SÕBRA KINNISVARA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Jätkusuutlik kinnisvara viitab omadustele, mis on kavandatud, ehitatud ja haldatud viisil, mis vähendab nende keskkonnamõju ja edendab nende elanike heaolu. See

Investeerimine jätkusuutlikku kinnisvarasse: mida silmas pidada?

Jätkusuutlik kinnisvara viitab omadustele, mis on kavandatud, ehitatud ja haldatud viisil, mis vähendab nende keskkonnamõju ja edendab nende elanike heaolu. See hõlmab energiatõhusust, taastuvate energiaallikate kasutamist, vee säästmist ja jätkusuutlike materjalide kasutamist.

Kuna maailm võitleb kliimamuutuste ja ressursside ammendumisega, on jätkusuutlik kinnisvara muutunud liikumise kriitiliseks komponendiks poole keskkonnasõbralikuma ja sotsiaalselt vastutustundlikuma eluviisi suunas. See ei käsitle mitte ainult keskkonnaprobleeme, vaid parandab ka elanike ja kogukondade elukvaliteeti.

Võtmeomaduste hulka kuuluvad energiatõhusad seadmed, päikesepaneelid, rohelised katused, veesäästlikud seadmed ja mittetoksiliste, ümbertöödeldud või jätkusuutlikult hangitud materjalide kasutamine. Need omadused aitavad vähendada kommunaalkulusid, vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid ja parandada siseõhu kvaliteeti.

Jätkusuutlikku kinnisvarasse investeerimise eelised

Jätkusuutlikku kinnisvarasse investeerimine aitab vähendada süsinikujalajälge ja edendada bioloogilist mitmekesisust läbi keskkonnasõbralike ehituspraktikate ja maakasutuse.

Roheliste sertifikaatidega varad käsivad sageli kõrgemaid edasimüügiväärtusi ja üürihindu, mis viib potentsiaalselt kõrgemate investeeringutasuvusteni. Lisaks on tegevuskulud tavaliselt madalamad tänu energia- ja veetõhususele. Jätkusuutlikud hooned pakuvad tervislikumat elukeskkonda, mis võib viia suurenenud tootlikkuse ja heaoluni. Sageli edendavad nad ka kogukonnatunnet läbi ühiste roheliste alade ja mugavuste.

Kuidas tuvastada jätkusuutlikke kinnisvarainvesteeringuid

Otsige omadusi, millel on tunnustatud sertifikaadid nagu LEED, BREEAM või WELL, mis näitavad teatud jätkusuutlikkuse standardite järgimist. Kaaluge vara asukohta ja selle ligipääsu ühistranspordile, mugavustele ja rohelistele aladele, samuti selle panust kohaliku kogukonna jätkusuutlikkuse eesmärkidesse. Uurige ehituses kasutatavaid materjale ja kasutatavaid tavasid, et tagada nende vastavus jätkusuutlikkuse kriteeriumidele. See hõlmab taastuvate ressursside kasutamist ja jäätmete minimeerimist ehituse ajal.

Jätkusuutlike kinnisvarainvesteeringute rahastamine

Rohelised hüpoteegid ja laenud pakuvad soodsaid tingimusi jätkusuutlike omaduste ostmiseks, peegeldades nende investeeringutega seotud madalamat riskiprofiili ja potentsiaalseid kulusääste.

Paljud valitsused pakuvad stiimuleid ja toetusi, et julgustada jätkusuutliku kinnisvara arendamist ja ostmist, mis võib muuta need investeeringud kättesaadavamaks ja taskukohasemaks. Mõjuinvesteeringute ja ühisrahastusplatvormid pakuvad üha enam võimalusi investoritele, et rahastada otseselt jätkusuutlikke kinnisvaraprojekte sotsiaalsete ja keskkonnaalaste eelistega.

Väljakutsed ja kaalutlused

Kuigi jätkusuutlike omaduste nõudlus kasvab, peaksid investorid olema teadlikud turu trendidest ja piirkondlikest eelistustest, et tagada oma investeeringute pikaajaline elujõulisus. Jätkusuutliku kinnisvara regulatiivne maastik areneb, uute standardite ja nõuetega. Investorid peavad jääma informeerituks, et neid muutusi tõhusalt navigeerida.

