AREALIS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 15 743 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 232 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga ko

AREALIS AS hetkeolukord

Juba 15 743 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 232 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Arealis kontsern on pühendunud kinnisvara arendustegevusele, keskendudes peamiselt pikaajalistele büroohoonetega seotud kinnisvarainvesteeringutele. Lisaks haldab kontsern oma omanduses olevat kinnisvara, tagades selle optimaalse kasutamise ja väärtuse säilimise. AS Arealis kontsern on oma koduturuks määratlenud Balti riigid, mis on tuntud oma stabiilse majanduskeskkonna ja kasvava kinnisvaraturu poolest.

Makromajanduslik raamistik on oluline tegur, mis mõjutab kinnisvara arendustegevust ja investeeringuid. Rahvusvahelise Valuutafondi hinnangul aeglustus maailmamajanduse aastakasv neljandas kvartalis 1,9%ni. Selle aeglustumise põhjustasid mitmed tegurid, sealhulgas karmistunud rahastamistingimused, Venemaa sõda Ukraina vastu, üldine hinnatõus ja koroonapiirangud Hiinas. Kõik need tegurid avaldasid mõju enamiku riikide majanduse aastakasvule, mis aeglustus olulisel määral. Samuti rauges globaalse kaubavahetuse kasv. Siiski on 2023. aasta esimesed kuud andnud positiivseid märke kasvu kiirenemisest. Majanduskasvu elavnemisele viitab globaalse aktiivsusekoondindeksi (PMI) märkimisväärne kasv. PMI indeks kerkis veebruaris 52,1 punktini, mis näitab, et esimest korda viimase kuue kuu jooksul on maailmamajanduse aktiivsus suurenemas.

Ettevõtete kindlustunnet on suurendanud peamiselt vähenenud majandussurutise risk, tõrgete leevenemine tarneahelates ja Hiina majanduse taasavamine. Sektorite arvestuses toetas PMI kasvu peamiselt teenuste sektor, kuid paranes ka tööstussektori koondindeks. Arenevate riikide aktiivsusindeks tugevnes enim Indias ja Hiinas. Majandusaktiivsus tõusis vähesemal määral ka Ameerika Ühendriikides, euroalal ja Ühendkuningriigis. See näitab, et arenenud riikide majandused on seni tulnud võrdlemisi edukalt toime hindade kasvu ja kõrgemate intressimääradega.

Ameerika Ühendriikide tööturg on jätkuvalt tugev, mida ilmestab madal tööpuudus (3,6%), arvukas vabade töökohtade olemasolu ja viimase paarikümne aasta keskmist ületav palgakasvutempo (6,1%). Samal ajal on näha märke, et hinnatõus ja karmistunud rahastamistingimused avaldavad siiski mõju. Sellele viitab neljandas kvartalis aeglustunud tarbijakulutuste ja eluasemeinvesteeringute kasvutempo.Üleilmne inflatsioon on mõnevõrra aeglustunud, kuid hinnakasvusurve püsib tugev. Rahvusvahelise Valuutafondi hinnangul jäi üleilmse hinnatõusu tipp kolmandasse kvartalisse ning on tänu madalamatele toormehindadele sellest alates liikunud langusjoonel. Samal ajal on hinnakasvukiirus jätkuvalt suur. Ameerika Ühendriikides vähenes hinnakasv juba kaheksandat kuud järjest ja jõudis veebruaris 6%ni. Ühendkuningriigis on inflatsiooni aeglustumine toimunud vaevalisemalt olles veebruaris veel suhteliselt kõrge (10,4%). Euroala inflatsioonitempo (8,5%) veebruaris oluliselt ei muutunud. Jaapanis kerkis jeeni nõrga kursi tõttu inflatsioon jaanuaris (4%) koguni viimase 41 aasta kõrgeimale tasemele.

