TALLINN, KOPLI TN 4A, KOPLI TN 6, KOPLI TÄNAV T12, KOPLI TÄNAV T13 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 481 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TALLINN, KOPLI TN 4A, KOPLI TN 6, KOPLI TÄNAV T12, KOPLI TÄNAV T13 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 481 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022 aasta üllatas korteriühistut tõusnud kuludega. 2021. aasta lõpus pääsesime küll fikseeritud paketi tõttu üldelektri hinnašokist, kuid sel majandusaastal saime ka teate meie aastaid kestnud soodsate elektrihindade lõppemisest. Ühistul õnnestus fikseerida ostuhind senise 6-9 sendi asemel 19 sendi peal. Senisest teravamalt kerkisid tähelepanu alla ka erinevad maja elektritarbijad.

2022 aastal selgus, et Nova Majade paarisrakend tarbib keskmiselt 5,5kw energiat igas elutunnis. Millest u 1,5kw annavad nii garaaži sundventilatsioon kui 1,5kw reovee ja sadeveepumpla. Kuna maja on ehitatud liigniiskele pinnasele töötavad pidevalt kaks 0,75kw tarbivat pumpa.

Jätkasime ka arendaja Invego teavitamist garantiijärgsetest probleemidest, eriti vihmade korral majja tulevast veest, mille põhjust tuvastada pole peaaegu võimalik.

Palavate suve ilmadega kerkis arutelu ka maja jahutusvajaduse ümber, kuna sisetemperatuurid lõunapoolsetel pindadel ületasid sageli 30 kraadi. Katusel asuvad kummalgi majal kaks kliimaseadet, mis vastutavad 4a maja kolme katusekorteri ja 6 maja kahe katusekorteri ja äripindade laejahutuse eest. Äripindade laejahutus ei jahuta tänu suurtele akendele pindu piisavalt, selgus ka põhjus – jahutuse planeerimisel arvestati kuni 28 kraadiste välistemperatuuridega, mis juhul peab jahutus suutma tagada ruumis kuni 24 kraadise temperatuuri – seega üle 30 kraadiste kuumalainete ajal majapoolsest jahutusest abi loota. Paremini tulevad toime äripinnad, kel on keldriruumid, mis üles jahedat õhku saadavad. 4a maja otsus kliimasedmed üldse välja lülitada on igati tervitatav ja kasulik.

Suhtlesime ka Nova Maja arenduse arhitekti Martin Auniniga, kes soovitas kasutada sooja peegeldavaid kilesid akendel ning keeldus ruumipõhiste õhksoojuspumpade elegantset lahendust soovitamast.

Ühistu poolt telliti korterite ventilatsioonifiltrite vahetus, garaaži dreenikaevude tühjendus, soojasõlme hooaja hooldus, lukkude hooldus, garaaži ukse ja värava kvartaalne hooldus, ATS süsteemi hooldus ja Kopli 6 katusel asuvate kliimaseadmete glükooliga täitmine ja hooldus.

Haldusteenust pakkus korter 2 omanik sama hinnapakkumise raames, mis eelnevatel majandusaastatel.

Sass Henno majahaldur

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.