HILLE TÄNAVSUU VÄHIRAVIFOND KINGITUD ELU SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1828 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommente

HILLE TÄNAVSUU VÄHIRAVIFOND KINGITUD ELU SA hetkeolukord

Juba 1828 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu on vabatahtlikel annetustel põhinev eraalgatuslik vähiravi toetusfond. Fondi põhieesmärk on toetada vähihaigeid, kelle ravi Haigekassa ei kompenseeri.

Fondi kaudu ja annetajate toel saavad igas vanuses Eesti inimesed hädavajaliku, tõenduspõhise ja näidustatud ravi, mis sageli on nii kallis, et inimeste enda rahakott sellest üle ei käi. Ravi rahastades kingime abivajajale lootuse, võimaluse proovida moodsaimat ravi, mis teadus on välja pakkunud, võimaluse elada koos kontrolli all oleva haigusega täisväärtuslikku elu kauem (sageli aastaid kauem) või koguni võimaluse täielikult terveneda.

Fondi teine tähtis eesmärk on „ravida“ Eesti ühiskonda: propageerida annetamist, ehitada üles annetuskultuuri, suurendada hoolivust ja ühiskondlikku sidusust. Fondist on aastatega kujunenud justkui rahvaliikumine, kuhu panustavad kümned tuhanded ja mis ei jäta ühtegi Eesti inimest õigeaegse ning vajaliku vähiravita.

Fondi asutasid 5. veebruaril 2014 Toivo Tänavsuu, Hille Tänavsuu ja Janek Mäggi. Fondi loomise ajend oli staažika ajakirjaniku Hille Tänavsuu pikk võitlus vähihaigusega. Aastaid Haigekassa kulul vähiravi saanud naine jõudis ühel hetkel olukorda, kus Haigekassa võimalused olid ammendunud, samas oli turul uus ravim, mis sobis ravi jätkamiseks, kuid mida Haigekassa parasjagu ei kompenseerinud.

Hille sai ühe lisaeluaasta tänu sellele ülikallile kopsuvähiravimile, mille aitasid muretseda paljud toetajad. Nimetatud aasta jooksul täitusid mitmed tema unistused ja ta sai ravimatu haigusega elada täisväärtuslikult oma lähedaste seltsis.

Kui Hille 2014. aasta kevadel lõpuks haigusele alla vandus, jäi tema mälestuseks tegutsema fond, mis aitab nüüd paljusid teisi Hillega sarnases olukorras olevaid inimesi.

Üheksa tegevusaasta jooksul on vähiravifondist abi saanud ligi 2000 Eesti peret ning annetustena oleme Eestist ja vähesel määral ka välismaalt kokku kogunud ligi 20 miljonit eurot.

Fondi töömaht on aastatega kasvanud. 2022. aastal jätkasime erinevatele ühiskondlikele kriisidele vaatamata edukalt oma missiooni: saime kõikidele fondi sihtgruppi kuuluvatele abivajajatele kindlustada vajaliku ravi. Kuigi ühiskondlikult avaldas suurt mõju Ukraina sõda, majandussurutis ning COVID-19 pandeemia järellainetus, ei avaldanud need fondi tegevusele kokkuvõttes märkimisväärset negatiivset mõju.

Fondi kogunes 2022. aasta jooksul tuludena 3,52 miljonit eurot, mis on 1,4 protsenti rohkem kui 2021. aastal ja 7,2 protsenti rohkem kui 2020. aastal. Kokku kiitis fondi nõukogu heaks 284 abitaotlust 179 inimeselt. Abisaajad olid vanuses 25-87.

Fondi teeb eriliseks annetuste rohkus. 2022. aastal laekus ainuüksi elektroonselt kokku 154 761 annetust. Püsitoetajate arv küündis aasta lõpus ligi 8 000 inimeseni.

Vaid tänu lahketele annetajatele on Kingitud Elu saanud toetada kõiki inimesi, kes abitaotlusega fondi poole on pöördunud ning kuuluvad fondi sihtgruppi – nn mittekulutõhusate vähihaigete hulka, kelle jaoks on olemas eluliselt vajalik näidustatud ravi, kuid seda ravi ei rahasta Haigekassa (täpsemad toetuse kriteeriumid leiab veebilehelt www.kingitudelu.ee).

Kokku panustas Kingitud Elu 2022. aasta jooksul vähiravisse üle 3,7 miljoni euro, mis on 18 protsenti rohkem võrreldes varasema aasta sama arvuga.

Fond annab kõikidele abivajajatele võimaluse panustada ravisse ka omaosalusega: maksimaalse individuaalselt jõukohase summaga. 2022. aastal finantseerisid abivajajad ise oma ravi kokku veidi enam kui 435 000 euroga.

Täielikult Eesti inimeste annetustele toetudes on fondi jaoks olulised tegevuskulud, mida püüame hoida minimaalsel tasemel: et jääks võimalikult palju vahendeid põhitegevuseks – inimeste toetamiseks. 2022. aastal moodustasid vähiravifondi tegevuskulud 4,45 protsenti fondi tuludest. See tähendab, et 95,55 protsenti annetustest jõudis otse abivajajateni nende eest raviarvete tasumise kaudu.

Fondi nõukogu suunise kohaselt peavad fondi tegevuskulud (sh palgakulud, trükikulud, reklaamikulud, kontorikulud jms) mahtuma 8 protsendi piiresse kõikidest tuludest (suurima osa tuludest moodustavad annetused). Oleme sellest suunisest kinni hoidnud kõikidel aastatel.

Fond tegi patsientidele aasta jooksul kättesaadavaks mitukümmend erinevat vähiravimit, mida inimesed haigekassa vahendusel vajalikul hetkel ei saanud. Nende hulgas Keytruda, Opdivo, Cabometyx, Lynparza, Stivarga, Yervoy,

Kadcyla, Lenvima, Kimmtrak jpt.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

HILLE TÄNAVSUU VÄHIRAVIFOND KINGITUD ELU SA: kas Eesti inimesed toetavad heategevusorganisatsioone varasemast enam?

Eesti inimesed on üha usinamad annetama raha heategevuseks, kirjutab  Delfi ärileht , sestap vaatame, kuidas on viimase aasta jooksul käinud  HILLE TÄNAVSUU VÄH
ssb.ee
Eesti inimesed on üha usinamad annetama raha heategevuseks, kirjutab Delfi ärileht , sestap vaatame, kuidas on viimase aasta jooksul käinud HILLE TÄNAVSUU VÄHIRAVIFOND KINGITUD ELU SA-l . Kui vaadata sihtasutuse käivet, siis kasvas see mullu koguni 113 protsenti võrreldes aasta varasema ajaga ning jõudis 1,8 miljoni euroni. Fondi kasum kasvas sama ajaga pea viis korda ning oli mullu pea 0,4 miljonit eurot. Ehk siis on Eesti inimesed tõesti üha rohkem valmis oma raha heategevusse panustama. SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu on Eesti esimene eraalgatuslik vähiravi toetusfond.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.