MISSIOONIFOND SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 36 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

MISSIOONIFOND SA hetkeolukord

Juba 36 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Fondi asutajate eesmärk on toetada rahaliselt isikuid ja organisatsioone, kes on pühendunud ühiskonna arengule olulist mõju avaldavale missioonile.

Eesmärgi saavutamiseks teeme järgmist: (cid:127) kogume annetusi eraisikutelt ja organisatsioonidelt sh ettevõtetelt; (cid:127) vaatame läbi, selekteerime ja hindame laekunud toetuste avaldusi; (cid:127) töötame koos soodustatud isikutega välja nende vajadustest lähtuvad toetuskavad; (cid:127) korraldame toetuskavade täitmist, teeme toetuskavadest lähtuvaid väljamaksed; (cid:127) analüüsime fondi tegevuste ning tulemuste eesmärgile vastavust.

Aastal 2022 a jätkusid tegevused Sihtasutus Missioonifondi tegevuste tutvustamiseks. Koduleht http://missionfund.eu jätkas ELVL pilootprojektile "Kooli hoolekogude ja juhtkondade jõustamine" tutvustamist ja toetajate otsimisega.

Kuna oleme veendunud, et koolide hoolekogude ja koolide juhtimise uuendamise kaudu saab ühiskonnas suuremaid kultuurilisi ja hariduslikke evolutsioonilisi muutusi teoks teha. Samas terves maailmas tõstavad täna pead kodanikuliikumised, kes otsivad lahendusi, kuidas ühiskonnas hariduselu aktiviseerida ja senisest enam avatusele suunata. Kriitiline hulk inimesi on mõistnud võimalusi olemasolevat süsteemi kodanikuliikumiste kaudu muuta. Enam ei olda nõus lihtsalt järgmisi valimisi ootama, vaid soovitakse aktiivsemalt osaleda hariduselu avatumaks ja demokraatlikumaks muutmisel. Näitena – mõni haritud ja ettevõtlik inimene loob isegi oma laste ja ühiskonna tuleviku nimel uue sobivama kooli, panustab sinna vabatahtliku tööga pikki aastaid ja ehitab üles midagi avardunud kogukonna- ja kultuuritunnetusele omast. Sellises koolis on kõik huvipooled kaasatud juhtimisotsuste tegemisse, sest ainult otsustaja vastutab. Ja millal ja kus siis veel vastutamist ja demokraatlikes protsessides osalemist õppida kui mitte koolis? Sarnaseid tegevusi on võimalik käivitada ka olemasolevates koolides, kuid eelduseks on koolijuhtide olemasolu, kes näevad selliste sammude järele selget vajadust ja kes on valmis koostööks antud projekti programmiga. Riigi eelarvelistest vahenditest lähtuvalt selliseid protsesse käivitada ei saa.

Et sarnaseid plaane reaalselt ellu viia, tuleb kaasata annetusi (kinkeraha) nii ettevõtjatelt kui ka eraisikutelt.

2022 aastal alustasime Juhtimiskultuuri Instituudi (JKI) seotud tegevusi. See tähendab instituudi õppekavade väljatöötamist. JKI on eelkirjeldatud projektist "Kooli hoolekogude ja juhtkondade jõustamine" välja kasvanud initsiatiiv sihiga kanda edasi ja laiendada projekti missiooni.

Et jõuaksime esimeste toetuste väljamaksmiseni, plaanime 2023 aastal teha järgmist: (cid:127) kogume eraisikutelt ja äriettevõtetelt annetusi sh püüame leida vähemalt 4-5 suurtoetajat; (cid:127) loome kontakte inimeste ja organisatsioonidega, kes soovivad panustada hariduselu edenemisse.

2022 a. laekus sissemakseid 562 eurot, arvelduskontol jääk 2022 lõpuks oli 85 eurot, tegevuskulud 493 eurot.

SA Missioonifond

Juhatuse nimel

Tiit Urva

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.