TARTU MAARJA KIRIKU SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 523 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komment

TARTU MAARJA KIRIKU SA hetkeolukord

Juba 523 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 23 korda.

Tegevusaruanne 2022

Tegevusaruanne 2022 2022. aastal on Tartu Maarja kirikus puhunud uued tuuled. Tornikiiver koos kera ja kukega, torniosa aknad, uued kellad on kui soe värske puudutus, mis paitab ja õnnistab. Oleme üheskoos tulnud pika tee hoonest, mida peeti alajaamaks aga nüüd ilmeksimatult kirikuks nimetatakse.

Maarja kiriku torni taaspüstitamine 2022. aastas on palju kuupäevi, mida meelde jätta ja millele tulevikus tagasi vaadata. Need on kuupäevad, mis võtavad kokku kirikuehitajate, kuke kunstniku, metallitöökodade, tööliste, juhtide, kellade valajate ja -paigaldajate, aga ka omanikujärelvalve ja projekteerijate töötunnid.

2021. aasta jõulude eel jäid tööd kiriku juures hetkeks seisma, müüriladujad olid oma töödega jõudnud lõppkõrguseni, mis on 33,4 meetrit. Kuna talvel plekitöid ei teostata, siis tekkis kiriku juures ehituses paus. Metallikojas algas aga ettevalmistus kevadeks – tornikiivri metallkonstruktsioon läks töösse.

4. aprillil tõusis Maarja kiriku torni müüridele tornikiivri alumine metallkonstruktsioon. Alumine osa oli kiriku juurde toodud juba paar päeva varem, kuid monteeriti kokku tõstmise päeva hommikul. Kaks 10meetri kõrgust poolkaart kinnitati omavahel ja tõsteti kraanaga üles kiriku torni müüridele.

29. aprillil valati Saksamaal Gescheris Petit & Gebr.Edelbrock Glocken- und Kunstguss Manufaktur valukojas Maarja kirikule uued kellad. See ei olnud suur sündmus mitte üksi Sihtasutuse ega EELK Tartu Maarja koguduse jaoks, vaid sündmust oli tulnud vaatama palju kohalikke elanikke.

Kiriku kelli ei valata just tihti ning veel neljast kellast koosnevat komplekti korraga.

7. juunil sai Maarja kirik tagasi oma täiskõrguse, kui üles tõsteti plekiga kaetud ja kuke ning keraga kaunistatud tornikiivri ülemine osa. Palju inimesi oli seda imet vaatama tulnud, teiste seas ka Tartu linnapea Urmas Klaas, SA nõukogu asutajaliige Toomas Savi, kuke kunstnik Karin

Kivisild, palju koguduseliikmeid ja linnarahvast. Sotsiaalmeedias tervitasid uut torni linna erinevatest punktidest tehtud pildid ja rõõmusõnumid.

14. juunil oli kõigil võimalus Raekoja platsis tervitada kodulinna jõudnud Maarja uusi kirikukellasid – Usk, Lootus, Armastus ja Rõõm olid suure autoga viidud linna, et igal huvilisel oleks võimalik neid näha, katsuda ja koos piltigi teha. Ka neil, kes tulevikus torni ronida ei jaksa. Kuigi päev oli vihmane, ei jäänud huvi leigeks.

30. juunil tõstis kraana kellad torni, kus Toomas Mäeväli eestvedamisel neid paigaldamata hakati.

Juba 12. juulil helisesid kellad tornis. Esimest korda pärast täpselt 81. aastat kestnud vaikust (1941. aasta 12. juulil hävis Tartu Maarja kirik II maailmasõjas taganevate punavägede süütemürsust tekkinud tulekahjus). Veel puhtalt Toomas Mäeväli musklirammu toel, ilma mootoriteta.

Kuid nad helisesid! 31. juulil pühitsesid õpetaja Timo Švedko ja piiskop Joel Luhamets kellad. Tartu Maarja Kirikukoori laul kõlas tornist üle linna ja kellad kuulutasid, et Maarja torn heliseb nüüd Jeesuse tagasitulekuni.

Septembris lõppesid Maarja kiriku torni taastamise tööd. Algselt jaanipäevaks lõppema pidanud tööde teostamise tähtaega pikendati. Põhiliselt oli viivitus tingitud tellijast. Nimelt oli korraks võimalus, et soovime veel torni kehandi väljastpoolt ka krohvida, kuid hind siiski ei olnud sobiv. Selle uurimine aga seisatas mõneks ajaks ehitaja tööd, kuna krohvimisel oleks tulnud tööde järjekorda muuta.

Torni töid teostas Embach Ehitus OÜ. Kuke autor on metallikunstnik Karin Kivisild, kera valmistas Nordic Metal Works OÜ, kuke kuldas Babach

OÜ, kera OÜ Mandragora, müüritööd teostas Rae Meistrid OÜ, betoonitööd RT Ehitus OÜ, kividega varustas Wienerberger AS, tornikiivri projekteeris Digidomus OÜ, tornikiivri metallkarkassi Lumina Metall OÜ, torni pleki- ja puidutööd teostas Rainter OÜ, keerdtrepi valmistas AV

Metalli Grupp OÜ, torniosa uued aknad Salava Grupp OÜ, muinsuskaitselist järelvalvet teostas Anu Kulbach ning Maarja kiriku taastamisel hoiab silma peal ehitusinsener-omanikujärelvalve Riivo Klaas.

Täname kõiki ehitajaid, annetajaid ja kaasamõtlejaid ning toetajaid!

Turundustegevused 2022

Laias laastus võib Sihtasutuse turundusvaldkonna jagada viide suuremasse rühma. Nendeks on koostöö, sisuloome meediasse, veebimeedia, annetuste kogumine ja sündmused. Siiski on kõik valdkonnad omavahel tihedalt seotud ning paljud tegevused on valdkondade ülesed.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Seoses riigipühaga on 1. mail koguduse kantselei suletud

tartumaarja.eelk.ee
https://tartumaarja.eelk.ee/seoses-riigipuhaga-on-1-mail-koguduse-kantselei-suletud/

Tartu Maarja koguduse pühapäevakooli 90. sünnipäev 28. aprillil kell 12 (jumalateenistus ja pidulik koosviibimine)

tartumaarja.eelk.ee
https://tartumaarja.eelk.ee/tartu-maarja-koguduse-puhapaevakooli-90-sunnipaev-28-aprillil-kell-12-jumalateenistus-ja-pidulik-koosviibimine/

Alates 23. aprillist teisipäeviti Maarja kiriku torni 3. korruse ruumis piiblitunnid kell 17.30-19

tartumaarja.eelk.ee
https://tartumaarja.eelk.ee/alates-23-aprillist-teisipaeviti-maarja-kiriku-torni-3-korruse-ruumis-piiblitunnid-kell-17-30-19/

Suure nädala sündmused Tartu Maarja koguduses

tartumaarja.eelk.ee
https://tartumaarja.eelk.ee/suure-nadala-sundmused-tartu-maarja-koguduses/

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.