MULGIMAA PEREMÄNG MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 19 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad sa

MULGIMAA PEREMÄNG MTÜ hetkeolukord

Juba 19 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mulgimaa Peremäng toimus 2022 aastal kaheksandat korda viiel suvepäeval.

Mulgimaa Peremäng 2022

Selle suvine peremäng on jäänud ajalukku. Suve jooksul toimus viis mängupäeva, täpselt nii palju kui on Mulgimaal kihelkondi, sest iga kihelkonnal on oma mängupäev.

Sellel aastal alustasime hooaega kohe peale jaani, see oli hea aeg alustamiseks, sest paljud lapsed olid oma vanematele külla tulnud ja nii said nad osa ka peremängust. Esimesena ootas mängijaid

Karksi kihelkond.

Rahvast oli palju liikvel- kõige rohkem oli külastajaid Sudiste külas. Seal oli palju tegevusi – näiteks sai kohale toodud kuuma alase peal rauda taguda, iluaeda imetleda, endale saunavihta teha ja sellega sauna minna. Tegevused viidi läbi koostöös Meie Mulgimaa inimestega, kes oli külarahvale suureks abiks. Veel oli uueks mängupunktiks Karksi Peetri kirik, kus sai kuulda kiriku ajaloost ja õu peal näpunööri punuda. Huvitav oli ka jalutuskäik Mulkide Tammikus, kus Mulkide

Selts andis ülevaate kuulsatest mulkidest.

Järgmisena võttis mängu järje üle Helme kihelkonda, kus üheks vahvaks mängupunktiks oli

Torupilli talu. Sellel päeval oli kohal terve Taulide perekond, igal ühel oli oma roll ja ülesanded.

Sai pilli puhuda, kontserdi kuulata aga ka puid lõhkuda, heinarõuke teha. Peremees näitas ka oma lennukiangaari, kus sai imetleda oma kätega valmistatud sõiduriistasid.

Külalisi oli saabunud igal poolt ja isegi mõned bussitäied rahvast jõudsid kohale.

Kolmandana võõrustas külalisi Halliste kihelkonda, kus selle aastal oli kõige rohkem avatud mängupunkte, lausa 8 põnevat punkti. Mitme kohaga oli esindatud Mõisaküla – kus oli avatud muuseum ja discgolfi rada. Rõõm oli näha raja peal mitmeid mulgi keelseid ütlemisi, mida hiljem said kõik kõva häälega ette lugeda. Põnev oli ka Abja noortekeskuse ülesanne, kus pidi külmunud särgi lahti arutama ja sealt saadud mulgi keelse lause ära tõlkima.

Neljas mängupäev toimus Paistu kihelkonnas – Vana-Vallamaja talu oli välja toonud kõik oma pillid, nii et igaüks leidis endale oma lemmiku pilli ja kokkumängimine algas.

Naatsaku talus sai tutvuda mahetalu igapäeva eluga – teha loomadele pai ja kuulatada lugusid talu ajaloost.

Mängupäevad lõppesid Tarvastu kihelkonnas, kus mängupunktidena oli nii uusi kui ka vanu tegijaid. Soe külas sai mängida vahva QR koodi mängu „Digitaalset Targaks Mulgiks“, kus olid põnevad küsimused Mulgimaa Tarvastu piirkonna kohta. Palav suvepäev meelitas inimesi ka järve äärde, kus paat ootas aerutajaid.

Hea meel oli MTÜ Mõõgavennad noorte tegijate üle, kes olid tulnud tutvustama oma tegevusi.

Koos külastajatega meisterdati pehmikmõõka ja treeniti mõõgavõitlust.

Kokku oli sellel suvel 31 mängupunkti, kes kõik tutvustasid Mulgimaale omast elulaadi – näitasid oma talusid, ettevõtteid ja jagasid oma lugusid, kuidas vanasti ja tänasel päeval Mulgimaal elatakse.

Külastajaid oli iga päev ca 1000 inimese ümber- tulid lähemalt ja kaugelt, ratta, auto ja bussiga, oli juba staažikaid külalisi aga ka täitsa uusi, kes alles esimest aastat oli mängima tulnud. Räägiti ja jagati lugusid, kuidas keegi mingit tööd või sööki omal ajal tegi, kuidas vanasti elati ja kuidas tänasel päeval neid tavasid annaks taaselustada.

Aastaks 2022 on mäng lõppenud, uuel aastal jälle.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.