TOOTSI TURVAS AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 5860 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 201 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komme

TOOTSI TURVAS AS hetkeolukord

Juba 5860 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 201 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 6 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS Tootsi Turvas (edaspidi „Ettevõte“) põhitegevuseks on turba kaevandamine ja turbatoodete valmistamine. Turvast kaevandatakse kasutamiseks taimekasvatuses (kasvuturvas ehk aiandusturvas) ja kütusena katlamajades (küttefreesturvas ja tükkturvas).

Kuni 30.06.2022 tegeles Ettevõte lisaks turbatootmisele puidukütuste tootmisega ning turustamisega.

2022 aastal toimus Ettevõtte jagunemine eraldumise teel. Vastavalt jagunemiskavale andis Ettevõte omandavale ühingule üle otsepõletamiseks kasutatava energiapuidu ning metsatööstuseks või otsepõletamiseks kasutatava ümarpuidumaterjali ettevõtte.

Eraldunud osa baasil asutati osaühing Laania Estonia OÜ (esialgu Tootsi Wood) . Jagunemise tulemusena vähenes Ettevõtte omakapital 3, 6 miljonit eurot. Jagunemise bilansi kuupäev oli 30. juuni 2022.a.

Ukrainas toimuva sõjaga seoses otsest mõju ettevõttele ei ole olnud, samas kaudselt on mõjutanud see kogu majanduskeskkonda, eelkõige muutused kütuse hindades.

Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil, valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisel puudus mõju ettevõtte finantstulemustele.Ettevõte kasutab krediidiriskide maandamiseks meeldetuletus kirjade saatmist, krediidilimiitide seadmist kui ka krediidikindlustust.

Biokütusena realiseeritakse freesturvast, tükkturvast ja kuni Ettevõtte jagunemiseni hakitud puitu.

Suurem osa kasvuturvastest realiseeritakse lahtiselt ja eksporditakse laevadega. Pakituna turustatakse kasvuturvast suurpallidena.

Müügikanalina on kasutusel ka e-pood.

Turba kaevandamine on aastas hooajaline tegevus maikuust septembri kuuni ja sõltub suurel määral turunõudlusest. Ettevõtte kasutuses olevast turbaressursist kaevandatakse tootmiskogused alltöövõtjate poolt.

Ettevõte osutab turbatootmise teenust Neova Grupi ettevõttele Kekkilä-BVB Eesti OÜ.

Majandusaasta müügitulu oli 22,2 miljonit eurot (eelmine majandusaasta 22,4 miljonit eurot). Sealhulgas energiatoodete müük oli 5,9 miljonit eurot (eelmine majandusaasta 7,3 eurot). Kasvuturvaste (aiandusturvas) müük oli 16,1 miljonit eurot (eelmine 14,9 miljonit eurot).

Majandusaasta puhaskasum oli 3,2 miljonit eurot (eelmise majandusaasta 2,1 miljonit eurot).

Investeeringuid materiaalsesse põhivarasse tehti majandusaastal 2,7 miljoni euro väärtuses.

Ettevõttes töötavate isikute keskmine arv oli majandusaastal 30, majandusaasta lõpus 24, sealhulgas töölepingu alusel töövaid isikuid 22 (möödunud perioodil vastavalt 35 ja 33).

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Vapo OY nimi muutus Neovaks

Vapo Oy 29. aprillil 2021 toimunud erakorraline üldkoosolek otsustas põhikirja muutmise. Põhikirja punkt 1 muudeti järgmiselt: „Ettevõtte nimi on Neova Oy ja as
tootsiturvas.ee

ISO 14001 keskkonnajuhtimise sertifikaat

Neova Group-le, sh. Tootsi Turvas AS, väljastati ISO 14001 keskkonnajuhtimise sertifikaat Meil on hea meel teatada, et Tootsi Turvas AS on saanud ettevõttele IS
tootsiturvas.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.