EESTI PÄIKESEVÄGI OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Päikesepaneelide kasutamine on viimastel aastatel muutunud üha populaarsemaks, kuna rohkem inimesi ja ettevõtteid otsivad viise, kuidas vähendada oma energiakul

Millal on vaja päikesepargile ehitusprojekti, ehitus- ja kasutusluba?

Päikesepaneelide kasutamine on viimastel aastatel muutunud üha populaarsemaks, kuna rohkem inimesi ja ettevõtteid otsivad viise, kuidas vähendada oma energiakulusid ja panustada keskkonnasõbralikumatesse energialahendustesse. Päikesepargid on üks võimalus, kuidas toota puhtamat energiat ja samal ajal rahaliselt säästa. Kuid enne päikesepargi ehitamist on oluline mõista, millal on vaja ehitusprojekti, ehitusluba ja kasutusluba ning millised on nende protsesside olulised sammud.

Ehitusprojekt: Millal seda vajatakse?

Ehitusprojekt on üks esimestest sammudest päikesepargi rajamisel. Seda läheb vaja siis, kui soovitakse ehitada uus päikesepark või laiendada olemasolevat. Ehitusprojekt on detailne dokument, mis kirjeldab kõiki päikesepargi rajamisega seotud aspekte, sealhulgas:

  1. Asukoht ja maapinna uurimine: Ehitusprojekt peaks sisaldama päikesepargi asukoha üksikasjalikku kirjeldust ning vajadusel ka geoloogilisi uuringuid ja maapinna sobivuse hindamist päikesepaneelide paigaldamiseks.

  2. Tehnilised joonised ja skeemid: Projekti peaks lisama päikesepaneelide, invertorite, elektrijuhtmete ja muude seadmete tehnilised joonised ning paigutusskeemid.

  3. Elektrisüsteemi kavandamine: See hõlmab päikesepaneelide ühendamise kava elektrivõrku ning vajalike elektrisüsteemide üksikasjalikku kavandamist.

  4. Keskkonnamõju hindamine: Mõnel juhul võib olla vajalik keskkonnamõju hindamine, eriti kui päikesepark asub looduskaitsealal või võib mõjutada läheduses asuvaid ökosüsteeme.

  5. Turvameetmed ja ohutusnõuded: Ehitusprojekti tuleb lisada turvameetmed ja ohutusnõuded, et tagada nii töötajate kui ka keskkonna ohutus.

Ehitusluba: Kuidas seda taotleda?

Ehitusloa taotlemine on järgmine samm päikesepargi ehitamise protsessis. Igal piirkonnal võivad olla oma ehitusmäärused ja -eeskirjad, mistõttu on oluline konsulteerida kohaliku omavalitsusega, et saada täpsemat teavet konkreetsete nõuete kohta. Siiski on mõned üldised sammud, mida tuleb ehitusloa taotlemisel järgida:

  1. Koosta ehitusloa taotlus: See dokument sisaldab üksikasjalikku teavet päikesepargi projekti kohta, sealhulgas asukohta, ehitusprojekti, ehitusplaanide üksikasju ja kõiki nõudeid, mida kohalik omavalitsus võib taotlusele esitada.

  2. Tasud ja kulud: Tavaliselt tuleb ehitusloa taotlusega kaasas maksta taotluse töötlemise tasu ning vajadusel tasuda muid seotud kulutusi, näiteks inspekteerimise jaoks.

  3. Luba ja inspekteerimine: Pärast taotluse esitamist vaatab kohalik omavalitsus selle läbi ja korraldab vajadusel inspekteerimise, et veenduda, et projekt vastab kõikidele ehitusnõuetele ja -eeskirjadele.

  4. Luba väljastamine: Kui taotlus heaks kiidetakse ja inspekteerimine on läbitud, väljastatakse ehitusluba, mis võimaldab päikesepargi ehitamist alustada.

Kasutusluba: Millal ja miks see on vajalik?

