõhise hariduse teemadel.

Väärtuskoolituste ja väärtusarenduse nõustamiste juurest, mis keskendusid peamiselt õpetajate ja hardiusastuste juhtkondade suunamist väärtuspõhise enese- ja oma orgnisatsiooni hindamisele. Jõudsime kiiresti tõdemusele, et hea koolitus eeldab haridusastuse keskkonna paremat tundmist. Iga haridusasutus on omanäoline, mistõttu nende mured, kitsaskohad aga ka rõõmud lähtuvad kohalikust taustsüsteemist. Mõistsime, et peamine võti organisatsiooni tegeliku eluga tutvumiseks on pakkuda õpetajatele tuge viisil, mida nad kõige enam vajavad ja milles nad julgevad oma teadmiste vajakajäämist tunnistada. Õpetajad olid valmis end avama, erialaste oskuste puudust tunnistama ja kaasa mõtlema eelkõige õppijate erivajaduste teemal. See on tihedalt seotud õpetajate enda erivajaduste juhtimise teemaga – nende hakkamasaamisega halva käitumisega klassiruumis, erinevatel põhjustel maha jäänud õpilaste toetamisega õppeprotsessis ja sellest tulenevad konfliktid õpetatajate ja laspevanemate vahel.

Seadsime oma esmase tegevusfookuse laste toetamisele haridusasutustes. Õnnelik laps koolis-lasteaias on seotud toimetuleva õpetajaga. Siit kasvas plaan õpetajate toetamiseks ja nii jõudsimegi laste ning neid toetavate täiskasvanute õppimise ja enesetäiendamisega seotud erivajaduste teemade juurde. Nende teemade lahendamiseks oli vajalik kaasata ka terve kogukond – lisaks haridusastuste enda töötajatele ka lapsevanemad ja haridusasutuse pidajad.

Meie meeskonnal tekkis 8 aktiivse tegevusaasta jooksul märkimisväärne kogemus haridusasutuste ja kohalike omavalitsuste kaasava hariduse arengunõustamiste, haridusasutuste hetkeseisu auditite, koolituste ning koostööpäevade läbiviimisel. PIRNi meeskonna saavutused: (cid:127) oleme viinud erinevates haridusasutustes läbi kolmkümmend kuus auditit; seitsekümmend viis erinevat kaasava hariduse, uuenevat õpikäsituse ja organisatsiooni väärtusarendusega seotud arengu- ja koostööpäeva ning täienduskoolitust; (cid:127) oleme teostanud ajavahemikus 2017-2020.a 4 suuremas kohalikus omavalitsuses 5 erinevat kaasava hariduse nõustamisprogrammi.

Oma tegevuses toetume tõenduspõhistele allikatele (http://www.tulevikuharidus.ee/meist/t6endusp6hisus) ja meeskonnaliikmete omandatud valdkondlikele teadmistele ning meeskonnaliikmete isiklike kogemuste sünergiale.

Paraku Covid-19 pandeemiast tingituna on olnud PIRNi majandustegevus alates 2020.a majandusaastast peatunud, sest PIRNi arengu- ja nõustamisprogrammid nõudnud vahetut suhtlemist klientidega ning haridusasutuste kohtvaatlusi, mida polnud võimalik teha ainult interneti keskkonnas (Teams, ZOOM, Skype – viimast oleme PIRNis kasutanud läbi kogu tegevusajaloo).

2020.a majandusaastal toimusid PIRNi põhikirjaliste eesmärkide elluviimisel olulised muudatused, mis paraku kestavad tänaseni: (cid:127) peatusid kaasava hariduse fookusega nõustamis- ja koolitusprogrammid; (cid:127) peatusid kaasava hariduse fookusega kohalike omavalitsuste nõustamisprogrammid ning haridusasutuste auditi- ja nõustamisprogrammid;

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.