EESTI VUTT MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 284 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI VUTT MTÜ hetkeolukord

Juba 284 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Põllumajandusministri 08.12.2005 määrusega nr 118 kinnitatud “Põllumajandusloomade ohustatud tõugude loetelu” on põllumajandusloomade aretuse seaduse § 3 lg 2 alusel ohustatud tõuna kantud ohutatud tõugude loetellu ka eesti vutt, milline on ainus Eestis aretatud linnutõug.

Mittetulundusühing Eesti Vutt on asutatud aastal 2016 ning selle missioon ja tegevuse peaeesmärkideks on tagada eesti vuti kui ohustatud tõu püsimine, selle teadvustamine ja väärtustamine; eesti vutitõu hindamine ja aretuseks tunnustamine; eesti vutitõugu lindudega tehtava aretusalase töö korraldamine ning eesti vutitõu kaitse ja teaduslike uurimistööde korraldamine.

Oma peaeesmärkide saavutamiseks juhinduti tegevuskavast - „Ohustatud tõu – eesti vutt – geneetiliste ressursside säilitamise ja tõuaretuse programm 2019-2023” . Jõudluskontrolli toimingute teostamisel oli alusdokumendiks „Ohustatud tõu - eesti vutt – jõudluskontrolli läbiviimise kord”.

Aastal 2022 liitus mittetulundusühinguga 2 farmi.

2022. a tehti uuringud vutimunade amiinohappelisele koostisele.

Jõudluskontrollis olid 2022.aasta jooksul kaks põlvkonda (F36 osaliselt ja F37 osaliselt). Põlvkondade vahetumine ja jõudluskontrolli kattumine on vajalik jätkusuutliku haudemuna saamiseks vuti parimal jõudlusvõime perioodil.

2022. aastal osaleti Mihkli Talumuuseumi näitusel ning Ülenurmel toimunud iga-aastasel suurnäitusel „Tõuloom 2022” , kus toodi linnukasvatuse propageerimiseks välja eesti vutitõugu linnud ja tutvustati ka eesti vuti loomise ajalugu, hetke olukorda ja vutimuna olulisust inimeste toidulaual.

Jätkuvalt kasvab linnukasvatuse populaarsus kodumajapidamistes, sealhulgas ka vuttide kasvatamine.

Seetõttu jätkub mittetulundusühingu Eesti Vutt oluline roll ja missioon vutikasvatusest huvituvate linnukasvatajate tegevusele kaasaaitamises oma põhikirjaliste eesmärkide raames.

Mittetulundusühingu Eesti Vutt panustab aktiivselt oma tegevusega ohustatud tõuna eesti vutitõu aretustegevuse propageerimisse ning tõupuhta aretustegevuse jätkusuutlikusse edasiarendusse ja on jätkusuutlik oma tegemistes.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.