HIIUMAA KINO MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 599 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommente

HIIUMAA KINO MTÜ hetkeolukord

Juba 599 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 82 korda.

Tegevusaruanne 2022

Hiiumaa Kinoühing korraldas 2022. aastal 315 kinofilmide linastust, mida külastas 5803 inimest. 251 linastust toimus Kärdla kinosaalis, ülejäänud linastused toimusid elamuskeskuses Tuuletorn ning selle kohvikus Ruudi, šampanjabaaris Kork, Sõru muuseumis, Hiiumaa spordikeskuses, Kõrgessaare Vaba Aja Keskuses, Kõpu rahvamajas, Käina Huvi- ja Kultuurikeskuses, Suuremõisa lossis, Emmaste koolis,

Valgu seltsimajas, Orjaku külamajas, Kõrgessaare Päevakeskuses, Roograhu sadama paadikuuris ning Sõru sadama terminalis. Üks linastus toimus väljaspool Hiiumaad.

Kärdla kinosaalis tuleb iga film ekraanile keskmiselt kolmel erineval ajal, Kärdlast väljas pool on igas linastuskohas üldjuhul üks linastus. Jätkuvalt on kinoühingu sooviks linastada võimalikult palju Eesti filme (nii mängufilmid, dokumentaalid, animatsioonid jne), kuid oma koht on ka muudel Euroopa ja väärtfilmidel ning ookeanitagusel filmitoodangul.

2022. aastal piletimüügihinnad ei muutunud: Kärdla kinosaali tavapiletid 6,00 €, sooduspiletid õpilastele ja pensionäridele 5,00€ ning sooduspiletid tooliklubi liikmetele ja Perekaardi (Eesti Lasterikaste Perede Liidu liikmekaart) omanikele 4,00€. Kinosaalist väljaspool toimunud linastustel olid piletihind valdavalt 6,00€.

Kärdla kinosaalis näidatavad filmid on digitaalsed (DCP-formaadis), suurima osakaaluga levitaja on Estonian Theatrical Distribution, osakaalult väiksemad on Acme, Estinfilm, Bestfilm, Tespi, VLG Film, Kinokoda.

Kärdlast väljaspool toimuvatel linastustel kasutatakse nii Blu-Ray kui ka DCP-formaadis näidatavaid filme.

Aasta jooksul toimunud linastuste ja neid külastanud publiku hulk on võrreldavad 2016. aastaga. Covid-19 pandeemiast tingitud piirangutega kaasnenud publikuhulga maht on küll oluliselt kasvanud, kuid täieliku taastumiseni läheb veel aega. Põhitegevuse kulude katmisel oli oluline abi 2021. aastal saadud Covid-19 piirangutest tingitud erakorraline riikliku rahalise abi jääk.

Kinoühing viis 2022. aastal ellu projekti "Video- ja lisaseadmete soetamine otseülekande- ja salvestusvõimekuse tõstmiseks". Projekti elluviimist toetas 6315,50€ ulatuses Hiidlaste Koostöökogu 2021. aastal läbi viidud Leader toetusmeede "Covid-19 taastekava meede". Projekti raames soetati erinevad video- ja lisaseadmed.

Kohaliku omaalgatuse programmi toel soetas kinoühing laserprojektori Epson EB-L730U.

Kinoühing soetas aasta alguses kaubiku Citroen Berlingo, et hoida võimalikult madal väljaspool Kärdla kinosaali toimuvate linastuste toimumise omakulu, ning drooni DJI Mavic 3, et ellu viia erinevaid videoprojekte.

Käima on lükatud uue Kärdla kultuurikeskuse loomise detailplaneering, millele loodetavasti järgneb paari aasta jooksul hoone arhitektuurikonkurss ning hiljem ka ehitus. Kinoühing on andnud sisendi, et uues kultuurikeskuses võiks olla ühe suure kinosaali asemel kaks väiksemat (nt 40- ja 80-kohaline), et oleks võimalik paralleelselt linastada ka mitut filmi.

2023. aastal jätkub aktiivne tegevus nii Kärdla kinosaalis kui mujal üle kogu Hiiumaa. Kinoühing tähistab 10. tegutsemiaaastat, millega seoses on plaan korraldada mitmeid eriüritusi. Planeeritud on kasutusele võtta elektrooniline piletimüügisüsteem ja luua uus koduleht, ellu viia kinoühingu visuaalse identiteedi rebränding.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Vaikne, kodune ja rahvusvaheline Hiiumaa

Kui ühel pisikesel Eesti saarel on Itaalia, Kreeka ja Tai söögikohad, on see märk, et see on maailmasaar. Kui ühel väikesel Eesti saarel elavad Erkki-Sven Tüür,
hiiumaa.ee

Nelja Nurga galeriisse tasub sammud seada, kui on huvi Hiiumaaga seotud loomingu vastu

Nelja Nurga galeriisse tasub sammud seada, kui on huvi Hiiumaaga seotud loomingu vastu. Siinsed galeristid näevad palju vaeva, et tuua külastajani saare omanäol
hiiumaa.ee

Hiiumaast saab nädalavahetusel taas glögikohvikute saar!

Sellel laupäeval, Hiiumaa 2. glögikohvikute päeval rullub üle Hiiumaa lahti tõeline talvevõlumaa, kus külalisi ootab aurav tassitäis glögi, mõnusalt kaneelised
hiiumaa.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.