E-RIIGI AKADEEMIA SA

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1635 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja komment

E-RIIGI AKADEEMIA SA hetkeolukord

Juba 1635 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 12 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta oli kogu maailma jaoks erakordselt ebameeldiv aasta. Venemaa põhjendamatu agressioon Ukraina vastu oli äratuskell kogu maailmale, et me peame ka 21. sajandil jätkama demokraatlike väärtuste kaitsmist nii füüsilises kui ka virtuaalses maailmas.

Kogu eGA meeskond toetas Ukrainat nii tööalaselt kui ka eraisikutena. Samuti olime tunnistajaks, kui olulised on digiteenused ja digisuutlikkus toimetulekuks kõige hullemate kriisidega. Ukraina digiühiskond ja veebiteenused on aidanud Ukraina rahval ja ühiskonnal toimida ka sõjaoludes.

Oleme uhked, et eGA ja meie eksperdid on palju panustanud Ukraina digiühiskonna aluste rajamisse juba enne sõja algust.

2022. aasta üleilmseks märksõnaks sai säilenõtkus. Digitaalne vastupidavus on enamiku valitsuste peamine väljakutse ka järgmisel kümnendil.

Valitsused ei ole piisavalt investeerinud riiklike infosüsteemide küberturvalisusesse. Aga turvalisuse loomine kui järeltegevus on kindlasti kulukam kui küberjulgeolekusse investeerimine digilahenduste loomisel.

Üleilmselt tuleb rohkem tähelepanu pöörata digitaalsele lõhele ja veebiteenuste uuendamisele. eGA ekspertide mantra on aastaid olnud veebiteenuste lihtsustamine, mis põhineb olemasolevate andmete taaskasutamisel. Veebiteenused peaksid olema nii lihtsad, et neid saaks kasutada iga nutitelefoniga vanaema või vanaisa. 2022. aastal tegid paljud riigid sel teemal korralikke edusamme, kuid enamiku riikide suur, kuid seni veel kauge eesmärk on muuta veebiteenused lihtsaks ja proaktiivseks vastavalt kodanike elusündmustele.

Uute tehnoloogiate ülikiire areng jätkub. Mõnikord võime arvata, et tehnoloogia teeb kõik meie eest, kuid see on pettekujutelm. Mida keerulisemaks infosüsteemid muutuvad, seda targemalt peavad inimesed neid süsteeme juhtima ja haldama. Sel põhjusel on digipööre igas riigis tihedalt seotud inimeste, nende oskuste ja käitumisharjumustega. Seetõttu peavad kõik organisatsioonid, sealhulgas valitsused, tagama, et kaasaegsete infosüsteemidega töötaks kompetentsed ja motiveeritud töötajad. Ainult digipädevuste pidev arendamine igas eluvaldkonnas muudab ühiskonnad konkurentsivõimeliseks ja jõukamaks.

eGA peamine ülesanne on valitsuste, nende digitaalsete võimete ja oskuste suurendamine kooskõlas demokraatlike väärtustega.

Kahe aastakümne jooksul on eGA inspireerinud valitsusi üle kogu planeedi muutma oma tegevusi digitaalsemaks, läbipaistvamaks ja kaasavamaks. Seetõttu oleme veendunud, et digitaalne demokraatia ja kodanike kaasamine väärivad jätkuvalt sama palju tähelepanu kui digiteenused.

EGA tegevust 2022. aastal juhtisid ülalmainitud sündmused ja trendid.

Meie rahastajad usaldasid meid, et toetaksime kriisiolukorras Ukrainat kuid projekte lisandus ka riikides, mis on praeguses ülemaailmses väärtuskonfliktis haavatavad. Nende vahendite eraldamine EGAle rõhutab rahvusvahelise rahastajate kogukonna usaldust EGA suutlikkuse ja asjatundlikkuse vastu.

EGA alustab oma kolmandat kümnendit tugevamana, vastupidavamana ja suuremana kui kunagi varem. Enam kui 300 projekti, mis on kahe aastakümne jooksul koostöös 280 organisatsiooniga ja 141 riigis edukalt ellu viidud, räägivad iseenda eest. 75 eGA eksperti ja töötajat tagavad juhtiva globaalsete ekspertiiside kättesaadavuse kõigile meie koostööpartneritele.

Kokku töötas aastal 2022 E-riigi Akadeemias 39 inimest, taandatuna täistööajale. Lisaks sellele kaasasime, nagu ka varasematel aastatel, suurt hulka koosseisuväliseid eksperte ja lektoreid oma igapäevases tegevuses.

2022 aasta majandustulemuste baasil arvutatud finantssuhtarvud: 2022 2021

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja 1,04 1,17

Puhaskasumimarginaal 0,01 0,02

Varade tootlus (ROA) 0,01 0,03

Omakapitali tootlus (ROE) 0,12 0,16

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja = käibevara / lühiajalised kohustused

Puhaskasumi marginaal= puhaskasum / netokäive

ROA= puhaskasum / varad

ROE= puhaskasum / omakapital

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.