VILIVALLA JA ÄNGLEMA KAITSEKS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 157 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

VILIVALLA JA ÄNGLEMA KAITSEKS MTÜ hetkeolukord

Juba 157 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühing Vilivalla ja Änglema kaitseks tegeles 2022. aastal piirkondlikku/kohalikku elu edendavate ja toetavate tegevustega ning kavatseb 2023. aastal sama tegevust jätkata ning laiendada, kaasates selleks mittetulundusühingu liikmeid ning toetajaid.

Mittetulundusühing registreeriti 07.02.2022. Mittetulundusühingu põhikirjaline eesmärk (Vilivalla ja Änglema küla piirkonnas loodusliku ja puhta elukeskkonna säilitamine, sh metsa, soode ja rabade kaitsmine, hoidmine ja taastamine, aga ka tutvustamine ja säästlikule kasutamisele kaasa aitamine) seondus algselt asjaoluga, et Lääne-Harju vald on läbi viimas omavalitsuse üldplaneeringu menetlust, mille käigus plaanib muu hulgas võimaldada mitmekümne, ligi 300 meetri kõrguse tuulegeneraatori püstitamist Vilivalla ja Änglema ning nendega piirnevate külade territooriumile.

Kuivõrd kohalik elanik- ja kogukond on vastu Lääne-Harju valla plaanile võimaldada kauni ning puutumata looduskeskkonna kahjustamist, asus mittetulundusühing viima ellu tegevusi, mille laiemaks eesmärgiks oli Lääne-Harju valla üldplaneeringu menetluses osalemine ning mõjutamine viisil, et looduskeskkonna planeeritud viisil kahjustamine oleks välistatud. Muu hulgas viis mittetulundusühing läbi järgmisi tegevusi: (cid:127) Valmistas ette õigus- ning teadusalase vastuväite Vilivalla, Änglema, Hatu, Vihterpalu ja Keibu külade aladele kavandatava tuulepargi suhtes; (cid:127) Koordineeris koostatud vastuväite allkirjastamist kõigi huvitatud isikute poolt ning korraldas selle vastuväite edastamise Lääne-Harju vallale.

Ühtekokku allkirjastas vastuväite 07.03.2022 seisuga enam kui 100 inimest, kes on planeeritavast tuulikupargist otseselt mõjutatud.

(cid:127) Koostas pöördumisi riigiasutustele (näiteks Õiguskantsler, Riigikogu); (cid:127) Kogus teaduspõhiseid andmeid tuulegeneraatoritest lähtuva negatiivse keskkonnamõju kohta, sealhulgas tellis ornitoloogialalase ekspertarvamuse.

(cid:127) Osales tuuleenergeetikaalasel konverentsil.

Kuivõrd ülejäänud 2022. aastal Lääne-Harju valla üldplaneeringu menetlus edasi ei liikunud, puudus vajadus otseselt menetlusega seonduvateks tegevusteks. Vahepealsel ajal monitooris mittetulundusühing energeetikavaldkonna arenguid, õigusloomet (näiteks tuulikutasu eelnõu) ning kohtupraktikat.

2022. aasta viimastel kuudel selgus mittetulundusühingule, et lisaks tuulegeneraatorite temaatikale on tõusetunud ka Lääne-Harju valla läbi viidav kohaliku omavalitsuse eriplaneering, millega vald planeering rajada praegu AS A.L.A.R.A. (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas asuv riigi omandis olev äriühing) territooriumil asuvate radioaktiivsete jäätmete lõppladestuspaiga. Sealjuures on võimalike lõppladestuspaikadena toodud välja ka Pedase ja Altküla külad. Mittetulundusühing töötas Lääne-Harju valla eriplaneeringu lähteseisukohad ja keskkonnamõjude strateegilise hindamise väljatöötamise kavatsuse läbi ning planeeris sellega seonduvalt 2023. aasta tegevusi.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.