Kuigi jätkusuutlik kinnisvara võib pakkuda pikaajalisi sääste, võivad esialgsed kulud olla kõrgemad. Investorid peaksid kaaluma kogu omamiskulu ja tuleviku säästupotentsiaali, tehes otsuseid.

Avastage jätkusuutlike kinnisvarainvesteeringute potentsiaali koos SÕBRA KINNISVARA OÜ-ga, kus esmaklassiline elu kohtub keskkonnasäästlikkusega.

KONTAKT

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

SÕBRA KINNISVARA OÜ tegevusaruanne 2022

OÜ Sõbra Kinnisvara alustas tegevust 2003. aastal. Algselt oli tegemist kinnisvara vahendava firmaga, kuid tänaseks on firma põhitegevuseks kinnisvara ost, müük
ssb.ee
OÜ Sõbra Kinnisvara alustas tegevust 2003. aastal. Algselt oli tegemist kinnisvara vahendava firmaga, kuid tänaseks on firma põhitegevuseks kinnisvara ost, müük ja arendamine. Ka kinnisvara üürimine ja selle edasine igapäevane haldamine ning kinnisvaraalased konsultatsioonid on osa ettevõtte igapäevasest tegevusest. 2022. aasta kinnisvara üüriturg oli vaatamata geopoliitilise ebakindluse, eurotsooni kasvavate intressimäärade kui ka energiakriisi tõttu suhteliselt stabiilne. OÜ Sõbra Kinnisvara 2022. aasta müügitulu oli 1 342 928 eurot (2021: 1 075 928 eurot) ja aruandeaasta kasum oli 1 247

Sõbra Kinnisvara kõige silmapaistvamad projektid Tartus

Sõbra Kinnisvara on läbi aastate pühendunud kvaliteetse ja mõtestatud linnaruumi loomisele Tartus. Ettevõtte tipptasemel projektid peegeldavad nende kiretunnet
ssb.ee
Sõbra Kinnisvara on läbi aastate pühendunud kvaliteetse ja mõtestatud linnaruumi loomisele Tartus. Ettevõtte tipptasemel projektid peegeldavad nende kiretunnet kinnisvaraarenduse vastu ning koostööd kogenud arhitektidega, nagu Urmo Mets ja Kristina Ivakhnenkova Kolm Koma Arhitektidest. J. Kuperjanovi 8 J. Kuperjanovi 8 on tõeline kunstiteos, kus arhitektide visioon ja ajalooliste kihtide sümfoonia sulanduvad harmooniliseks tervikuks. Hoone fassaad kõneleb kolmest erinevast ajastust – 30-ndate arhitektuurist, sõjajärgsetest hrušovkadest ning kaasaegsest disainist. Siin kohtub minevik

Tartu arhitektuuriline evolutsioon - kinnisvara läbi ajaloo

Tartu, Eestis suuruselt teine linn, on koht, kus ajalugu ja kultuur põimuvad, luues rikkaliku arhitektuuristiilide kanga. Tuntud kui Eesti intellektuaalne süda,
ssb.ee
Tartu, Eestis suuruselt teine linn, on koht, kus ajalugu ja kultuur põimuvad, luues rikkaliku arhitektuuristiilide kanga. Tuntud kui Eesti intellektuaalne süda, on Tartus rahvuse vanim ülikool ja see on olnud sajandeid akadeemilise ja vaimse elu keskus. See on sügavalt mõjutanud linna arhitektuurimaastikku, mis jutustab selle mitmekesise mineviku lugu. Alates keskaegsetest kindlustustest kuni kaasaegsete kõrghooneteni on Tartu siluett aastate jooksul oluliselt arenenud. See evolutsioon peegeldab erinevaid ajaloolisi perioode, igaüks jättes oma jälje linna kangasse. Tartu arhitektuuriline

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.