EESTI ANDRAGOOGIDE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 71 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

EESTI ANDRAGOOGIDE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 71 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Andragoogide Liit alustas tööd 12.10.2021.

Liidu eesmärk on kaasa aidata andragoogiliste põhimõtete levikule ning osaleda ühiskonda, elukestvat õpet ja täiskasvanuharidust edendavates protsessides.

Liit osaleb aktiivselt hariduspoliitika kujundamises, loob võimalusi eriala vilistlaste ja valdkonna praktikute võrgustumiseks, teeb koostööd erinevate kohalike ja rahvusvaheliste partneritega, äratab avalikku huvi andragoogika teaduse ja praktika vastu, toetab eriala ja valdkonna teaduslikku arengut, korraldab koolitus- ja arendustegevusi, annab välja valdkondlikke infokandjaid (sh trükised, audio- ja videokandjad, e-lahendused jne).

2022.aastal olid EAL-i fookuses:

VÕRGUSTUMINE 2022.aasta lõpu seisuga oli Eesti Andragoogide Liidul 80 tegevliiget ja 1 toetajaliige. Uusi tegevliikmeid tuli 2022.a. jooksul juurde 48, kelle seas on nii andragoogika eriala BA ja MA üliõpilasi, vilistlasi ning õppejõude. Kõigil tegevliikmetel ning toetajatel on võimalik liituda olemasolevate töörühmade ja projektidega ning algatada uusi töörühmi/projekte.

Toimus Andragoogika 2. suvekool, kus oli võimalus osaleda erinevates töötubades.

Alguse sai sari “Tähenduslikud kohtumised” ning esimene külaskäik toimus tekstiilikunstnik Anu Raua juurde.

ANDRAGOOGIKA JUUBELIAASTA JA TUNNUSTAMINE 2022. aastal tähistas andragoogika valdkond 35.sünnipäeva ning selle korraldamisse panustas ka EAL. 8.juunil toimus Tallinna Ülikoolis sünnipäeva tähistamiseks teadusfestival “Tähistame õppimist!”, kus pidas avakõne Vabariigi President Alar Karis.

Eesti Andragoogide Liit tunnustas sündmusel aasta andragoogi, koostegu ja elutegu. Aasta andragoogiks kuulutati Kaire Povilaitis, Aasta koosteo tunnustuse pälvis TLÜ KAANB-19 õppegrupp - andragoogid, kes algatasid valdkonnas juba pikisilmi oodatud protsessi, korraldades andragoogide suvekooli,mille tulemusena kogunenud initsiatiivgrupp asutas Eesti Andragoogide Liidu. Eluteo laureaadiks on Larissa Jõgi, kes on aastakümneid olnud andragoogika valdkonna eestvedaja ja täiskasvanuhariduse eestkõneleja. Üle anti ka kaks eriauhinda. Tunnustuse pälvis Katrin Karu, kes on andragoogide innustaja ja inspireerija, kandes andragoogilisi väärtusi oma sõnades, tegudes ja mõtetes. Lisaks panusele nii teadlase kui praktikuna tõsteti teda esile tagasihoidlikkuse, sihikindluse, koostööoskuste ja toetaja-märkaja-arendaja rolli eest.

Eriauhinna sai ka Halliki Põlda - andragoogide innustaja ja inspireerija, kes kannab endas samuti igal sammul andragoogilisi väärtuseid. Ta on märkaja, kaasaja, toetaja ja julgustaja nii õppijatele kui kolleegidele. Halliki sütitab südameid nii oma huumorimeele kui kirega andragoogiliste sõnumite ja kommunikatsiooni vastu. Lisaks anti üle tunnustus „Eesti esimene Andragoog“, mille pälvis Talvi Märja.

ERIALA JA VALDKONNA ARENGU TOETAMINE

EAL panustas 2022. aastal aktiivselt täiskasvanuhariduse valdkonda ning tegi koostööd täiskasvanuhariduse valdkonnas tegutsevate organisatsioonidega. 2022.aastal lõime koostöösidemed Eesti Täiskasvanute Assotsiatsiooniga Andras, kellega näeme ühisosa täiskasvanuhariduse edendamisel. Osalesime Äripäeva välja kuulutatud Aasta koolitaja valimisel, Eesti Sisekoolitajate Arendamise Liidu Aasta sisekoolitaja valimisel. Tegime koostööd Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkonna EPALE eestvedajatega, et luua täiskasvanuhariduse valdkonnas tegutsejatele veebisisu.

Koostöös Tallinna Ülikooli andragoogika valdkonnaga toetasime andragoogika üliõpilaste õppimist nii mentorluse kaudu, kui ka võimaldades erinevaid sekkumisprojekte ja praktikaid. 2022. aasta lõpus sai alguse koostööprojekt EAL-i, Rae valla ning Tallinna Ülikooli vahel, mille eesmärk on kaardistada Rae valla täiskasvanuhariduse vajadused ja võimalused.

SÜMBOOLIKA JA VÄÄRTUSED 2022. aastal alustas EAL väärtuste töörühm Liidu väärtuste sõnastamise ning eetikakoodeksi loomisega. Liidu põhiväärtusteks on koostöö, avatus, pühendumus ja usaldusväärsus.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Tunnustame andragooge, 2024

Kutsume üles märkama ja tunnustama inimesi, kes on oma eeskuju ja tegevusega panustanud andragoogika valdkonna arengusse ja andragoogiliste väärtuste edendamiss
andragoogid.ee

Andragoogika suvekool 2024

Kuupäevad: 1.-2. august, 2024. Asukoht: Järvamaa, Hindreku talu.  Registreeri SIIN Keskendume andragoogi loomingulisusele, mida võib vaja minna avalikul esinemi
andragoogid.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.