Kui päikesepark on edukalt ehitatud ja paigaldatud ning see vastab kõikidele nõuetele, võib olla vajalik kasutusloa taotlemine enne, kui päikeseparki saab ametlikult kasutada. Kasutusluba tagab, et päikesepark vastab kõikidele ehitusprojektis sätestatud tingimustele ja on ohutu kasutamiseks. See on eriti oluline, kui päikesepark on ühendatud elektrivõrku ja selle toodetav energia müüakse.

Võtke meiega ühendust!

Vaata rohkem

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

EESTI PÄIKESEVÄGI OÜ tegevusaruanne 2022

Eesti PäikeseVägi OÜ, mis on spetsialiseerunud päikesepaneelide paigaldamisele, alustas oma tegevust 2021. aasta septembris. Ettevõtte põhitegevusalaks on päike
ssb.ee
Eesti PäikeseVägi OÜ, mis on spetsialiseerunud päikesepaneelide paigaldamisele, alustas oma tegevust 2021. aasta septembris. Ettevõtte põhitegevusalaks on päikesepaneelide paigaldamine, mis on üha populaarsemaks muutuv valdkond, kuna inimesed otsivad üha rohkem võimalusi oma energiatarbimise vähendamiseks ja keskkonna säästmiseks. Ettevõtte missiooniks on pakkuda kvaliteetset, personaalset ja targalt läbimõeldud täislahenduse teenust päikesepaneelide paigaldamiseks. See tähendab, et nad ei paku lihtsalt päikesepaneelide paigaldamist, vaid ka nõustamist, projekteerimist, hooldust ja

Mis on Tier1 päikesepaneel?

Päikesepaneelide paigaldamisel võib klient kokku puutuda terminiga Tier 1, mis tihtipeale tekitab küsimusi või segadust. Mida see näitab ja milliste päikesepane
ssb.ee
Päikesepaneelide paigaldamisel võib klient kokku puutuda terminiga Tier 1, mis tihtipeale tekitab küsimusi või segadust. Mida see näitab ja milliste päikesepaneelide puhul seda kasutatakse, seda püüamegi allolevalt selgitada. Tihtipeale kasutavad päikeseenergia ettevõtted antud terminit kui kõrge kvaliteedi näitajat. Tuntud bränd ja Tier1 staatus paraku ei räägi midagi toodete kvaliteedist ja seepärast on alusetu seisukoht, et nende tooted on alati ka kvaliteedilt maailma paremad..

6 olulist punkti, mida peaksid teadma KredExi toetusest päikesepaneelide paigaldamiseks.

Uuenenud tingimuste alusel saab toetust taotleda ja väljamakseid teha ka järgmisel aastal. 2023. aasta lõpuni makstakse väikeelamute energiatõhususe suurendamis
ssb.ee
Uuenenud tingimuste alusel saab toetust taotleda ja väljamakseid teha ka järgmisel aastal. 2023. aasta lõpuni makstakse väikeelamute energiatõhususe suurendamiseks ja päikesepaneelide paigaldamiseks välja ligikaudu 15 miljonit eurot. Tulenevalt toetuse taotluste ja väljamakse taotluste suurest arvust on menetlustähtaega pikendatud ning toetuse taotluse ja väljamakse taotluste menetlustähtaeg on kuni 45 tööpäeva.

Ettevõttest – Eesti PäikeseVägi

Oleme pühendunud taastuvenergia lahendustele, kuid peamiselt päikesepaneelide paigaldamisele.  
 Meie müügi- ja paigaldusmeeskond koosneb kogenud spetsialistid
ssb.ee
Oleme pühendunud taastuvenergia lahendustele, kuid peamiselt päikesepaneelide paigaldamisele. Meie müügi- ja paigaldusmeeskond koosneb kogenud spetsialistidest, kes on olnud tegevad päikeseenergeetika alal üle 10 aasta, tundes valdkonna väga põhjalikult ning olles lähipiirkonna tugevaimad praktikud ka kõige keerulistemate projektidega. Omame pikajalist kogemust päikesepaneelide tootmis- ja arendusprotsessiga ja seepärast võime julgelt väita, et “Teame päikesepaneelidest kõike”. Meie missiooniks on pakkuda kvaliteetset, personaalset ja targalt läbimõeldud täislahenduse teenust

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.