KARIJÄRVE KEELPILLIORKESTER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 337 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

KARIJÄRVE KEELPILLIORKESTER MTÜ hetkeolukord

Juba 337 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Ühingu eesmärkideks on 1) laste ja noorte pillimängu- ja koostööoskuste arendamine; 2) keelpilli- ja rahvamuusika edendamine; 3) muusikaelu elavdamine Tartumaal; 4) koostöö teiste sarnastel eesmärkidel tegutsevate organisatsioonidega; 5) heategevus kontserttegevuse kaudu. Eesmärkide saavutamiseks korraldatakse avalikke kontserte, viiakse läbi keelpillilaagreid ja kontsertreise, antakse välja helikandjaid, korraldatakse korjandusi ning jagatakse toetusi noortele muusikutele ja kogukonna hüvanguks. Ühingu tööd korraldab viieliikmeline juhatus, kes on aruandekohuslane ühingu üldkoosoleku ees. Ühingul on 19 liiget.

Eesmärkide täitmine aruandeaastal 2022. aastal kuulus Karijärve Keelpilliorkestrisse 33 last ja noort vanuses 6–21 aastat. Lisaks kaasati erinevatesse tegevustesse professionaalseid muusikuid, teisi viiuliõpetajaid, kontsertmeistreid, dirigente, muusikakollektiive ja lapsevanemaid.

Laste ja noorte pillimängu- ja koostööoskuste arendamine. Pillimänguoskuste edendamiseks suunati lapsi aktiivselt osalema erinevatel konkurssidel, mis tugevdavad lavanärvi, annavad head esinemiskogemust ja tõstavad mängutaset. Samuti viidi läbi viis päeva kestev noorte keelpillimängijate suvelaager, mille peamiseks eesmärgiks oli kinnistada õpilaste individuaalset suvetööd, võimaldada ansamblimängu kaudu koosmusitseerimist, täiendada pillimänguteadmisi teiste õpetajate juhendamisel ja pakkuda kõigile osavõtjatele esinemisvõimalust. Suvelaagris omandatud uus kontsertkava pealkirjaga „Ma vaatan üles…“ kanti lisaks kodupublikule ette viies erinevas Muhu- ja Saaremaa kirikus.

Aasta vältel jätkus aktiivne koostöö EELK Valga praostkonna muusikutega. Suve esimesel poolel toimusid ühiskontserdid vähemtuntud Eesti koorimuusika tutvustamiseks koos EELK Valga praostkonna projektkooriga. Esineti ka teistel praostkonna muusikaüritustel ning olulise ja mahuka jätkuprojektina võeti ette veel kahe vähetuntud eesti kantaadi salvestamine helikandjale koos Valga praostkonna projektkoori ja solistidega.

Olulisemad saavutused konkurssidel jms:

Konkursi „Parim Noor Instrumentalist 2022“ vabariiklikus voorus teenisid KKO noored (cid:127) muusikud kokku kaks esikohta, kaks kolmandat kohta ja neli diplomit.

6.-11. aprillil toimunud konkursil „Noor Muusik“ võitis Maali Toots finalistidiplomi ja (cid:127) eripreemia.

16. rahvusvahelisel Jan Vychytili tšellokonkursil Prahas (26.-30.10) võitis Maali Toots I koha ja (cid:127)

Miko Marius Onni II koha.

Keelpilli- ja rahvamuusika edendamine. Aasta jooksul korraldati kokku 20 kontserti ning kahe

Eesti kantaadi salvestamine koos koori ja solistidega. Järgnevalt on toodud Karijärve

Keelpilliorkestri initsiatiivil või koostööpartnerite kutsel toimunud muusikategevuste loetelu:

Heategevuslik kontsert Ukraina toetuseks Vehendi motellis 22.04 (cid:127)

Esinemine Puhja hariduselu 335. aastapäevale pühendatud galaõhtul Puhja koolis 22.04 (cid:127)

Kontsert „Albumileht“ Heino Elleri muusikakooli Tubina saalis 06.05 (cid:127)

Kontsert-jumalateenistus solistidega Puhja kirikus 15.05 (cid:127)

Kontsert „Kodumaised viisid“ Karlova päevade raames Salemi kirikus 21.05 (cid:127)

Kohtumised J. Tamverk „Ükspäinis“ T. Kõrvits „Kreegi vihik“ Tartu Pauluse kirikus 09.06 (cid:127)

J.S. Bach ja G. Ph. Telemanni soolopillidele kirjutatud muusika Puhja kirikus 10.06 (cid:127)

Esinemine EELK Valga praostkonna laulupäeval Hargla kirikus 11.06 (cid:127)

Esinemine TÜ sihtasutuse stipendiaatide vastuvõtul botaanikaaias 14.06 (cid:127)

Kohtumised J. Tamverk „Ükspäinis“ T. Kõrvits „Kreegi vihik“ Otepää Maarja kirikus 14.06 (cid:127)

Esinemine TÜ Raamatukogu 220. juubeliaktusel 17.06 (cid:127)

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.