TAEBLA SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 120 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TAEBLA SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 120 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Taebla Selts on asutatud 2021. veebruaris Taebla piirkonna aktiivsete elanike poolt kohaliku kogukondliku identiteedi ja initsiatiivi hoidmiseks.

2021. aastal käivitasime kohaliku FB grupi "Taebla rahvas ja piirkond" ja oleme seda sellest ajast alates aktiivsena hoidnud. Samuti osalesime aktiivselt Taebla kogukonnakogu töös, avaldasime arvamust valla arengukava, eelarvestrateegia ja teiste päevakorras olevate dokumentide kohta.

Kahjuks jäid planeeritud ja vastava rahastuse saanud heakorratalgud ära seoses lindude pesitsusrahu ja COVID-19 piirangutega. Saadud sihtfinantseering kanti tagasi 2022. aasta alguses.

2022. võttis MTÜ senisest olulisemal määral võtta enda õlule piirkondlike ürituste korraldamise ja kirjutas selleks Lääne-Nigula vallale vastavad projektid. Projektid said toetuse: 1. Taebla jüriöö jooks; 2. Nigula rattapäev; 3. Taebla jaanituli; 4. Taebla lauatenniseturniir.

5. Taebla eakate üritus koostöös MTÜ-ga Võntküla Külaselts.

6. Taebla välikino.

Kõik üritused õnnestusid, kasutamata sihtfinantseeringu raha tagastati Lääne-Nigula Vallavalitsusele.

2022. aasta lõpus esitati taotlus LEADER meetmesse ühisprojekt Lääne-Nigula kihelkonna ajaloo väärtustamiseks. Projekti eesmärgiks on koostada Lääne-Nigula kihelkonna ajalookäsitlus kuni II maailmasõjani, alameesmärkideks anda välja sellekohane raamat (kasutatav ka koolides õppematerjalina), tõsta koolinoorte teadlikkust kodukihelkonna ajaloost, suurendada põlvkondadevahelist sidusust ja pärandi edasikannet ning korrastada piirkonna seisukohast oluline ajalooallikas- EELK Lääne-Nigula Püha Nikolause koguduse arhiiv.

Projekti tulemusena : 1.Koostatakse ja antakse välja Lääne-Nigula kihelkonna ajalooraamat (periood kuni II maailmasõjani). Raamat on kasutatav koolide (eeskätt kihelkonnas asuvad Taebla Kool, Oru Kool ning Palivere Põhikool) õppematerjalina.

2.Korrastatakse EELK Lääne-Nigula koguduse arhiiv. Koguduse arhiiv sisaldab väga olulisi materjale kihelkonna ajaloost, on täna kastides, süstematiseerimata. Korrastamise tulemusel koostatakse avalik arhiivinimistu.

3.Korraldatakse kaks Lääne-Nigula ajaloopäeva-konverentsi.

4.Koostatakse Lääne-Nigula ajaloo rändnäitus.

Projekt viiakse läbi koos partneritega (MTÜ LAS, MTÜ Oru Selts, Lääne-Nigula kogudus, MTÜ Võntküla Külaselts, MTÜ Palivere Aleviselts, Oru

Kool, Taebla Kool, Palivere Põhikool)

Projekti kogumahuks on kavandatud 27 596.00 eurot sh toetus 24 836.40 eurot.

Projekti elluviimine saab 2023-2024 aastal Taebla Seltsi kõige olulisemas väljakutseks. 2023. on kavas taotleda ka erinevate ürtuste raha

Lääne-Nigula vallalt, kuid arvestades valla finantsiliselt kitsast olukorda, jääb nende toetuste maht eeldatavalt 2022. aasta summadele alla.

Samuti jätkati FB lehe arendamist, hoitakse silm peale piirkonna arengut mõjutavate dokumentide menetlemisel ning osaletakse kaasava eelarve projektis.

Seltsil on aruandeperioodi lõpus 7 aktiivset liiget.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.