EESTI KLIINILISTE LOGOPEEDIDE KUTSELIIT

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1012 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI KLIINILISTE LOGOPEEDIDE KUTSELIIT hetkeolukord

Juba 1012 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit (EKLK, Kutseliit) koondab tervishoiusüsteemis töötavaid tervishoiuteenuse osutaja tegevusloal registreeritud logopeede.

EKLK juhatuse liikmed osalesid aruande perioodil tervishoiusüsteemis töötavaid logopeede puudutavatel kohtumistel (Sotsiaalministeerium, Riigikogu sotsiaalkomisjon jm). Aruteludel Tervisekassaga (TK) räägiti logopeedilise teenuse hinnakujundusest. TK seisukoht on, et logopeediliste teenuste hinnatõusu ning palgatõusu eelduseks on logopeedide kuulumine tervishoiuvaldkonna kollektiivleppesse. Jätkus koostöö Tallinna Tervishoiu Kõrgkooliga (TTK), kellel on hea kogemus logopeedidele meditsiinialaste ja kliiniliste täiendkoolituste korraldamisel, mis on saanud väga positiivse tagasiside. EKLK kaasati esmatasandi tervishoiu arengukava koostamise protsessi, osaleti intervjuudel ja töötubades. Samuti edastas EKLK TK-le juhise perearstidele kliinilise logopeedi vastuvõtule suunamiseks. Juhise väljatöötamisel lähtus Kutseliit seadusemuudatusest, mille järgi osutab logopeed ravi iseseisvalt.

2023. aastal koostöö erialaorganisatsioonidega, asutustega, ametkondadega ja ministeeriumitega tervishoiusüsteemi logopeede puudutavate tervishoiupoliitiliste otsuste kujundamisel jätkub.

TTKS muudatusega saab logopeed 2023. a. tervishoiutöötajaga võrdsustatud isikuks. Tervishoiuministri määrusega iseseisva ravi osutamiseks logopeedile kehtestatavate nõuete ja tingimuste osas kohustas Riigikogu sotsiaalkomisjon erialaorganisatsioonidega kohtumisel jõudma ühise kokkuleppeni. EKLK seisukoht oli, et tervishoiutöötajaga võrdsustatud isik saab olla vaid kliiniline logopeed, kes on saanud selleks lisaväljaõppe tasemeõppe järel. 2022. aastal konsensusliku otsuseni ei jõutud. Läbirääkimised jätkuvad 2023. aastal. EKLK on EHISes registreeritud täiskasvanute koolitusasutus. 2022. aastal korraldati kaks mahukat koolitust.

EKLK tegi ametiühinguna ettevalmistusi tervishoiusüsteemi logopeedide esindamiseks tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimistel, milleks Kutseliidul on juriidiline õigus. Logopeedidele korraldati videokohtumisi, mille käigus tutvustati palkade ja teenuste hindade võrdlusandmeid arstidel, õdedel ning kõigil tervishoiuvaldkonna spetsialistidel ning teenuste hinna suurenemist kollektiivleppest tulenevalt. Logopeediliste teenuste minutihind on teiste erialadega võrreldes madalaim. Tervishoiusüsteemi logopeedidele selgitati tõsiasja, et tervishoiusüsteemi logopeedi palga ja teenuste hinna suurenemiseks peavad logopeedid pääsema kollektiivleppesse iseseisva osapoolena. EKLK jätkab selgitustööd tervishoiusüsteemi logopeedide hulgas, et edukaks kollektiivleppe läbirääkimiseks on vajalik Kutseliidu liikmeskonda veelgi suurendada. Logopeedid on ainsad tervishoiuspetsialistid, kes kollektiivlepingusse ei kuulu. Tervishoiusüsteemi logopeedide teadlikkuse tõstmine jätkub 2023. aastal.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit

Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit (EKLK)   loodi märtsis 2022 .    EKLK juhatusse  kuuluvad Anne Uriko, Ene Taurafeldt ja Heidi Tuul. Juhatuse liikmetel o
ssb.ee
Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit (EKLK) loodi märtsis 2022 . EKLK juhatusse kuuluvad Anne Uriko, Ene Taurafeldt ja Heidi Tuul. Juhatuse liikmetel on pikaaegne kogemus kliinilise logopeedia erialal töötamisel tervishoiusüsteemis. Annel ja Enel on varsemast olemas  juhtimiskogemused erialaseltsi juhatuses.  Eesti Kliiniliste Logopeedide Kutseliit ühendab tervishoiuasutustes töötavaid kliinilisi logopeede. EKLK on esimene logopeede koondav ametiühing Eestis, mis ühendab vastavalt põhikirjas sätestatule väga selgelt määratletud alustel kindlat töötajate gruppi -

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.