TORGU KUNINGRIIGI SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 26 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad sa

TORGU KUNINGRIIGI SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 26 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022 aruandeaasta oli MTÜ Torgu Kuningriigi Seltsi (edasises tekstis Selts) teine majandusaasta. Selts asutati kohaliku elu edendamiseks ja toetamiseks (EMTAK kood 94992) 22. oktoobril, 2021 ning kanti mittetulundusühingute registrisse 29. oktoobril, 2021.

Seltsi tegevuse eesmärkideks on 1) Torgu Kuningriigi pärandi hoidmine; 2) Sõrvemaa populariseerimine atraktiivse turismisihtmärgina; 3)

Sõrulaste kultuurilise ja majandusliku eluolu edendamisele kaasa aitamine ja 4) Taga-Sõrve pärimuskultuuri ning koduloo uurimine, talletamine ja populariseerimine.

Oma eesmärkide saavutamiseks viib Selts ellu mitmesuguseid tegevusi, sh: haldab Torgu kuningriigi sümboolika kasutamist; korraldab avalikke meelelahutusüritusi; viib läbi konverentse, koolitusi ja seminare; seisab kohalike elanike ja elukeskkonna huvide kaitsel; organiseerib kohaliku teabe võimalikult laialdast levitamist; edendab oma eesmärkide kohast koostööd teiste ettevõtete ja organisatsioonidega, kohaliku omavalitsusega, riiklike asutustega ja üksikisikutega; võtab vastu toetusi, annetusi, sihteraldisi jms seadusega lubatud vahendeid ning teostab põhikirjast lähtuvalt muid lepingulisi õigusi ja kohustusi.

Selts arendab oma eesmärgipäraste tegevuste toetuseks majandustegevust. Eelkõige on see Torgu Kuningriigi sümboolikaga suveniiride müük ja koostöö Saaremaa vallaga avalike ürituste korraldamisel. Majandustegevuse tulu kasutab Selts selleks, et korraldada avalikke üritusi ja et neil osalemine saaks kohalike elanike jaoks jätkuvalt tasuta olla. Seltsile aruandeaastal laekunud sissetulekutest moodustasid majandustegevuse tulude (2567 eur) ja liikmemaksude (582 eur) kõrval suure osa annetused (820 eur). Annetusi koguti sihtotstarbelisena 2022 aastal surnud Torgu kuninga Kirilli mälestuse jäädvustamiseks Jämaja kalmistul asuva sümboolikaga mälestuskivi kujul (1200 eur), kuhu maeti ka osake tema põrmust.

Aruandeaastal viis Selts läbi kuus suuremat avalikku üritust: 1) Konverents Sõrve kõrvale planeeritava tuuletööstuspargi teemadel Säärel jaanuaris; 2) Mais surnud Torgu esimese kuninga Kirilli mälestuse jäädvustamine Jämajal; 3) Referendum Torgu Kuningriigile uue kuninga valimiseks juulis; 4) Torgu kuningriigi 30. aastapäeva tähistamine ja uue kuninga ametisse vannutamine Säärel augustis; 5) Konverentsi ja Saare Rannarahva Seltsi asutamiskoosoleku korraldamine Salmel novembris; 6) Jämaja kihelkonna fotokonkursi korraldamine detsembris.

Lisaks viis Selts läbi muid väiksemaid üritusi ning toetas kuningriigi meenete ja auhindadega kahe suurema rahvaarvuga Sõrve spordiürituse –

Kaunispe avamereujumise ning Saaremaa kolme päeva jooksu Sõrve etapi - läbiviimist.

Selts tegeles veel kohaliku koduloo uurimisega, kohalikku kogukonda puudutava info jooksva kogumise ja levitamisega ning Torgu/Jämaja koduloolise teabe kogumise ja talletamisega. Aruandeaastal jõudis Selts lisaks kuningriigi teema arendamisele ka Torgu Kuningriigi ametliku kaubamärgi kaitsmiseni patendiametis

Aruandeaasta lõpuks oli Seltsil 16 füüsilisest isikust liiget ning 1 juriidilisest isikust liige. Liikmetel aasta lõpuks liikmemaksude võlgnevusi ei olnud.

2023 aastal on tähtsaimaks Seltsi poolt kavandatavaks avalikuks ürituseks Torgu uue kuninga Kristiani kroonimine koos Kuningriigi 31 aastapäeva tähistamisega.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.