Võib öelda, et kui ülemaailmne kauba- ja energiahindade tõus on mõnevõrra leevenenud, siis tekitavad tugevat hinnatõususurvet teenused. Kallinevate teenusehindade tõttu on toidu- ja energiahindasid mitte arvesse võttev alusinflatsioon püsinud seetõttu kiire ja avaldab seeläbi maailmamajandusele endiselt tugevat hinnasurvet. Teenuste hinnakasvu toetab tugev tööturg ja sellest tulenev palgasurve, eeskätt arenenud riikides. Arenevatel turgudel on hinnatõus olnud riigiti võrdlemisi erinev. Osades arenguriikides, nagu näiteks Brasiilias, kus hinnatõus ja rahapoliitika karmistamine algas varem, on alusinflatsioon juba märgatavalt raugenud. Hiinas aeglustus veebruaris hinnakasv üllatuslikult 1%ni. Seevastu kiirenes taas toidukaupade hinnatõusu tõttu inflatsioon Indias peale mõnekuulist aeglustumist jaanuaris (6,5%).

Kiire hinnakasv on keskpankasid sundinud intressimäärasid oodatust tempokamalt tõstma. Intresside tõstmine oli oodatust kiirem eeskätt Ameerika Ühendriikides ja euroalal. Ainukese erandina suurimatest keskpankadest ei ole rahapoliitikat karmistanud Jaapani keskpank. Kuna inflatsioonisurve on vaatamata intresside märkimisväärsele tõstmisele laiapõhjaline ja püsiv, peavad keskpangad vajalikuks hoida intressimäärasid kõrgel tasemel. Rangemad rahastamistingimused hakkavad aina enam nõudlust piirama ja inflatsiooni aeglustama.

Hiina majanduse aastakasv aeglustus neljandas kvartalis koroona nulltolerantsi tõttu seatud laialdaste piirangute tõttu 2,9%ni. Rangetest piirangutest loobumine detsembris tõi kaasa nakkusjuhtumite järsu tõusu, mis piiras inimeste liikumist ning hoidis seetõttu tagasi tarbimist. Aasta alguses on koroonapuhangu taandudes nii tööstus- kui teenindussektor siiski kiirelt elavnenud. Teenuste PMI tõusis veebruaris 55 punktini ja tugeva hüppe tegi ettevõtete kindlustunne. Tööstuse PMI kerkis 51,6 punktini, mis näitab, et Hiina majandus on taas kasvuteel.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Shnelli Ärimaja - Arealis

Kujutage ette, et teie ettevõttel oleks oma büroo keset Tallinna südant, kus ajalugu kohtub kaasaegsusega ning vaade avaneb Toompeale ja Shnelli pargile. Sellin
ssb.ee
Kujutage ette, et teie ettevõttel oleks oma büroo keset Tallinna südant, kus ajalugu kohtub kaasaegsusega ning vaade avaneb Toompeale ja Shnelli pargile. Selline unistus saab tõeks Shnelli Ärimajas - 2008. aasta kevadel valminud seitsmekorruselises büroohoones, mille on projekteerinud Urmas Lõokese arhitektibüroo. Shnelli Ärimaja paikneb ideaalses asukohas, vanalinna piiril, andes teile võimaluse nautida kõiki kesklinna eeliseid ja võlusid. Hoone on loodud selleks, et pakkuda kliendile esinduslikke ja kaasaegseid büroopindu, mille kontseptsioon on läbimõeldud kuni viimase detailini. Urmas

Kodu Nõmme roheluses - Särje ridaelamud

Unistate kodust, mis ühendab endas linna mugavused ja looduse läheduse? Tutvustame teile korterit Särje tänaval - ideaalset pesa neile, kes hindavad Nõmme männi
ssb.ee
Unistate kodust, mis ühendab endas linna mugavused ja looduse läheduse? Tutvustame teile korterit Särje tänaval - ideaalset pesa neile, kes hindavad Nõmme männimetsa ja rahulikku elukeskkonda. Korter Särje tänaval asub vaiksel tupiktänaval, kus 2008. aasta suvel valmisid kolm kaasaegset ridaelamut. Iga ridaelamu hõlmab nelja korterit, mis paiknevad kahe korruse vahel. See annab võimaluse nautida nii privaatsust kui ka naabruskonna soojust. Üks kõige silmapaistvamaid omadusi on looduse lähedus. Ümbritsetuna Glehni pargist ja männimetsast, avaneb korterite akendest ja rõdudelt vaade rohelusse

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.